måndag, mars 31, 2008

en grej

som störde mig nu när jag satt o skrev på hemtentan var att skåne blev understruket med rött när jag satvade det med liten bokstav, men det blev inte blekinge, så ska inte blekinge oxå stavas med stor bokstav om skåne ska göra det? Ibland blir man lite sur på smågrejer..

söndag, mars 30, 2008

Grillat :P

Grillade för första gånger i år idag :P Annie o Magnus kom men den perfekta iden :) Var riktigt, riktigt gott!

lördag, mars 29, 2008

GotArks medlemsfets

innehöll mycket skoj som, cider, musik, tv-spel, folk, popcorn, chips, snus, spill, skratt, fylla, ovve :), taikon, pynt, balonger, gillanger, öl, snack, kattmat, godis, ostbågar, läsk, galenskap o gemenskap!

kanske

jag är en kanske person, alla som känner mig vet att kanske är ett av mina favorit ord.. Jag anser att en person som kan ta kanske är öppen för alternativ, öppen för det mesta. En ja eller nej person tycker jag är låst o lite trångsynt, en sån person kan bara ta två alternativ och kan inte kompromissa. Jag som är en väldigt impulsiv människa har väldigt svårt att förstå varför man ska välja mellan ja och nej varje gång, för mig passar kanske mycket bätter, handla först o tänka sedan. Att tänka över allt man gör och väga det i en vågskål tycker jag verkar vara ett väldigt tråkigt sätt att leva.. Tycker oxå att man genom att tänka i ja o nej missar en väldigt massa möjlgheter. Kanske är iof väldigt svårt att tyda eftersom en person då inte riktigt vet vad man vill, men det e lite det som e charmen men det hela tycker jag. Personer som bara tänker i ja och nej/svart o vitt har jag väldigt svårt för, en verklighet är inte svart och vit en verklighet är enligt mig ett stort kanske efterom man aldrig vet vad som komma skall .. kommer troligen komma mer åsikter om detta ämne framöver :P

förväntan

torsdag, mars 27, 2008

sommarjobb?

suck.. inget av ställena jag sökt på har hört av sig :( börjar bli lite nervös över det där.. men men det löser sig.. håller tummarna för det iaf.. Sitter just nu nere i skolan o "jobbar" med utställningen men men ska snart gå och äta lunch :) hungrig :P

mycke trevligt!

Har nu flyttat Pax till det nya stallet igår, gick jätte bra :) Madde hjälpte mig i tisdes att hämta hö blev 350 kg, borde räcka si sådär lite över en månad, till sommarbetet hoppas jag på iaf.. Var och kollade på Lost hemma hos Annie som vanligt :) mycke trevligt!

tisdag, mars 25, 2008

Alva bäbis älskar snö!

pappas whiskey samling

mamma o svennes hus i rödeby



fredag, mars 21, 2008

snö~kaos

kan man lungt säga.. ! Har snöat hela dagen o det har inte slutat än =o( suck.. mamma skulle köra ner lillebror eric till rödeby, som en vanlig dag tar 10min att köra men efter si så där en timme började vi fundera på vart hon var, visade sig att hon hade suttit fast på ett antal ställen, kommit loss men fastnat igen o hade varit tvungen att ringa vägverket för att det låg träd på vägen, när vi ringde henne satt hon fast inte långt i från oss så skulle vi ut o hämta henne med en annan bil men det körde fast efter bara 5m... tillslut var hon framme där hon skulle hämta upp mig o lillebror anton, när vi var nästan hemma så fastnade bilen igen o vi puttade o fick loss den, fastnade igen o puttade, tillslut var vi hemma iaf :) skönt! ~ Måste bara tillägga att automatare suger i snö!

Glad Påsk!

jag ser det snö:a

är nog 1dm snö ute nu :( och det slutar inte snöa heller.. suck.. vill inte ha snö!

torsdag, mars 20, 2008

nytt

då har man klippt sig o skaffat ny jacka idag då :) inte illa!

bio o grejer

ikväll blir det bio o grejer :P he he.. skoj skoj! Mamma ville gå på den nya svenska filmen Angel så den blir det, hela familjen ska med så det blir toppen o träffa alla samtidigt, inte ofta man gör det. Tydligen har min goa lillebror bestämt att vi ska ut o parta på lördag utan o säga något till mig men vad gör det, inte bangar jag inte he he.. Har nog aldrig riktigt festat med honom innan ute på pubben, vad jag kan komma ihåg iaf..

onsdag, mars 19, 2008

En upptäckt

Har upptäckt att många tror att Gotland är världens ände, några är nog knappt medvetna om att Gotland finns över huvud taget. Hur tar man sig dit; är en vanlig fråga jag får.. skrattar då lite för mig själv o skulle bara villja komma på något helt knäppt.. men snäll som jag är säger jag ju förståss sanningen. Men även om man förklarar för en person 100gånger om hur lätt det är att ta sig till vår kära ö vill dom inte ta in att det är lätt, nej då, det är svårt, krångligt och nästan omöjligt. Men visst så länge folk tänker så ju mer av ön får vi för oss själva :) Jag älskar verkligen denna ö, som är mittpunkten i mitt liv just nu, men ön hade inte varit något utan alla jag älskar som bor där :)

tisdag, mars 18, 2008

Linda Bengtzing - Hur svårt kan det va?

