onsdag, april 30, 2008

Valborg

ja då är det valborg igen.. firas denna gången här på Gotland, är med i Kårens "Valborgsgrupp", kåren har fått i uppgift av kommunen (tror jag..) att fixa Visbys valborgsfirande varje år. Så alla ämnesföreningar skickar en person som ska bidra, i år blev det jag som fick vara med och jag fixade så att Gotark blev fyrverkeriansvariga he he.. så det e vi som ska skjuta iväg två stora bomber he he.. kommer gå finemang det :P Har packat ner delar av min lägnehet i kartonger idag, sånna saker som jag ändå inte kommer använda innan jag flyttar.. borde igentligen göra vettigare saker som hemtentan, men har verkligen ingen lust med det.. får väl se om det blir te o festa, vet faktist ingen som ska göra det, eller har iaf inte hört någon prata om det.. men jag känner att det e något jag skulle behöva, hade varit skönt att slippa allt bara för en stund får väl ta o leta upp någon som ska festa helt enkelt! Aja får se hur Valborg i visby blir, kommer nog en utvärdering sen..

tisdag, april 29, 2008

mycket

mycket som händer.. även om det är roliga saker så blir det lite för mycket... känns jobbigt att sväva i ovetade om lägenhet det gör att jag går och är små irriterad, nervös och arg hela tiden vilket inte är särskilt roligt :( kan inte sitta still i två sekunder och är rastlös, men vem skulle inte vara det om man inte viste vart man ska bo? Jag vet att jag har helt underbara vänner som jag får bo hos och jag uppskattar verkligen det jätte mycket :) ni är guld värda! Men känns ändå inte bra att behöva vara inneboende i två månader :( Vet inte, inget känns riktigt bra just nu, behöver något som får mig att tänka på något nått annat, något uppgiggande och roligt... men men som tur har jag en massa att göra framöver så lär väl förhoppningsvis inte hinna tänka så mycket överhuvudtaget...

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

och så har bilen börjat krångla oxå! suck.. som om det inte vore nog med problem..

måndag, april 28, 2008

bostadslös

jaha då har man gjort sig bostadslös i juli då, toppen! Har ju sagt upp min lägnehet så måste vara ute 1juli, fick reda på idag att man måste läsa sommarkurs på 10 poäng för att överhuvud taget kunna få en lägenhet på mejjan i sommar, så har ingen chans att få flytta in där förrens i höst. Det som är konstigt är att dom flesta sommarkurser är på 7.5 poäng och inte på 10? Aja, har ju sökt två sommarkurser så får väl se om jag kommer in på någon av dom, för om man hade kommit in på en sommarkurs som var på 5poäng så kunde man möjligen få flytta in i juli... Skit säger jag bara!

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

jag har aldrig varit med om så otrevligt bemötade som jag fått på Gotlandshem, fy fasen säger jag bara, kan det skada att vara något trevlig? Har inte alls någon lust att flytta dit nu... Ska bara tillägga det att jag troligen kommer vara utan lägenhet i juni oxå :( eftersom jag sa till dom jag hyr av nu att jag säkert kunde flytta då så hon som ska flytta in efter mig har ett kontrakt från 1 juni, men vill licksom inte sätta henne på pottkanten heller så det fick bli så, räcker med en bostadslös i sommar...

Grattis Pax, 2år!

trött på folk

Är så trött på folk... speciellt fulla folk som inte kan hålla sig från att babbla om saker dom inte borde babbla om. Om man säger saker till en människa i förtroende borde man väl kunna förvänta sig att dom inte går o pratar om det, inte ens på fyllan. Men icke har nu varit med om detta ett x antal gånger så börjar fundera på om det är värt att prata med folk om privata saker, känns inte som det iaf, kommer nog hålla saker för mig själv i framtiden.

lördag, april 26, 2008

hummm.. lyckas alltid med konstiga saker.. idag e jag tillexempel inte bakis ett skit! ha ha.. vilket e toppen bra när man ska upp si så där 05:50 men men gick lite segt att cykla till stallet men hem gick desto fortare. Suck.. skulle självklart lägga näsan i blöt igår o fick reda på något som jag inte hade velat veta, så jag gjorde något helknäppt men sån e jag, helt knäpp. Aja, så kan det gå ibland.

