onsdag, september 30, 2009

sÅ tRöTt

Har varit fullt ös hela dagen. Upp vid 7 för att ta sig ner till skolan eftersom vi skulle till Cementa och Slite stenhuggeri. Var riktigt intressant att se insidan av cementa :) och vilken utsikt över Slite det var från det 100 m höga tornet, fick lite svindel men det var det lugnt värt!

Sen åkte jag till stallet för att mocka skit :P Vi skulle mocka ur lite hagar, blev lite skrubbning av vatten hinkar och tunnor oxå när jag ändå var igång. Sen hjälpte jag Malin med att hämta två jätte söta kaniner :) På vägen hem tittade vi förbi en av Malins kompiar för att jag skulle få se hur lägenheterna jag är intresserad av ser ut. Riktigt snyggt måste jag säga, jätte fin inredning, kan man inte tro om man ser utsidan. Jag vill flytta dit! Får hoppas på att det blir en 2:a ledig snart till lilla mig.

Så kom inte hem förrens 20 tiden, lagom trött efter en lång och mycket trevlig dag.

Hjärtat i halsgropen

Höll på att få hjärtattack ikväll, skulle gå in o spela lite spel på expressen o fick se på deras första sida att Samoa hade träffats av en Tsunami.. :( Försökte få tag på Khosrow men gick inte o hade inte Iosefas nr. Annie fick tillslut tag på Iosefa o Ben och allt var lugnt med dom, skönt o veta. Kan man sova någurlunda gott inatt. Men vet ju inte riktigt än om alla är ok där borta som vi lärde känna, får bara hoppas, kan inget mer göra. Svenskarna från vår Högskola var tydligen ok oxå, vilket är toppen! Om ni vill veta mer; Samoa - Tsunami

tisdag, september 29, 2009

Under mitt täcke

Ibland önskar jag att jag kunde gömma mig under täcket tills jag glömt bort hur jag hamnade där.


Har drömt om en viss plats en viss person i flera dagar, veckor nu. Det hemsöker mig, jag vet varför. Det får mig både att må bra och dåligt samtidigt. Mest får det mig att se tillbaka, tillbaka på något som mer känns som en dröm än verklighet. Har nog försökt ignorera att det någonsin hände i ett bra tag nu, tror det är därför jag drömmer om det istället. Men när drömmarna känns verkligare än verkligheten själv då är det svårt att ignorera, jag vill inte ignorera. Jag vill leva i det, jag vill leva i min dröm. Men det går inte, för det jag drömmer om finns långt långt bort. Det är nästan så att jag kan nå det men ändå inte. Det värsta är att jag vet att det finns, det är verklighet och det väntar på att få hända, väntar på att jag ska komma. En dag kommer jag stå där, känna den varma luften blåsa i mitt hår, känna det varma vattnet skölja över mina fötter, känna en kram och veta att jag är hemma, jag är där jag ska vara, hos den jag drömmer om. Han finns, där borta, långt borta men ändå så nära.


Sen vaknar jag och inser att vardagen är hårdare än vad man ibland kan önska. För att förverkliga sina drömmar behöver man pengar. Och pengar är något jag inte har gott om, inte efter månadens utgifter. Som student får man vänja sig vid att drömma.

Sista sprutan

Nu är nog Pax glad :) Har gått jätte bra att spruta henne tack vare Malin, som tydligen inte visste att hon var spruträdd :s Men gick ju lika bra för det. ;)

måndag, september 28, 2009

Sista föreläsningen

Om stenhus, historia och restaurering. Känns lite sorgligt eftersom det har varit superkul och har lärt känna många trevliga människor! Men men det är inte helt över än, imorgon ska vi göra ett grupparbete och på onsdag är det studiebesök på cementa, ska bli roligt. Idag har vi haft en föreläsning om betong, är ett mer komplext material än vad man kan tro. Har lärt mig enormt mycket under de senaste veckorna och kommer ha stor använding av detta i mitt framtida yrkesliv. Härligt härligt.

Pax är mycket bättre o piggare :) Men hon är inte glad på mig nu när jag fått bremsa henne varje dag, som tur är, är det bara imorgon kvar. Mitt lilla hjärta <3 Var på Granngården o köpte impregmering till hennes täcke och nya mineraler.