En riktigt bra låt detta :)

Jag kan va varm, jag kan va kall
Jag kan va allt du vill ha
Hur svårt kan de va?
Jag kan va under, jag kan va över
Svara mig ja eller nej, hey ey

För jag gör vad som helst
Nu när jag blivit frälst
Av de du sa
Mina knän sviker mig
Varje gång jag ser dig
Här e jag

Jag kan va din och stanna hela natten
Jag kan va farlig, kan ta de varligt om du vill
(Här e jag) Se mig, hör mig, rör mig
Hur svårt kan de va?
Jag kan va din, va värsta hjärtattacken
Klappa din katt, jag kan göra allt och lite till
(Här e jag) Se mig, hör mig, rör mig
Hur svårt kan de va?

Jag kan va ärlig, jag kan va härlig
Jag kan va bättre än bra
Hur svårt kan de va?
Jag kan va fattig, ja kan va rik
Bara jag e de med dig, hey ey

För jag gör vad som helst
Nu när jag blivit frälst
Av de du sa
Mina knän sviker mig
Varje gång jag ser dig
Här e jag

Jag kan va din och stanna hela natten
Jag kan va farlig, kan ta de varligt om du vill
(Här e jag) Se mig, hör mig, rör mig
Hur svårt kan de va?
Jag kan va din, va värsta hjärtattacken
Klappa din katt, jag kan göra allt och lite till
(Här e jag) Se mig, hör mig, rör mig
Hur svårt kan de va?

Inget i världen kan få dig att ångra dig
Du behöver mig
Ja kommer förfölja dig tills du blir min
För här e jag, se mig, hör mig, rör mig
Hur svårt kan de va

(Jag kan va din och stanna hela natten)
(Jag kan va farlig, kan ta de varligt om du vill)
(Här e jag) Se mig, hör mig, rör mig
Hur svårt kan de va?
Jag kan va din, va värsta hjärtattacken
Klappa din katt, jag kan göra allt och lite till
(Här e jag) Se mig, hör mig, rör mig
Hur svårt kan de va?


Det är bättre
att leka med elden
och bränna sin hand
Att älska och förlora
än att inte ha älskat alls!



måndag, mars 17, 2008

"hemma" o gör staun osäker

är "hemma" på fastlandet nu he he.. Har hunnit med att gå med Emily på staun (alltså i karlskrona) o kollat läget, riktigt trevligt, vi träffas inte så ofta vilket e synd för jag tycker om att umgås med Emily :) <3 Har varit "hemma" hos pappa o Ewa i lyckeby, fast ingen av dom e ju hemma (Ewa jobbar o pappa är skottland igen..) så jag har varit här i deras hus o skrivit på Inledningen till Ajvide utställningen... Skickade precis vidare texten till Annie så får se om hon kan baka ihop något snyggt av den o hennes text, men det vet jag att hon kan :) Känns bra att vara hemma, men längtar ändå redan tillbaka till Visby :) kändes som om det var lite fel tidpunkt att lämna ön men är snart tillbaka! Har idag för första gången kört en automatare ha ha.. mamma har köpt en sån konstig sak men det funkade bra efter ett tag (varning, till er i karlskrona området: håller er undan om ni ser en vinröd volvokombi) Snöar här idag, tycker det är ganska positivt, snö är fint och eftersom det är för varmt för att det ska lägga sig så blir det ju inga bekymmer med den, så bara snöa på så mycket det vill! Ska ut till ön någon gång i veckan :) alltså Ungskär, vi ska hälsa på Boel med familj o resten av befolkningen, inte för att det är så många nu på den kalla delen av året men det finns några levande själar där ute. Alltid lika spännande att komma ut dit o få reda på det senaste ö skvallret he he.. Händer mer än vad ni kan tro på en liten ö. Fick reda på att Lungskär en halvlö som är större del av Ungskär är tillsalu, någon som vill gå ihop och köpa en alldelles egen ö? Tänkte att jag någon dag skulle ge mig ut på en liten egen arkeologisk expedition där för o se om det finns någon fornlämning kvar på ön eller om den kära militären rensat bort allt, skulle enligt några äldre personer funnits något någonstans. Nehe nu ska jag ut i snön o köra lite automatare :P och ja, jag vet att jag inte kan stav ha ha.. suck..