att lita på sig själv

något som min mamma sa nu när jag var hemma sist var att man bara skulle lita på sig själv.... men men.. har iaf varit en mycket rolig sittning o en helt ok kväll :) på Rindi :)

torsdag, april 24, 2008

jason miraz - i'm yours

Well you done done me and you bet I felt it
I tried to be chill but you're so hot that I melted
I fell right through the cracks
and now I'm trying to get back
Before the cool done run out
I'll be giving it my bestest
Nothing's going to stop me but divine intervention
I reckon it's again my turn to win some or learn some

I won't hesitate no more, no more
It cannot wait, I'm yours

Well open up your mind and see like me
Open up your plans and damn you're free
Look into your heart and you'll find love love love
Listen to the music of the moment maybe sing with me
A lá peaceful melody
It's your God-forsaken right to be loved love loved love loved

So I won't hesitate no more, no more
It cannot wait I'm sure
There's no need to complicate
Our time is short
This is our fate, I'm yours

I've been spending way too long checking my tongue in the mirror
And bending over backwards just to try to see it clearer
My breath fogged up the glass
And so I drew a new face and laughed
I guess what I'm saying is there ain't no better reason
To rid yourself of vanity and just go with the seasons
It's what we aim to do
Our name is our virtue

I won't hesitate no more, no more
It cannot wait I'm sure
No need to complicate
Our time is short
It can not wait, I'm yours

Well no no, well open up your mind and see like me
Open up your plans and damn you're free
Look into your heart and you'll find love love love love
Listen to the music of the moment come and dance with me
A lá one big family (2nd time: A lá happy family)
It's your God-forsaken right to be loved love love love

I won't hesitate no more
Oh no more no more no more
It's your God-forsaken right to be loved, I'm sure
There's no need to complicate
Our time is short
This is our fate, I'm yours

No I won't hesitate no more, no more
This cannot wait I'm sure
There's no need to complicate
Our time is short
This is our fate, The sky is yours...

