söndag, december 27, 2009

jag e på väg

Sitter nu på båten till Gotland. Tiden på fastlandet har gått väldigt fort, känns nästan orättvist mot familjen och vännerna där att jag längtat hem så mycket. Det har ju inget med dem o göra utan det har med att jag har mitt liv på Gotland och så många att längta till där. Saknar redan nu de på fastlandet, kan ni inte flytta till Gotland? Känns så konstigt att ha familj och vänner placerade över hela Sverige och världen. Men mitt hjärta ligger ändå alltid hos den lilla Ön som blivit mitt hem under de senaste åren. Ska bli så skönt att bara komma hem till vardagen och alla mina nära o kära som gör vardagen underbar <3.

Lite sammanfattning av helgen;
I fredags var jag ju som sagt hos mamma o Berne, senare på kvällen blev det utgång. Började på PlayBar, mitt o Emilys gamla stammis ställe ;), efter det blev det PM och till sist Piraten. Piraten var inte direkt någon höjdare, som vanligt. Men dansa var kul :) Har fortfarande träningsverk :P Vi tänkte gå en runda till PM igen men då var det fullt så var bara att knalla tillbaka till Piraten. Blev inte så mycket roligare där under kvällen, även om Sanna o jag höll igång så var folket som var där mindre roliga. Men men var iaf kul o komma ut lite, blev inte för dyrt heller, vilket var skönt.

Lördagen, behövs nästan bara ett ord; mellandagsrea. Suck, har glömt bort hur mycket folk det kan vara på en plats samtidigt. Men gjorde några kap iaf :P Hann springa runt lite med Sanna O Johan, Pappa o Eva, Mamma o Eric. Var som en jojjo mellan alla, men gick ihop iaf :) Hade "lagom" ont i fötterna, nacke o rygg sen, HELT SLUT! Kommer inte riktigt ihåg vad jag gjorde resten av dagen sen men kanske inte så konstigt. Jo just de!; var hemma hos morfars bror Knut o fikade en vända oxå.

Idag (söndag) har jag packat, åkt till mamma o Berne för att säga hej då och äta lite julmatsrester. Åkte sedan tillbaka till pappa o Eva, pusslade lite pussel med Anton o pappa, åt lite julmatsrester, packade bilen och sa hej då till dem. Och nu sitter jag här på Båten.

fredag, december 25, 2009

julafton förbi men inte julen

Då var julafton förbi men inte julen. Idag e det julfirande hemma hos mamma o Berne med syskonen. Skulle åka till Maxi på morgonen men de hade inte öppet så fick bli Coop istället, lite irriterande eftersom jag inte hittar där. Väl här blev det lite paketinslagning, Bröderna Lejonhjärta på tv och en massa Godis :) Ikväll kommer Sanna och Johan hit, ska bli riktigt roligt :) sen bär det av till stan o lite festande :) skoj, skoj :) Regnar idag vilket är lite tråkigt, ligger bara lite brun snö i vägkanterna kvar, men men fick iaf snö på julafton.. ..

Kalle anka visades kl 14 och efter det var det dax för mat :) Efter maten blev det julklappsutdelning. Jag fick ett par arbetshandskar, choklad, westlifes CD, en handväska och boken the secret :) Tack mamma o Berne! :)

torsdag, december 24, 2009

julafton, äntligen!

Hade ställt klockan på 07.30 men kom upp vid 9 tiden, innan resten av huset hade vaknat. Konstigt eftersom vi alla hade bestämt frukost kl 08 ha ha :P Men antar att alla var lika trötta som jag :) Grötfrukost blev det, sen dusch och val av kläder för den stora dagen. Åkte ner en vända till Maxi, Eric och jag, behövdes handlas brieost, kex, potatis o hundmat.. Blev lite julklappar oxå he he. Vid 13 var det stora julbordet med all mat man kan tänka sig :) Gott. Lagom till Kalle var det färdigätet och hela familjen tittade större delen iaf. Efter det var det klapp öppning, har dokumenterat vad alla har fått både innan öppning o efter :P Jag fick en adventsljusstake av pappa o Eva som var ett jätte fint hantverk i form av en häst och en värmeljushållare i form av ett rosa hjärta. Av farmor och farfar fick jag den nya Westlife CD:n och av lillebror Eric fick jag en stor neon skylt i form av playboy kaninen. he he! Av Evas mamma Wera fick jag en 100 lapp, välbehövt! :P Tack alla så hjärtligt! <3 Sanna kom förbi en stund och hälsade på, alltid roligt när hon är på besök :) Har ätit julmat, godis, drukit snapps, öl och en massa annt gott så är väldigt mätt o belåten :) Ligger i sängen så ska sussa snart! God jul på er alla önskar jag ;)

