måndag, juni 29, 2009

Hatar att vara sjuk!

Det är det värsta som finns, brukar aldrig bli sjuk. Men plötsligt händer det. . suck! Förlåt Annie för att du fått ta hand om mig de senaste dagarna. Hade ju planerat en utflykts dag idag, till Västergarn o Tofta strand mm. Men fick avbryta i Västergarn då jag fick ännu en migrän attack. Förlåt Annie!

Det drygaste som finns är att bara ligga still i en säng! Har gjort det hela helgen nu o så även idag. Migrän går ju inte så bra att tänka bort o blir ju inte bättre av att man rör på sig. Det enda botemedlet jag har är att sova och att försöka sova är ingen höjdare när man inte är trött.

Har ju missat det fina vädret pga detta oxå :( Sol och migrän är tyvärr värsta fiender.

Håller tummarna för att jag är bättre imorgon.!

söndag, juni 28, 2009

en natt på sjukan

har haft ont i bakhuvudet o ont i nacken de senaste två veckorna. Igår blev det värre, var snurrig o mådde illa o spydde tillslut. Fick avbryta jobbandet o gå o lägga mig :( Tillslut blev jag körd till akuten o snälla Annie följde med. Fick vara där i några timmar tills dom kom på att jag skulle bli inskriven för natten. Blev röntgning av huvudet, provtagning av vätskan i ryggen, blodprov osv. Men de hittade inget, så blev utskriven idag, skönt! Mår väl lite bättre, är inte på topp.. Fick rådet att ta det lugnt i några dagar så blir inget jobb på Rindi idag :( suck. Men imorgon ska jag banne mig jobba. Behöver pengarna.

lördag, juni 27, 2009

Borde sova

Har varit en hel del Samoa snack igår/idag... Saknar Samoa, saknar en speciell person.

Ibland undrar jag hur jag fungerar, hur jag tänker osv. Inte logiskt iaf. Men tja.. det är jag det. eller?

Kanske ska man låta det sunda förnuftet få tala, just nu lever jag i en fantasi. Visst är det skönt att leva i en fantasi, men hur hållbart är det. Verkligheten kommer alltid ikapp, även om man inte vill. Just nu vill jag bara sova o drömma, drömma om det där som varit. Men drömmar är som ett lotteri, har på senare tid haft mardrömmar, det är inte trevligt. Så jag är i ett litet dilemma, sova eller inte sova. Men kan inte hålla ögonen öppna så mycket längre, antar att jag måste sattsa en slant i det där lotteriet o hoppas på en högvinst.

fredag, juni 26, 2009

Hittat Celesto

Har letat med ljus o lyckta efter min gamla häst Celesto som jag sålde innan jag flyttade till ön. Han har tydligen hamnat på Ingelstorps Gymnasium. Är väl inte överlycklig över att han har hamnat på en ridskola. Vet själv hur många skador våra hästar hade där jag gick.

Nu är väl nästa anhalt att åka och hälsa på. Hade varit kul att se hur han har det.

torsdag, juni 25, 2009

saker

konstigt hur allt aldrig blir som man tänkt sig. Men det kanske bara är meningen, en slags prövning. Tror att det finns något större i sammanhanget, att allt är förutbestämt. Det gör det lite lättare att ta sig igenom svårigheter om man tänker så, tycker iaf jag :)

Har börjat läsa en bok av Dalai Lama, hans teori är att meningen med livet är lycka. Det låter ju inte helt fel. Alla vill ju vara lyckliga, men det är nog få som finner den riktiga inre lyckan. Boken heter; En handbok i konsten att leva. Man kanske lär sig ett o annat.

Men har nog alltid försökt tänka positivt när det börjat gå emot och det har nog hjälpt mycket. Allt löser sig. Förr eller senare.

Trött som få!

Nu är Vikingafestivalen igång, kom o hälsa på vet ja! Har varit en trevlig dag med trevliga besökare :) Lite slut i ryggen bara, har ju ett litet problem, att mitt ena ben är lite, lite längre än det andra vilket gör att jag sned belastar ryggen vid tunga lyft och om jag står länge. Men det är inget jag inte överlever. Blir bättre sen när jag tränat upp den!