söndag, mars 16, 2008

om en pojke

som lärt mig hur man följer sitt hjärta. Han betyder mer för mig än jag tror att han förstår, kanske beroende på att jag e dålig på att förklara. Får väl helt enkelt försöka bli bättre på det. Tobbe, mina kännslor för dig är mer än att tycka om ;o)

fredag, mars 14, 2008

Visby



besök

mamma o svenne är o hälsar på här i helgen :) Dom kom i Torsdes natt så hade fullt upp hela dagen med att städa o tvätta.. Annie o jag skulle rollspelat men blev inte av igen :( pinsamt vad dåligt samvete jag får! Vill jue så gärna spela men tycks alltid krocka med något :( Idag har vi varit på skolan o jag visade mamma o svenne arkeologi labbet, vi har även hunnit plocka upp min nya säng :) hehe så nu har jag en 1:40 säng :) Var o käkade på munken med annie, mamma o svenne ikväll :) var mycket trevligt! Imorgon får vi se vad det hände för skoj :)

torsdag, mars 13, 2008

dax för bilder igen


hösten -07
skärgårdsbåtens biljetter kan vara användbara
man kan även vara kreativ med annat papper

pantburks hund - det miljövänliga alternativet

högertrafik även för hundar

vår -07

att våga är att vinna

har nu suttit i snart 3 timmar och försökt komma på några riktigt bra ord som kan formulera det jag vill säga men har nu fått inse att det inte går.

Är trött på att skriva om hur förvirrad jag är, i skälva verket är jag nog inte så förvirrad som jag tror att jag är, är bara jag som förvirrar mig själv helt enkelt och det e ju inte bra. Jag tycker inte man ska tänka för mycket utan bara göra, det gör inget om man inte tänker efter först, man behöver inte alltid göra det. Det gäller bara att lita på hjärtat. Att våga är att vinna, man kan ju trotts allt inte förlora så mycket på det, man får erfarenheter från allt här i livet, både bra och dåliga men det bidrar till att man lär sig något som man kan ha nytta av i framtiden.

förblindad av rädsla

är kanske det jag är? När det gäller kännslor då.. men men var inte det jag hade tänkt ta upp i detta inlägg, tänkte bara medela att jag i själva verket mår riktigt bra, tänkte att kanske mitt förra inlägg kunde missuppfattas lite, att jag var versta deppig eller nått men så är inte fallet. I själva verket skiter jag i om folk tycker jag är tråkig, jag trivs med mig själv och med alla dom vänner jag har.. alla som tycker jag är tråkig tycker jag gör rätt i att inte höra av sig för troligen tycker jag att dom är lika tråkiga.

ja blev lite konstigt det här men å andra sidan är ju bloggen till för mina tankar och mina tankar är ganska röriga och jag måste säga att jag knappt förstår själv vad jag menar eller tänker ha ha.. suck.. men allt löser sig tillslut.. måste bara tillägga att deppig musik gör en deppig även om man inte var det innan, men det visste ni nog, ville bara påpeka det.

tror föresten att jag har valt väg i det där vägskälet jag stått o stampat i ett tag, har iaf börjat ta några trevande steg för att se om den håller, det får bära eller brista!

onsdag, mars 12, 2008

i mina tankar

...........en viss person har varit i mina tankar dom senaste dagarna.........en person jag tycker väldigt mycket om......jag vet inte vad jag ska göra åt saken.....ärligt är jag lite förvirrad...min hjärna har en dum sak för sig och det är att tänka för mycket (jo tro det eller ej, jag kan tänka för mycket men då på ganska oväsentliga ting)....att jag tänker för mycket hindrar mitt hjärta från att göra som det vill och det kan jue vara bra iof....i detta fallet vet jag inte om det är bra eller dåligt........men ingen skulle ändå stå ut med mig i längden för jag är ganska tråkig.....det grundar jag på att folk verkar tröttna på mig efter ett tag och i stort sett dumpar mig på ett diskret eller odiskret sätt....grundar det oxå på det faktum att det är mestadels jag som hör av mig till folk, vilket resulterar i att jag efter ett tag känner mig ganska påflugen och ouppskattad. Måste bara säga att det finns vissa guldkorn där ute som jag älskar över allt annat som faktist vet hur man tar kontakt med mig :).......

tisdag, mars 11, 2008

jäkligt långt inlägg

skrev ett jäkligt långt inlägg om mina kännslor men bestämde mig för radera allt... det är för rörigt i huvet för att det ska bli nått bra..

måndag, mars 10, 2008

när jag blir stor

har funderat på vad jag vill bli när jag blir stor, har alltid sagt polis men kanske präst vore något? ha ha.. var bara något jag fick för mig idag när jag kollade på tv men men den som lever får se ;) ha ha.. Helgen har varit mycket intressant o innehållsrik framförallt, känns lite som jag står vid ett vägskäl, för att fortsätta måste jag välja en av vägarna som jag har framör mig... konstigt men sant!