onsdag, december 23, 2009

nöjd efter en lång dag på stan

Ont i nacken, trött men nöjd efter en lång dag på stan. Alla klappar handlade i sista minuten :P Hittade oxå nyårskläder till mig och lite annat smått o gott :) Känns inte som om det redan är jul imorgon. . men det är ju det :) På ett sätt är det skönt att tiden gått så fort, det betyder att jag snart är tillbaka på Gotland och att det snart är NYÅR :) Vit jul kommer det bli i år med all säkerhet, men om man nu får klaga är det lite synd att det slaskar. Men men, man kan inte få allt.. Blir nog Mysteriet på Greveholm ikväll, skulle tittat igår men det blev aldrig av.

------------------------

Pratat med Kenny nu på kvällskvisten :) Vilket gjorde att jag längtar hem ännu mera! Men bara 4 dagar kvar, vilket oxå innebär bara 4 dagar kvar på fastlandet och det är fortfarande mycket att göra. Men inte mycket att göra på ett negativt sätt, mycket att göra på ett positivt sätt :) Folk att träffa, jul att fira både hos pappa o mamma, utgång dan efter jul, mellandagsrea och mycket mera!

tisdag, december 22, 2009

inte riktigt som planerat

Blev inte riktigt som planerat i morse, skulle åka med pappa o Anton in till stan vid halv 11. Hade ställt klockan på 09 men när Anton kom o väckte mig 4 min innan de skulle åka låg jag fortfarande o sov. Fortsatte att sova till 1 snåret. Vet inte riktigt vad det var som tog åt mig men var så grymt trött, suck. När jag kom upp iaf blev det lite frukost, Dusch o sen åkte jag och Eric upp till Svenne i Lillö, fikade lite där o sen åkte vi hem till Svennes föräldrar för att fika där o umgås lite. Så kom hem nu vid 17 från rundturen. Känns som om man bara ätit hela dagen, vilket jag nästan gjort. Kommer vara rejält uppgödd när jag kommer hem till Gotland igen. Har nog råkat smitta ner stackars Eric för han hade 38.9 i feber nu :( stackarn!

--------------------------------------------

Lite uppdatering om bilskrället..
Bilen startade. Men sen när pappa skulle fylla på glykol och jag skulle starta bilen igen. Ja då startade den inte.. suck! Kom ganska snabbt fram till att det var batteriet som var problemet så det åkte in på laddning över natten och sattes i nu igen på em. Nu startade bilen och fungerar utmärkt igen :) Duktig bil!

måndag, december 21, 2009

julmirakel

Tre dagar kvar till jul.. .. .. .. .. Dagen började med att jag åkte med o lämnade av Antons flickvän Sofia vid flyget. Efter det bar det direkt av till stan med Lillebror Eric för att handla lite julklappar, blev några stycken men långt ifrån alla så blir troligtvis stan imorgon och onsdag. Sen åkte vi med mamma till hennes jobb för hon ville att vi skulle prata om Taize, blev inte så mycket prat om det men blev lite risgrynsgröt o julbord. Hann tyvärr inte träffa Emily idag men hoppas att vi kan träffas imorgon :) Saknar!

Bil skrället vägrade starta när Eric o jag skulle in till stan så vi fick ta bussen in, men när jag kom hem nu senare idag startade den på en gång. Tror att stackarn längtar hem, går alltid sönder när jag är på fastlandet. Eller så var det ett litet julmirakel att bilen fungerar nu.. vem vet..

Börjar bli frisk nu :) Har inte var så mycket förkyld idag men har däremot jätte inflammation delux i nacken! Inflammation är inte skönt :( men lite massage från Eric har hjälpt, en snäll lillebror jag har!


----------------------------------------------------------

Då är det bestämt :) Sanna och Johan kommer över nyår, hjälpte dem att boka sin biljett nu innan idag. Malin, Max och Sara kommer oxå :) Pratade med Malin innan i veckan och de skulle boka sina biljetter så fort som möjligt :) Så Glad man kan bli! Inte ofta någon kommer och hälsar på mig på ön och nu kommer alla på en gång :) Kommer bli en kanon nyårsafton!!!


söndag, december 20, 2009

konstig eller olustig känsla

Har en konstig eller olustig känsla.. Känner mig grymt ensam fast jag är omgiven av min familj. Kanske för att Gotland är så långt borta, ja, det är nästan som om Gotland känns som en dröm. Som om det aldrig hänt eller bara skulle kunna försvinna, tror att det skrämmer mig en aning.

