tisdag, juni 24, 2008

missat något?

idag har jag tagit emot vikingahästar på vikingabyn, det ni! Dessa är framavlade för att likna de hästar som är ristade på bildstenar av vikingar, hon som äger dom jobbar på Birka och heter Mia. Det är två stycken 1åringar som heter Ask och Frö, Frö är tillsalu, så du som intresserad av att köpa en alldeles egen vikingahäst hör av dig så får du Mias nr. Dom är hur snälla och goa som hällst, tog det helt coolt när domn kom till byn och fann sig direkt i att få en ny hage, har tagit lite bilder så kommer troligen sen. Har hjälpt Jonny och Jimmy att bygga staket till hästhagen, var kul men jobbigt, fick nästan kramp i armen efter ett tag efter spikandet och då var det inte mycket jag spikade ha ha.. suck.. får börja spika lite mer så jag tränar upp dom musklerna. Fick reda på tiderna jag ska jobba på almedalsveckan idag, kommer bli kul :) Bara undrar vart sommaren tog vägen? Om det ska vara sådant här väder kan det lika gärna bli höst, jag älskar höst, men jag skulle gärna vilja ha riktigt med sommar först annars kommer det kännas som man missat något.

måndag, juni 23, 2008

äntligen lite regn

älskar regn :) speciellt på sommaren, behövs nu oxå när det är så tort ute. Pax blev vaccinerad idag, gick helt ok, hon var lite fjantig men vet var duktig så han löst det. När jag kom hem fick jag en liten överaskning, Alva hade ätit upp min chokladkaka, som tur e så hade jag redan ätit halva, efter det fick hon ligga o skämas i sin korg, den lilla fulingen.

fredag, juni 20, 2008

Blev riktigt bra

yay, då var min midsommar över. Blev riktigt bra, fint väder till mestadel, lite regn men vad gör det? :) God mat och trevligt sällskap :) härligt härligt! Mätt som en plätt och helnöjd med dagnen, men något som var synd var att jag glömde min drömprins hemma men men han ser lika glad ut för det. Hamnade framför tv och programet Bracking Bad, vad gör man om man får reda på att man bara har en viss tid kvar att leva? Här får man se en persons lösning, frågan är vad hade jag gjort? Vad hade du gjort? En ganska intressant fråga som tåls att spåna på lite..
midsommar ~ skål!! Botten upp och resten i håret!

midsommar

första midsommaren på ön, kommer bli spännande o se hur detta slutar ;o) he he.. nackdelen är väl att jag ska jobba imorgon, börjar kl 12:00 så jag får ju ta det lugnt med spriten :P men kommer bli spännade att jobba, det ska vara midsommarblot på vikingabyn, har aldrig varit med om det tidigare, vi ska ha lite aktiviteter öppna under dagen bla smedjan som jag hade tänkt försöka stå i så jag kan öva lite på mina färdigheter :) Ikväll blir det iaf grillning hos micke kl 18 med taikon och respektive eller annat sällskap, eftersom jag varken har respektive eller annat sällskap (om man inte räknar Alva) så får jag väll ta med drömprinsen, han duger nog han, kanska inte så social men vad gör väl det, får hälla i honom lite sprit så blir det nog fart där oxå :P ha ha..

torsdag, juni 19, 2008

kyss


man måste kyssa många grodor innan man hittar sin prins ;o)

tillbaka till vikingatiden

har nu hunnit jobba två gånger på vikingabyn :) i tisdes och idag. Har lyckats med att tappa Guden tor på foten så haltade ett tag men gick över fort, han e tung den där. Idag har jag grävt två schakt med spade och fick knappt ner spaden för all keramik och pärlor fanns det gott om det med, inte direkt dom normala omständigheterna, hade aldrig grävt med spade om det var påriktigt och om det hade varit så mycket fynd hade det varit sensationellt. Körde efter det jord för att fylla på, vistte inte att jord vägde så mycket! ha ha.. fick mig en liten chock men kånkade på med 4 kärror får väl a bli mer sen kanske. Men roligt e det iaf att få jobba lite med kroppen o känna att man lever :)