Utmanad av Emily

Regler: Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dem. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar (förutom på fråga 1)! Lycka till! ;)

1. Vad heter du? Sirie
2. Ett ord på fyra bokstäver: Saft
3. Flicknamn: Sara
4. Pojknamn: Stig
5. Yrke: Snickare
6. Färg: Svart
7. Klädesplagg: Strumpa
8. Mat: Saffrans pannkaka
9. Sak i badrummet: Schampo
10. Plats/stad: Stockholm
11. En orsak att vara sen: Sömnlöshet
12. Något man skriker: Stanna
13. Film: Snapphanarna
14. Något man dricker: Sex on the beach
15. Band: Spice Girls
16. Djur: Säl
17. Gatunamn: S:t Nikolai gatan
18. Bil: Sudan
19. Sång: Sommartider

Utmanar; Annie, Jenny, Erika, Magnus och Dwarf

söndag, september 27, 2009

allt o inget

mmm.. hände en hel del igår. Dan och jag bråkade om diverse saker, bla att han är rädd för otrohet pga av ett gammalt förhållande. Själv ser jag det som kränkande att han tror att jag skulle kunna vara otrogen. Är väl i korta drag vad det handlade om. suck. Så kan det gå, jälvligt trisst.

Vill tacka Annie o Magnus för att dom är världens bästa vänner. Kan inte tacka er nog mycket. Tack för att ni finns :)

fredag, september 25, 2009

Disposition - färdigskriven

får se om den håller måttet imorgon. Känns som om den kommer göra det men man vet aldrig. Trött som en... jag vet inte vad.. just nu... Ska upp runt 06 imorgon igen för att hinna ge Pax spruta och annan medicin innan skolan börjar. Har både muntlig och skriftlig redovisning av Dispositionen imorgon.. Blir nog många snus om jag ska kunna hålla mig vaken.. Och på tal om snus :) När jag var på Ica wisborg idag med Annie o Magnus hittade vi snus för 18:90. Skruf stark vit. Var kort utgångsdatum. Men vad gör man inte som fattig student, så jag köpte resterande 5 som var kvar. Känndes rätt bra att få 5 dosor för under en hundring. Det var dagens höjdpunkt. Känndes som om jag behövde ett fynd nu efter alla tråkigt dyra räkningar efter bil o vet. Fick Massage av Magnus idag oxå, grymt skönt! Tack tack. Nä nu vet jag knappt vad jag heter längre, bäst att krypa ner i sängen o stänga ögonen.

torsdag, september 24, 2009

Pax sjuk :(

Precis hemkommen från Stallet. Upptäckte idag när jag var ut till stallet att Pax var jätte svullen i benen bak :( Hon har ju varit lite sådär halvbra de senaste dagarna... Men idag var det som sagt värre. Åkte o hämtade bandageunderläggen i G:a stallet o sen tillbaka till Pax igen, spolade med kallt vatten o lindade. Åkte sedan ut vid 21 igen för att rådgöra med mina stallkamrater. Veterinär ringdes. Grundlig undersökning blev det. Diskuterade även ev möjlighet att Pax är dräktig. (Eftersom hon gick med en shettis hingst i vintras och hon ser misstänkt tjock ut.) Vet försökte titta om hon var dräcktig på plats, men Pax ville inte riktigt sammarbeta så blodprov togs och skickas till Uppsala, får svar om ca en vecka. Vet kom iaf fram till att Pax har Lymfangit, suck. Tur då att man upptäckte det så pass tidigt. Två olika pencilin blev utskrivet och ska ges med spruta och oralt i 6 dagar. Kommer bli kul med en spruträdd häst, suck! Men som tur är har jag Malin som kan hjälpa mig :) Räkningen slutade på sisådär 3000:- Ingen rolig månad för mig inte. Som tur är behöver räkningen inte betalas förrens nästa o så tar försäkringen lite slantar. Ska till stallet vid 06 imorgon för att ge Pax sin första spruta, ta temp osv. Håller tummarna för att det ser bättre ut!

söndag, september 20, 2009

kottar på vägen

Rackarns Igelkottar som ska vara ute o springa på vägen sådär mitt i natten :( Fick väja en hel del igår när vi körde hem från jobbet. Jobbade Gille på Vikingabyn :) Var trevligt, fast jag höll mig mer bakom kulisserna o lagade maten. Hade sån fruktansvärd migrän, suck.

Tråkigt nog är Pax fortfarande halt :( Hon är inte svullen, har ingen synlig skada någonstans. Mysko. Trodde att det kanske var en sträckning, men har hållt i sig så länge nu så börjar bli lite orolig för att det ska vara något annat. Ska ringa in till ATG imorgon för att höra vad dom tycker.

torsdag, september 17, 2009

Bilen hemma igen :)

Nu är allt trasigt fixat igen :) Det bästa av allt är att jag har en tuta nu :P

Har varit ledig idag, vilket har varit superskönt. Har hunnit med en massa som jag inte hunnit innan.. Känns som om dagen har varit dubbelt så lång.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Glömde ju nämna dagens höjdpunkt, efter att jag hade hämtat bilen o fått pungat ut med X antal pengar och jag kände mig lagom fattig åkte jag till Öb en runda för att handla två fodertunnor till hästen. Blev av samma slag som jag har Alvas mat i, hittade då ett udda lock (lila) och det fanns bara gröna tunnor kvar. Tänkte då att jag kunde fråga om jag kunde få köpa det eftersom locket till Alvas tunna har gått sönder (av oförklarliga anledningar he he). Så pallrade mig fram till kassan o fråga snällt, ett samtal ringdes och det hela slutade med att jag fick det gratis. GRATIS! Tack Öb, det gjorde min dag helt klart bättre.