Utvilad

Igår em/kväll åkte jag, Anton, Sofia och Eric till mamma o Berne. där bjöds det på god mat, godis, alkohol och pokerspel. Tyvärr orkade jag inte delta i pokerspelandet, hade feber, ont i nacken (troligtvis inflammation) och var allmänt förkyld o eländig. Provade med alltför att få det att gå över började dagen med två alvedon tog två alvedon till innan jag åkte från pappa o Eva och när jag väl var hos mamma o Berne drack jag 2 öl, en cider, provade senare lite whiskey o nån lakrits shot men kände mig bara sämre så gick o la mig en vända vid 22. Men kunde självklart inte somna så gick upp en vända vid ett o tittade på tv medans de andra fortfarnade höll på att spela poker. Fick nackmassage av mamma o gick sedan o la mig igen. Mamma kom upp med nån verktablett som skulle vara bra och det tror jag den var för jag slocknade direkt. Skönt att få sova lite, sov ordentligt oxå, utan otäcka drömmar osv. Vaknade utvilad och idag känner jag mig mycket bättre :) Är nu tillbaka hos pappa o Eva igen, vi ska ha Ice Age maraton ikväll :) Pappa o Eva köpte Blu-ray boxen med alla tre filmerna.

lördag, december 19, 2009

Pax trä-gnagare

Vad finns att göra åt saken och vad kan det bero på?

1: I hästens naturliga beteende gnager de bark och trä
Sysselsättningsbrist eller brist på grovfoder, troligare än vitamin- eller mineralbrist.

Sysselsättning har hon eftersom hon går ute mellan ca 07:00 - 21:00 i en hage med träd osv. Brist på grovfoder tror jag inte heller att de är eftersom hon får så mycket hon orkar äta inne. Vitamin och/eller mineralbrist kan det vara då hö:t ej är analyserat och hon ej får något kraftfoder.

2: Hästar gnager gärna på trä framför allt vinter tid. Man löser det genom att hugga en gran eller grangrenar och ge dom antingen i hagen eller i boxen. Då gnager dom hellre på det än på inredningen.

Detta skulle kanske vara en lämplig lösning, tål att testas.

3. Kan vara fosforbrist - du kan prova att ge vetekli under en period och se om det blir någon förändring.
Om din häst är extra förtjust i trä målat med falu rödfärg - så har den sannolikt kopparbrist.
Grovfoder är ju förstås viktigt - det är dessutom där som hästen har de flesta vitaminerna & mineralerna

Vetekli går att testa, tror inte att det är någon speciell färg hon är förtjust i så tror inte riktigt på kopparbrist. Grovfoder får hon gott om så tror inte att det är problemet.

4. ASPBARKS pellets är bra när hästen gnagde på väggar, staktetstolpar , efter 4-5 dagar slutade hästen helt.

Låter jätte bra, frågan är om det är bra. Men om det fungerar så bra som det sägs ska det självklart testas!

5.Hästar gnager på trä, fram på senvintern i synnerhet.
Det är ingenting konstigt eller onormalt och tyder INTE på några brister i fodret.

När jag läser tråden blir jag lite avundsjuk på den som kom på ideen att sälja aspbarkspellets, jäsiken vilket bra sätt att tjäna pengar om man har lite skog. Asp växer som ogräs, är värdelöst att elda med, är inte särskilt bra som fiberråvara... men vänta :idea: man kan sälja till hästfolk :rofl: :rofl: :rofl:

Smeta på tjära eller diesel där du inte vill att haästen ska gnaga och så slänger du med några dars mellanrum in lite sly till hästen, det är ganska få markägare som blir arga om du hugger lite små aspar här och var (så länge det inte rör sig om inplanterad hybridasp dvs).

SEN tar du pengarna som du skulle ha köpt aspbarkspellets för och köper dig god choklad och ett gott portvin att skölja ned chokladen med.

Ja, en väldigt bra synpunkt. Är man kanske lite för lättlurad? Men men tjära eller diesel låter inte för komplicerat. Men brandrisken? humm.. Här återkommer åsikten om att man kan slänga in träd grenar till hästen. Verkar vettigt och billigt..