Supertrött, men nöjd med dagen :) Det är bara så tråkigt att sova, vill helst inte men måste väl snart antar jag. Har drömt så konstiga drömar de senaste nätterna så får ingen riktig sömn ändå. Men sömn är sömn och det behöver man. Nu har jag tappat tråden helt, suck, är nog tröttare än jag trodde.. Får väl försöka sova då.

onsdag, juni 24, 2009

Första riktiga dagen avklarad!

Skönt att vara tillbaka på jobbet denna sommaren o åter igen få lite daglig rutin! Har varit riktigt mysigt idag :) Har varit lagom mycket folk, har hunnit sitt o pyssla lite själv, lyckades komma ihåg hur man gör ormlänken igen. Krävdes bara några misslyckanden innan jag lyckades he he.. Vi fick in de nya smyckena, jätte, jätte fina! Vill ha alla men det har jag nog inte råd med ;) he he. Har iaf paxat två horn, ett litet o ett stort, fin fina! :P Har även betalat medlemsavgiften för Gutniska Gardet idag, känns bra att ha det gjort. Så nu e det bara börja köpa tyg o sy kläder, köpa läder för att sy skor, osv, allt för hand :P kommer bli spännande, men vad gör man inte för att passa in på medeltiden ha ha :P Är på väldans bra humör idag oxå, vilket har gjort att hela dagen har bara kännts underbar! Kan vara den strålande solen som påverkat :) Ja, har ju blivit ägare till en pilbåge oxå, eller ja snart iaf, har inte betalat än men den är paxad iaf :P Hela den underbara dagen avslutades med ett trevligt besök på Max, kunde inte varit ett bättre avslut! Nu ligger jag bara hemma i sängen o slappar, skönt. Imorgon är det full fart på Jobbet, Vikingafestivalen börjar och håller på tills på lördag, hoppas på mycket folk o bra stämmning, eller ja bra stämmning behöver jag ju inte hoppas på för det vet jag att det kommer vara!

Fin, fint!

En riktigt bra dag idag :)
Har varit soligt, varmt o skönt!
Åkte till jobbet fast jag var ledig, för att fota lite, men slutade med att jag fick hjälpa till med lite sysslor. Inte för att det gjorde något, var bara kul :) En härlig dag på Vikingabyn helt enkelt :) Imorgon jobbar jag första riktiga dagen för i år, ser fram emot det.

Har annars ägnat dagen åt film, kände att det behövdes, hade ingen inspiration till annat, behövde egentligen plocka ur bilen som står full med grejer sen jag var på fastlande och fixa med uppsatsen, men vill sätta med mig med det när jag har inspirationen, då får jag mest gjort o tycker att det är kul!

Såg precis att Dexter börjar 6 juli igen :) Lycka! Längtar! <3

tisdag, juni 23, 2009

fastlandet o tillbaka

Har varit på fastlandet en vända. För att hälsa på vänner, familj o häst. Var skönt att vara "hemma" en stund, men längtade oxå tillbaka till Ön.

Hann med Lövmarknaden i år :) Var skoj att se den igen, inte för att jag hade pengar för att köpa något men ändå. Är skönt med lite nostalgi ibland. :)

Midsommar blev inte som planerad (vara hemma i lägenheten i Rödeby), utan vi åkte till Öland istället :P Hade aldrig varit där på midsommar förut så var välkommet. Kanske inte var som jag hade tänkt mig men var roligt ändå :) Träffade lite kända o okända människor, härligt med mycket folk. Men tydligen var det mindre än vanligt, ingen aning. Badade i havet, kallt som jag vet inte vad, men uppfriskande. :) Ingen tältplats hade vi heller (kostar ju pengar he he), så vi sov i bilen (gratis är bra), 4 pers, lite trångt men det funkade. Var glad att jag hade en kombi! Stället vi var på hette Lövgårda eller nått liknande.. .. Fick höra dagen efter att det var någon som blivit mördad på en kamping brevid, trisst! Var poliser på "vår" kamping hela dagen som letade vittnen, hoppas dom hittade något som hjälpte. Var annars en trevlig midsommar, med gött folk o trevlig stämning.