onsdag, april 23, 2008

stallfixar kväll

cyklade till stallet vid 18 tiden o slutade med att jag inte kom hem förrens nu, fixade lite staket o öppnade upp mellan två hagar så dom fick en massa gräs o äta :) Sen har jag snickrat lite, ja ja mensan Sirie kan faktist snickra! Det ni, jag kan mycket sånt där som e bra att kunna vilket är bra när saker behöver fixas :P he he..

~~~~~~

han hade stormigt kärleksliv
han kraschade alltid i samma bil
han hade tur jag gick på söndagspromenad
och hörde han´s ord så detta är vad jag sa:

jag kommer hem till dej jag är en händig tjej
jag finns för dej jag kommer så fort jag bara kan
jag lyssnar på dej håller om dej erbjuder en hand
och vill du jag ska stanna är jag en händig tjej

det är synd att fälla tårar på en ros
lätt att göra när din kärlek flytt sin kos
när inga blommor blommar i din korg
är jag en vän som suddar ut din stora sorg

jag kommer hem till dej jag är en händig tjej
jag finns för dej jag kommer så fort jag bara kan
jag lyssnar på dej stoppar om dej håller hårt din hand
och vill du något mer är jag en händig tjej

jag kommer hem till dej jag är en händig tjej
ring till mej jag kommer så fort jag bara kan
jag lyssnar på dej håller om dej erbjuder en hand
och vill du något mer är jag en händig tjej

tisdag, april 22, 2008

klippt~Alva

klippte föresten alva idag :P hon tyckte nog det var skönt att bli av med den tjocka pälsen i den här värmen, denna gången klippte jag även svansen och oj så liten den blev utan all päls ha ha, hon blev jätt ful! Stackars hund! Men men som tur växer den ut snabbt så det ordnar sig, lägger väll upp någon bild när jag hinner, är rätt fullt upp med allt nu så är lite stressigt om dagarna men men så kan det vara ibland!

fylleångerst

i helgen var jag som sagt hemma på fastlandet, blev så att på lördagen när jag var ute o festade i karlskrona, så stötte jag på några ur ett gamalt kompis gäng som jag sagt upp kontakten med. (det var dom vi skulle varit hos på nyår, läs: ons, jan 02, 2008) Detta var då mindre lyckat eftersom jag troligen sa saker till dom som jag inte borde sagt. Vilket var jävligt dumt gjort, jag vet! Blir övertrevlig på fyllan så fast jag igentligen inte vill umgås med dom satt jag o tjatade med dom, grejen var att jag troligen nämnde att min kompis på Irland ville att dom skulle höra av sig fast hon igentligen inte vill det och det blev ju inte hon så glad över... men men gjort är gjort och jag kommer inte göra om det. En klar fylleångerst grej från mej!

måndag, april 21, 2008

störande saker

personer som ljuger, hagel när man grillar, vara trött när man inte ska va, va pigg när man inte ska va, bilar som inte kan köra (kanske då mer bilisterna), sitta inne när det är fint väder ute, personer man stör sig på kan vara väldigt störande, att man inte kan vara överallt på en gång, att det finns för lite tid, ljud som inte borde finnas vissa dagar, bakfylla, otrohet, svek, elaka människor, fullbokad tvättstuga, frost på rutan, att glömma bort saker, att inte komma ihåg vad man gör/säger på fyllan, göra folk besvikna, mm..

en helg hemma

blev händelserikt, som vanligt men det blev lite för mycket på så kort tid.. Sa inte till någon att jag skulle hem vilket var ganska skönt då man slapp känna pressen att man skulle hinna med o träffa alla, inte för att jag inte vill träffa folk utan för att jag får så dåligt samvete om jag att inte får tid till att träffa alla mina kära vänner. Men men skönt att vara tillbaka på ön igen iaf :)

onsdag, april 16, 2008

teknik~krångel

skulle gå upp kl 05:30 men vaknade 06:17 och ser att jag stängt av klockan o somnat om och inser att min tv inte funkar :( upptäckte även att internet var nere ... suck.. tänkte jag skulle byta till min nya mobil eftersom min gamla har en benägenhet att hänga sig om den tycker att man pratar förlänge.. men det ville ju inte funka givetvis, efter över en timmes krångel så gav jag upp o plockade tillbaka allt till min gamla mobil... så kan väl säga att jag inte vaknad på "rätt" sida.. suck.. sen e det skitväder oxå det gör ju inte dagen roligare.. sitta o plocka med tråkiga djurben (som inte är jätte hela) och försöka artbestämma o dela in i grupper gjorde ju inte dagen bättre det heller.. Så ja som ni fattar är inte mitt humör på topp idag, men det kan ändras ;o)

söndag, april 13, 2008

Sömnbrist o Önskeregn

skulle nog kunna somna stående... har inte varit så här trött på länge, måste börja lägga mig tidigare om jag ska upp så pass tidigt som jag går upp nu. Annars blir jag en levande zombie!? I mitt övertrötta tillstånd kom jag på ordet Önskeregn, har aldrig hört det förut och tyckte det var gulligt men finns kanske redan, skit samma fint är det iaf.. nu har jag flummat klart o ska sova! Var på dejt idag oxå :) Var jätte nervös innan men gick bra, trevligt, trevligt. Puss o kram skumbanan, tjolahopp tjollahej....

lördag, april 12, 2008

isbjörnsfadder

Idag har jag blivit Isbjörnsfadder :)