Något annat som lyste upp min dag var när jag handlade snus och fick se att Göteborg Rape hade bytt design på snusdosan. Ytterst intressant. Har inte bestämt mig för om jag gillar den eller ej, men man vänjer sig...

onsdag, september 16, 2009

efter en natt på Rindi

Helt slut i bollen... Gick superbra att jobba iaf o alla nya var jätte duktiga. Diffade lite i kassan men vad gör väl det om hundra år, gjorde iaf att jag fick vara uppe till sisådär kl 03 men men sova kan man göra när man är död eller något.

Fick snällt ta o pallra mig upp vid halv sju i morse för att hinna fixa allt, bilen skulle in på lagning kl 08 o där skulle jag bli hämtat av mina kamrater i byggnadsvård för att vi skulle dra ut på exursion. Innan dess skulle mat köpas med o hunden ut o gås med osv..

Väl ute på resan fick vi titta på en massa intressant sten, puts, trasig sten o lagningar mm. När det var lite längre mellan "hållplatserna" passade jag på o sova en stund :P Var riktigt trött men inte så konstigt kanske. Men har varit en otroligt trevlig dag :) Härligt folk, härlig sol allt var härligt!

Fick under dagen ett samtal från verkstan och blev informerad om att det var lite mer att fixa på bilen än jag hade trott så det skulle gå på ca 3000:- SUCK! och BLÄ! Det räcker inte med det inte, har ju oxå räkningen från verkstan när jag totalrenoverade generatorn för någon vecka sen på 1500:- Så min kära bil har kostat mig 4500:- denna månad. Vilket kap... eller inte..

Men allt löser sig som man brukar säga.

måndag, september 14, 2009

Sten

Sitter i skolan, passar på att skriva lite på kaffepausen :P Denna vecka är det sten som gäller, konservering i sten. Kommer bli spännande. Vet inte riktigt hur jag ska få ihop allt, eftersom magisterkursen och stenhuskursen vill krocka på tisdag men men löser sig alltid. Hade ju velat vara ute o gräva oxå, har bara hunnit med en dag i Buttle än så länge, vilket jag tycket är väldigt tråkigt :( men det är svårt att hinna med allt, tyvärr.

Har idag bokat båtbiljett till Annie o mig, för vi ska till Ullared! ha ha! Längtar.

Bilen ska in på lagning på onsdag :( Bläää.. Vill inte men måste. Handbormsen kan ju vara bra att ha..

fredag, september 11, 2009

en nästan helt vanlig dag

Trött.. fortfarande fullt ös i mitt liv. På ett sätt är det skönt, vet precis vad jag ska göra eftersom varje minut är fullbokad. Men det är oxå väldigt tröttsamt att inte kunna ta det lugnt. Suck. Men men får se fram emot nästa månad när det inte är fullt lika mycket på gång.

När jag kom hem idag från skolan idag hade Dan städat hela lägenheten och diskat :) Tack tack. Kändes så skönt! <3

Imorgon ser det ut som om det blir Rindi :) Ska bli skoj!

tisdag, september 08, 2009

Ljus år senare..

känns det som iaf. Har hänt en massa grejjer :P

Kalkbränningen gick bra, eller ja, det blev genombränt iaf. Men vi plockade ur den lite för sent så alla stenar hade redan blivit pulver pga den höga luftfuktigheten.. :s Men men det fungerar lika bra för det, bara lite jobbigare att stå o ösa ur den än att plocka stenarna ..

Har en pojkvän nu för tiden oxå :P he he.. Dan heter han <3 Härligt, härligt!

Passade även på att söka en större lägenhet nu när det var en ledig i samma hus, bara att köra grejjena i hissen :P smidigt! Dock inte sugen på flyttstädning osv. Men det får man ta då. Vet ju inte om jag har fått den än...

Med Pax går det bara bra, nästa steg är bara att sätta sig på henne, vilket jag har sagt ett tag nu.. hummm.. får ta tag i saken snart.

Studerandet går frammåt, känner som om jag har kläm på det nu o vet vad jag ska göra, vilket gör att jag känner mig lite mer motiverad.

Jobbar lite fortfarande, bla idag med RAÄ, en riktigt rolig grupp :) Annie o jag är ett bra team!

Ser ut som om man kommer ta sig till fastlandet snart oxå, får se när det blir.