Pax blev vaccinerad o verkad, skönt att ha det gjort. Vill bara ha hit henne nu så jag kan börja med inridningen. Är så sugen på att rida!

fredag, juni 12, 2009

Härligt!

Ser ut som om jag inom ganska snar framtid kan bli klar med min uppsats :) Härligt! Bara lite "små" ändringar som behövdes göras!

Är på ovanligt bra humör idag :) och det ska jag utnyttja genom att städa lägenheten, diska o bära upp vinterdäck till förrådet på vinden.

Har föresten klippt Alva, med Annies hjälp, hon ser ut som en igelkott nu ha ha.. Stackarn, men blir finare när det växer ut lite.

Är nu ägare till HELA Morden i Midsomer samlingen he he.. Hittade de tre jag saknade på tradera för en billig peng! Så kanske blir något avsnitt om det hinns med idag.

torsdag, juni 11, 2009

Sista tentan gjord!

Så skönt! Kändes som om det gick bra, men återstår att se!
Ska ha möte med Helene nu i em om min upppsats, håller tummarna för att det ska gå bra. Ska iaf bli skönt att hon har läst igenom den så att jag kan få lite hjälp. :) Vill ju ha den färdig någon gång och detta är ju en putt i rätt riktning!

Solen är framme idag :) Men blåser en hel del så är inte så varmt, inget solningsväder idag inte, synd!

Åker till Fastlandet på lördag, ska bli skönt, känns som semester när man kommer till Blekinge. Får se hur mycket semester det blir, beror ju lite på vad Helene har att säga om uppsatsen. Blir midsommar firande i Blekinge i år då :) Lite spännande för har ingen aning om vad jag ska göra eller vara, men sånt löser sig!

Ska passa på att grejja lite med Pax :) Tömköra osv, kommer bli kul, har saknat det. Har fixat grovfoder till henne nu här på Gotland så det är bara ta över henne. Ska se om mamma kan hjälpa mig med det, är ju en massa fix med transport osv. Lite krångel när man bor på en ön ha ha.. Men ser fram emot att få över mitt lilla hjärta.

onsdag, juni 10, 2009

Äntligen lite Sol!

och då blir man på bra humör :) Jag <3 Sol

2 tentor klara!

Skönt, gick rätt så bra tycker jag.. För väl se vad Unasa säger..

Nu är det bara en kvar och den ska göras imorgon, ska även ha ett samtal med Helene om min uppsats, hoppas bara man inte blir för sågad :S Men återstår att se..

Vill bara ha allt klart så att man kan slappna av i sommar.

Ligger i sängen

o funderar..

Tittar på nyhetsmorgon.. Var någon höjdare inom LRF som kom med förslag på att det inte skulle vara ett krav att korna skulle få komma ut om sommaren. Tycker att han kan skippa sin semester så får han se hur det skulle kännas. Ha ha.. de läste precis upp min kommentar i nyhetsmorgon, gjorde en kommentar under Disskution som anonym. Oups.. ha ha..


  • "Tycker att han kan skippa sin semester så får han se hur Korna skulle må utan att få komma ut!

    10 juni 2009 kl 07:30"
  • Snurr snurr

    Kan inte sova, har så mycket i huvudet.. och ja, jag borde ha pluggat lite mer, men det är väl så man alltid känner? Har gjort så gott jag har kunnat!

    En posetiv sak är iaf att jag fått in trådlöst i lägenheten :) Tack Jonas! Härligt att slippa sladd!

    Har oxå bestämt mig för att åka hem nästa vecka, åker redan på lördag och stannar till måndagen den 22. Hästen måste ju vaccineras och sen vill jag hinna umgås med familj o vänner hemma! Fick ta ledigt dagen efter midsommar, hade egentligen velat jobba då men men man kan inte få allt. Fick "välja" mellan att försöka ta ledigt 4 dagar eller en dag. Känndes bättre att ta ledigt 1 dag, de 4 dagarna är under Vikingafestivalen o då vill man ju inte vara ledig!