måndag, juni 16, 2008

drömmar är konstiga

varför drömmer man? Finns säkert tusentals teorier om varför... men någon mening måste dom ju uppfylla, eller? Jag tror att man på något sätt bearbetar vardagen, kanske man förbereds inför framtiden. Vissa drömmer sann drömmar, det hoppas jag verkligen inte att jag gör.. igår natt drömmde jag en dröm som handlade om folk som förändrades, nästan som en zombie dröm förutom att dessa förändrade männsikor åt inte oss andra, det var något som smittade, på vilket sätt vet jag inte, återigen var jag i min barndomsby där jag alltid tyx vara till en början, efter ett tag är förändras allt och jag är på ett ställe där alla platser blandas, visby, barndomsbyn, olika ställen jag varit på... när jag försökte ta mig därifrån letade jag efter andra människor som inte var "smittade" men lyckades inte hitta någon, vaknade sen genom svettig och halvskakis.. Har troligen sätt för många zombie och smittospridnings filmer men det blir ännu verkligare när man drömmer. När man vaknar efter något sådant önskar man inget mer än att det låg någon brevid,... men som tur e har jag alva bäbis :)

fredag, juni 13, 2008

skolavslutning o annat

då är det fredag :) för en gångs skull vet jag vilken dag det är :P fredagen den 13... min kära lillebror Eric gick ut 9:an idag, så stor han har blivit! Träffade lite gammla lärare som jag haft innan, man kan knappt tro att det gått 5år... men det har det minsann.. mycket gamla minnen dyker upp när man traskar genom sin gamla högstadieskola, förhoppningsvis slipper jag sätta min fot där igen ha ha.. inte för att jag har dåliga minnen från den tiden, tvärt om mestadels bra :) Att min bror blivit så stor gör att jag känner mig lite gammal ha ha.. gamla tanten sirie :os Åkte balvagn gjorde han oxå, har fattat det som att det här är ett av ett fåtal ställen i sverige man åker det när man slutar 9:an, brukar ju annars bara vara när man tar studenten från gymnasiet i övriga sverige(?).. men här kör vi på säkra kort o kör lövat båda gångerna.. desto roligare blir det ;o) Festat har man hunnit med i veckan oxå he he måndag, tisdag, onsdag och planerat fredag och lördag :) Idag har man fått pengar med så det känns ju bra det.. åker hem på söndag, ska bli skönt, saknar gotland!

måndag, juni 09, 2008

sverige runt..

eller nått i den stilen.. kom till Rödeby (karlskrona) i tisdes från gotland, åkte till västerhaninge (stockholm) i torsdes för att hälsa på farmor, farfar och resten av släkten, åkte med en vända ut på mälaröarna för att handla blommor av min kusins pojkvän, åkte på söndagen till (hjärnsläpp!?) för att sedan åka vidare till västerås med pappa o ewa för att hämta anton lillebror och sedan tillbaka till karlskrona.. Under denna tiden har det hunnits med att bada i mälaren för första gången i mitt liv (vad jag vet iaf), har hunnit med att göra inget alls och mycket mer...

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Måste bara nämna att jag har kört minigrävare idag ha ha!! Det ni och till och med grävt och kört grus :P he he.. känner mig riktigt duktig!

onsdag, juni 04, 2008

oj oj ha ha..

har verkligen glömt bort hur stora träden kan vara.. man lever nästan i ett lilleputtsland där borta på Gotland.. Insåg oxå nu när jag körde hem mot Rödeby igår från Gotland hur mycket jag saknar miljön... Det finns inget gämförbart med Blekinge på sommaren, det kommer alltid vara och förbli hemma för mig.. känns lite svårt när hemma blir borta och borta blir hemma ha ha eller nått.. men men jag har blivit en biten Gotlänning och hade nog tänkt förbli det ett bra tag! Tar ju trotts allt bara ca 5 timmar att ta sig hit till urskogen så, så farligt är det inte.. men jag måste bara säga det igen jösses vad träd kan vara stora!

tisdag, juni 03, 2008

några fina rader

ville igentligen skriva några fina rader om en person jag saknar och som jag inte träffat på ett tag, men känner att jag hällre säger det istället.. men här kommer iaf en bild som får mig att tänka på dig ha ha.. äch.. du fattar nog.. :P

en bild säger mer än tusen ord - en apa som liknar dig (mig) ha ha..