Isbjörnen härskar på packisen

Isbjörnar lever i Arktis på packisen nära kuster och öar. De delar detta habitat med ursprungsbefolkning och djur som vikare, fjällräv, narval, vitval och miljoner av flyttfåglar. Isbjörnen är toppredator (högst upp i näringskedjan) i det arktiska marina systemet och är väl anpassad för ett liv på isen. De är mycket goda simmare (& dykare) och kan simma upp till 50 km i det iskalla vattnet mellan packisen. Deras enorma ramar fungerar som snöskor på snön och paddlar i vattnet. Isbjörnen har en otroligt varm päls och det tillsammans med ett 11 cm tjockt lager av fett, håller dem varma speciellt under vintern och simturerna. De måste till och med röra sig sakta för att inte överhettas i Arktis där temperaturen inte överstiger 10°C på sommaren och faller till ca -40°C under vintern.


Solitära djur

Isbjörnen lever oftast ensam förutom på platser i Arktis där de ibland fastnar på land under den isfria perioden och när det är parningsdags. Honor parar sig vid tre års ålder och får 1-3 ungar (som väger ca 600 g) åtta månader senare, runt nyår, mitt i vintern. Isbjörnsmamman spenderar vintern i idet och ger mjölk till ungarna. Honan äter och dricker inte under tiden i idet utan tär på kroppsfettet. I mars/april när ungarna är ca 3 månader lämnar de idet med sin mamma. Ungarna stannar hos sin mamma tills de är ca 2 år. Under den tiden lär mamman ungarna hur de ska överleva i den arktiska miljön och snart kan de simma i det iskalla vattnet och åka rutschkana nerför snön.

Äter bara kött ...
Isbjörnen är den enda av de sju björnarterna som i stort sett bara lever av kött. Det är på packisen isbjörnen jagar sin föda och det är där de spenderar sin mesta tid. När isen försvinner i söder under sommaren drar en del sig mot norr tillsammans med isen och sina byten. Andra isbjörnar spenderar sommaren på land och lever på lagrat kroppsfett från våren, men ibland kan de dock äta gräs, lavar och blåbär. Isbjörnar äter mest mellan april till mitten av juli för att de senare ska klara av den isfria perioden som kan vara i upp till fem månader. Isbjörnen behöver äta ca 2 kg fett per dag och favoritbytet är vikare som har hög koncentration av kroppsfett. Isbjörnar jagar sälar i deras andningshål eller letar upp ungar som fötts i hålor i isen. Isbjörnarna jagar även storsäl intill kalvande glaciärer och ute på isen grönlandssäl och vitval. Isbjörnen klarar till och med av att dra upp en val på över ett ton på isen. Isbjörnar som är strandade på land äter självdöda sälar och valar, samt fågelungar och ägg.

Hot
Isbjörnen har inga fiender förutom människan som jagat dem hårt under lång tid, så det största hotet idag när jakten är reglerad är den globala temperaturhöjningen. På grund av växthusgaser i atmosfären smälter den arktiska isen tidigare varje år vilket ger isbjörnarna kortare tid att jaga och bygga upp fettreserverna inför sommaren. Dessutom har nu även vinterisen börjat frysa till 3-4 veckor senare än normalt i östra Sibirien, vilket innebär att strandade isbjörnar inte kommer ut som vanligt på havsisen för att jaga säl och fylla på fettdepåerna. Amerikanska forskare har beräknat att 2/3 av väldens isbjörnar kan vara borta vid år 2050 på grund av att havsisarna sommartid kommer att smälta bort i stora områden i Arktis (Svalbard, Sibirien och Alaska).

Andra hot mot isbjörnarna är föroreningar och bekämpningsmedel som förs från söder till Arktis i norr genom vindar och havsströmmar. Vissa av dessa kemikalier är långlivade organiska föreningar (POPs) och de samlas upp i den arktiska näringskedjan så när de når toppredatorn, isbjörnen, så har koncentrationen av dessa giftiga och långlivade ämnen nått en alarmerande nivå. När isbjörnarna svälter finns det stor risk att miljögifterna kommer ut i kroppen och försvagar immunförsvaret. Tyvärr förs miljögifterna över från mamman till ungarna via dimjölken.

Vad gör WWF?

WWF har ålagt sig att säkra en framtid för världens isbjörnar. Denna toppredator är en viktig del i det arktiska ekosystemet och det som påverkar isbjörnen påverkar också alla andra arktiska arter. För att hitta vägar att stoppa de negativa effekterna på isbjörnarna och deras arktiska hem arbetar WWF bland annat med att belysa hoten från klimatförändringar och POPs. WWF stödjer också forskning om isbjörnar och hoten mot Arktis. I östra Sibirien har WWF anställt flera isbjörnspatruller som har som huvuduppgift att minska konflikten mellan hungriga isbjörnar och lokalbor. Patrullen matar isbjörnarna med självdöda valrossar så att de inte går in i byarna för att leta mat i väntan på att havsisen skall frysa till inför vintern.

I och med att havsisen kommer att smälta bort i Arktis finns det risk för en ökad sjöfart, mineralutvinning och fiske. WWF kommer att arbeta med dessa frågor ur ett klimatperspektiv.

Visste du att ...?

  • Isbjörnen har utvecklats från brunbjörnen.
  • Isbjörnen är världens största köttätande landdäggdjur.