lördag, mars 08, 2008

ny stallplats

var o kollade in stallplatsen på skrubbs i morse o det verkade bra :) kanske inte världens modernaste men vad gör väl det? Var trevliga människor o det e viktigast! Trevlig stämming o mysigt litet stall, så flyttar dit i April. Sa då även upp min stallplats på hästnäs idag, lite tråkigt eftersom jag gillar stället o människorna där men har verkligen inte råd att betala 1300kr/mån, det nya stället kostar 400kr/mån men då får man köpa allt foder o strö själv men kommer ändå bli billigare (om jag räknat rätt), är ju bara 2km till det nya stället oxå, var 6km till hästnäs så blir ju mycket närmre. För er som inte vet vart skrubbs ligger så ligger det efter maxi.

ville bara säga

att gårdagen var en helt underbar dag, så vill jag att alla dagar ska vara :) eller ja iaf nästan, känndes som om man inte hade ett bekymmer i världen! Kom hem från sittningen för ett tag sen, jobbade som sagt, var helt ok :) lite långtråkigt mot slutet på eftersläppet bara när det inte var så mycket folk men men.. Har fått lära mig inventera o allt, verkar inte var för komlicerat, lär mig nog så småningom :) blev hela 25 kr i drix idag, det ni, inte illa he he.. fick oxå 100 kr i present chek (vet inte hur det stavas men ändå :P) så imorgon har jag 200 kr i chekar att supa upp på rindi ;P he he... men nehe måste sova nu ska upp vid halv 9 hade jag tänkt ska ju kolla in ett stall vid skrubbs kl 10, så natti natti!

fredag, mars 07, 2008

oväntat

fick reda på något oväntat idag.. blev riktigt glad o överaskad, det trodde jag verkligen inte.. :)

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
måste bara tillägga att jag har upptäckt att jag skriver vettigt ganska ofta, vet inte varför men så kan det bli ibland... ha ha..

torsdag, mars 06, 2008

vettigt

tänkte att jag skulle skriva något vettigt... men vet inte om jag har så mycket vettigt att skriva så får bli sånt som bara poppar upp =P Har varit på bio idag :) med Tobbe o Tox, Jumper hette filmen och var helt ok även fast den inte hade någon handling.. Tobbe var så snäll o bjöd mig :) för jag har inte mycket pengar kvar.. Har hunnit med att möblera om lägenheten, blev väldigt bra tycker jag, men lär få göra om det igen nästa helg då jag troligen fåt hit en lite större säng.. mamma o svenne kommer o hälsar på då så dom skulle se om dom kunde få med en hemmifrån, så antingen blir det en 105 säng eller en 120 säng, beror på vilken min lillbror vill ha.. Imorgon ska jag jobba på herrsittningen, vilken har bond tema, vilket gör att vi som jobbar ska klä oss bondbrudigt, får väl a se hur det blir.. På lördag ska Loke spela :) kommer bli coolt!! Det är även invigning av en ny taikonmedlem, Emma, hemma hos mig, kommer bli spännande.. Ja, har inte så mycket mer på hjärtat nu, så hej så länge!

tisdag, mars 04, 2008

Så stod hon där

Så stod hon där och lyssnade och allting tycktes lyssna med henne. Skogen var alldeles stilla i solskenet, när plötsligt en lärka började drilla högt uppe i skyn.

söndag, mars 02, 2008

reservplan

tänker inte vara någons reservplan längre.. Är riktigt trött på det!!

jag måste se mig om mera..

har upptäckt att jag är ganska blind när det gäller vissa saker.. ska inte vara så närsynt i framtiden, jag måste vidga mina vyer o se, verkligen se vad det är jag har runt omkring mig..

lördag, mars 01, 2008

Dagen är synnerligen Orkanartad

Ett tag sen jag skrev något vettigt, inte för att jag inte har nått att skriva har bara inte vetat hur jag ska få ut allt i text och det vet jag inte nu heller.. Det är konstigt, hur en händelse kan få en att må hur bra som hellst men samtidigt få en att må dåligt, så har väl pendlat dom senaste dagarna mellan att va på världens bästa humör till att tycka att allt är pyton.. Ska iaf bli kul idag, även om jag nu inte ska festa, för jag ska jobba min första riktiga kväll som kvällis :) på vågra vägra vinter så kommer vara sommar hela kvällen o vem kan inte vara på bra humör när det är sommar? Ska ha min nya bikini jag köpt och min fina sommarkjol.. Så just nu sitter jag bara o försöker fördriva tiden så att det kan bli kväll så jag kan göra i ordning mig :P