    Så känns bra! Kommer förhoppningsvis hinna med en heldel när jag är hemma, är ju endel att reda ut. Men men det löser sig! Ska bara bli skönt att komma "hem" till Blekinge. Hoppas på lite ledighet och att kunna slappa lite.

    Nu är jag trött, tack! Ska nog försöka sova en stund..

    tisdag, juni 09, 2009

    plugg plugg

    pluggandet tar aldrig slut :s
    SUCK!!
    Tråkigt är det men ett måste...
    Håller tummarna för att det ska gå bra på tentorna imorgon!
    Har betalat lite räkningar idag oxå med skattepengarna,
    inte för kul men ett måste!
    Skönt att ha det gjort iaf!

    Nehe nu ska jag återgå till pluggandet!

    måndag, juni 08, 2009

    Klant!!

    Skulle haft Samoa tenta idag.. Men klantig som jag är fick jag för mig att det var imorgon. Suck!! Men ser ut att lösa sig, pratade med Helene om att skriva två av tentorna på onsdag istället och sen den sista på torsdag. Så nu är det tenta plugg för hela slanten!

    Har kännt mig lite ur form de senaste dagarna.. Trött o hängig. Hade hoppats på lite sommarväder så att man kunde bli lite piggare, men icke. Ska vara skitväder hela vecka.

    Men men .. Annie o jag håller på att kolla på LOST avsnitten vi missat och det piggar upp. Älskar LOST! <3. Tänkte möblera om lite mer sommrigt, har inte riktigt kommit på hur jag ska göra än, men har en ide :P

    fredag, juni 05, 2009

    opponeringar klara!

    Ja inte min men de som var klara för opponering :) Kan bara grattulera! Och önska lycka till i framtiden. Men jag har en känsla av att vi kommer ses igen. Jag vet iaf att jag kommer se några i klassen igen, de som ska läsa magister! Vi kommer äga skolan ;) he he..

    Lite sorgligt att säga hej då till folk men som sagt jag har en kännsla av att vi kommer ses igen :) Nu är det bara för mig att bli klar med min uppsats, vilket jag hoppas på att bli ganska snart. Har skrivit till en hel del och skickat in till Helene. Så hon skulle läsa den snart o jag håller tummarna för att det inte för mycket fix kvar att göra. Har oxå en snäll kompis som heter Marie som ska kolla över min engelska, man tackar o bockar. Kompisar är guld värt!

    Har lite sommarlovs kännsla just nu, även om jag inte är klar på långa vägar. Kan kanske beror på att gymnasie studenterna skakade om hela Visby igår med sina högtalare på vagn ha ha.. Tror hela min lägehet hoppade när dom körde förbi. Men men sommaren är på ingång och jag ska njuta! Har ett underbart jobb i sommar = får klä ut mig på jobbet, pyssla med hantverk, får vara ute o träffa människor, ska få över hästen som jag ska rida in = mysiga ridturer i skogen, har hunden att promenera = mysiga promenader i skogen, har en alldelles egen bil = mysiga bilturer på ön o fastlandet och mycket mera!


    Men det är inte sommarlov än inte!; Har tre tentor på engelska (eller kanske Samoanska ;)) nästa vecka. Från de tre kurser jag o annie läste på Samoa. Fick lite study guides från vår lärare över mail... det var ju bra tyckte jag tills jag såg att de för en kurs bara var på Samoanska, hur tänkte han där? Suck.. Ja ja.. Men efter de är klara är det "bara" uppsatsen kvar o den hoppas jag ju som sagt på snart är klar!

    tisdag, juni 02, 2009

    Engelska?

    Någon som har lust att läsa igenom min uppsats o rätta till min engelska? Måste ha lite hjälp med det.. Sen är det nog inte mycket kvar att göra på den.. Hade varit skönt att få den klar! Har hunnit med att jobba lite idag oxå :) Var rätt fint väder då sol o inte allt för blåsigt men nu är inte solen framme o vinden har ökat, trisst. Vill ju ha fint sommarväder! Men den kommer kanske..