  • I arktiska Kanada har isbjörnar setts i skogar så långt som 200 km in från kusten.
  • När isbjörnen står på bakbena blir den större än en liten elefant.
  • Under sommaren spenderar isbjörnarna en fjärdedel av sin tid med att sova.
  • Isbjörnen har ett andra genomskinligt ögonlock som fungerar som ett par simglasögon och skyddar ögonen när de simmar.

Bli Isbjörnsfadder:

http://www.wwf.se/fadderportalen/isbjrn/fadderskap/1132399-isbjorn-fadderskap

torsdag, april 10, 2008

Bryan Adams- Everything I Do

En riktigt bra film (Robin Hood) och en riktigt bra låt!!

Look into my eyes - you will see
What you mean to me
Search your heart - search your soul
And when you find me there you'll search no more

Don't tell me it's not worth tryin' for
You can't tell me it's not worth dyin' for
You know it's true
Everything I do - I do it for you

Look into your heart - you will find
There's nothin' there to hide
Take me as I am - take my life
I would give it all - I would sacrifice

Don't tell me it's not worth fightin' for
I can't help it - there's nothin' I want more
Ya know it's true
Everything I do - I do it for you

There's no love - like your love
And no other - could give more love
There's nowhere - unless you're there
All the time - all the way

Oh - you can't tell me it's not worth tryin' for
I can't help it - there's nothin' I want more
I would fight for you - I'd lie for you
Walk the wire for you - ya I'd die for you

Ya know it's true
Everything I do - I do it for you

rollspel igen

började spela igår och kom hem för ett tag sen.. ja jag vet, jag har blivit värsta nörden (o det behöver inte vara negativt), men kul e det! Kanske inte var lika kul idag då vi började döda varandra :os tyckte att det blev lite tryckt stämning men men.. Blev lite orolig över kära lilla Annie då hon inte allas verkade må bra :( stackars! Var verkligen inte din dag idag vännen.. Krya på dig gumman.. Vi började iaf med Grillning vilket var si så där gott eftersom jag hade korv vilket jag inte är så förtjust i men kul var det :)

måndag, april 07, 2008

rollspel o vattenpölar

2 riktigt roliga saker :P he he.. Var igår på mejjan o spelade rollspel med annie o grabbarna.. En händelse rik kväll, skapade en karaktär vid namn Urc som är hälften människa o hälften orc så jag är riktigt ful.. he he.. Efter någon timme så blev vi hungriga så det bar av till statoil för lite matinköp. På vägen hem så hoppade jag o Tox i vattenpölar! Skit skoj! Var det roligaste jag gjort på länge o vad gjorde det att man blev "lite" blöt när man har kul :P Något som oxå var kul var alla ord för en stackars soffa, den har nog varit med om mer än dom flesta ha ha.. Hade väldigt mycket överskottsenergi den kvällen så det blev mycket flumm från min sida men vad gör väl det? Förutom att jag är helt slut idag... men skit samma det var det lugnt värt!

söndag, april 06, 2008

konstigt

hur man kan tycka personer är intressanta genom att dom är så ointressanta... Var för övrigt värsta kvällen idag ju :) studio 54 tema på rindi (student kåren) alla var as heta! Helt grymt roligt! Kan lungt säga att det är min favorit kväll på rindi av alla tema dagar! Kanske för att jag älskar filmen studio 54, alla som inte sett den måste se den! Var för övrigt relativt nykter ikväll, hade inga pengar så fick livnära mig på folks givmildhet, vilket jag är hur tacksam som helst över! Lovar att bjuda igen! Vissa personer kanske gick till viss överdrift, trodde nog att han skulle få natura för den där cidern, men icke, sån är inte jag! Så det så! Nä men som sagt, tycker att personer som är så pass ointressanta är intressanta! Fundera på det ett slag....

fredag, april 04, 2008

hemtenta inskickad!

Vad skönt! Så skönt! Äntligen klar, bättre sent än aldrig!

torsdag, april 03, 2008

mina tankar om inget

borde göra mer än jag gör just nu, syftar då på hemtentan... måste verkligen ta tag i det men samtidigt har jag verkligen inte lust... finns så mycket annat som behöver göras som e mycket roligare o viktigare för stunden, suck.. och så ska jag ju flytta :) vilket jag tycker e väldigt roligt, älskar att flytta men mindre roligt är det att packa men man får iaf rensat bland alla grejer :P o det e ju bra.. Pax trivs jätte bra i sitt nya stall :) trivs jätte bra gör jag oxå!

onsdag, april 02, 2008

det är en bra dag idag

idag hade vi vernisage på Ajvide utställningen, var jätte häftigt :) kom mycket mer folk än jag trodde! Pratade både med tidning och radio, tror det skulle gå imorgon mellan 15-16 på lokalradion... Blev iaf mycket lyckat! Dom ringde från vikingabyn o sa att jag hade fått jobb där!! :) blev helt chokad då jag inte hade förväntat mig det... men skoj skoj! Något som var mindre kul var att Annie inte fick jobb där.. snyft! jätte tråkigt! Ska säga upp min lägenhet på volontär nu oxå, vill flytta till mejan :) det är ju där alla bor så det är väl där man ska vara :) Ska försöka få en lite större så jag får plats med alva, mig o alla grejer..