6.Träätning är oftast ett fysiologiskt beteende. Alltså att hästen har brist på fiber i fodret och får då i sig fiber genom att äta trä. Kan vara så att ert hösilage har låg ts-halt och att han helt enkelt får i sig för lite grovfoder, alltså i ts... Känn på hösilaget, känns det blött eller torrt?

Eftersom Pax får både hösilage/ensilage och hö tror jag inte att detta är problemet.

7.Träätning kan bero på för lite grovfoder alt. proteinbrist. Vid proteinbrist så "smakar" hästen på olika saker i omgivningen för den "känner" att den har brist på nånting. I boxen finns inte så mycket att tillgå utom trä..

En del tror att trääting är en betendestörning eftersom det verkar smitta, vilket det inte är. Det är social facilitering (dvs. att en häst vill göra som de andra hästarna, som t.ex. om en dricker går gärna de andra o dricker).

För lite grovfoder är det ju inte, så kanske proteinbrist. Kanske dax att börja ge kraftfoder igen? Skönt att höra att det inte är en betendestörning, är fler än Pax som tuggar trä i stallet o det kan ju vara förklaringen då.

Sammanfattning;
Många tror på det här med Aspbarpellets men man kan ju lika gärna då lägga in sly/grenar från ASP. Vilket är billigare och kanske mer miljövänligt? Det var någon som trodde att vetekli kunde hjälpa och det är inga problem att testa det. Mineral, vitamin eller proteinbrist kan hjälpas med lite kraftfoder eftersom hästarna i stallet får tillräckligt med hösilage/hö så är det ju inte fiberbrist iaf. Sysselsättning är troligtvis inte heller problemet eftersom de flesta går på lösdrift o de som inte gör det är ute under större delen av dagen. Sen fanns det också en åsikt om att det inte är brist på något och att man bara kunde smeta på tjära eller diesel, men brandrisken då? Om trät är dränkt i Diesel? Vet inte..

Åsikterna jag samlat här kommer från Bukefalos och kan inte säga annat än att åsikterna är delade om vad som orsakar beteendet och vad man kan göra åt det.

Julgran

Sov länge idag, behövdes. Åkte sen med pappa o Eva för att handla ingredienser till julgodis och en julgran. Granarna såg väldigt konstiga ut i år, alla hade en väldigt lååång topp. Men vi lyckades hitta en som såg fin ut :) Hade snöat hela natten o lite på fm o nu snöar det igen, mysigt.. Hoppas det håller i sig till julafton! Men läste någonstans att det var 95% chans att 95% av Sverige skulle få en vit jul. Drömde jätte konstigt och sov väldigt oroligt inatt, usch! Fortarande sjuk också, hoppas på att jag är frisk snart. Väldigt irriterande att ha en rinnande näsa hela tiden.

fredag, december 18, 2009

Anlänt till destinationen

Nu är jag framme i Lyckeby. Gick bra att åka båt och gick bra att köra bil. Det enda jag kunde lyssna på när jag körde var en skiva med 4:a låtar i två timmar, eftersom radion vägrade fungera och jag inte kunde byta skiva.. Fick mig att sakna Malin redan ha ha :P Min kära mor ringde när jag körde och fick mig att bara vilja vända o köra tillbaka till Gotland igen, hon var ju tvungen att säga; ska du inte sälja hästen då? Blir så trött på tjatet, mest blir jag nog ledsen.

En jobbig dag..

Har varit en jobbig dag.. Tycker att det är jobbigt att åka ifrån allt som är hemma, även om det ska bli roligt att komma till fastlandet. Uppe på att jag tycker att det är jobbigt så är jag sjuk oxå.. Suck! Känner att kroppen inte orkar någonting, men har fått ignorera det hela dagen, är ju saker som behövts göras. Är irriterad på mig själv över att jag somnade när jag var hundvakt, valparna hade ställt till en enda röra i sin valphage. Skämdes när Malin o Andreas kom hem. Kändes inte bra. Har hunnit med att städat bilen idag med, behövdes verkligen och mitt i allt började jag självklart gråta, troligtvis över att jag var besviken på mig själv, stressad och trött. Har kännt mig stressad hela dagen, även om jag inte har behövt känna mig stressad.. .. .. Så kan det vara. Sa hej då till Malin o Andreas innan jag åkte från Björke, känndes lite konstigt att åka därifrån med vetskapen att man ska vara borta i några dagar. Kommer sakna dem jätte mycket. Men tror nog att dom tycker det är skönt o slippa mig rännande i huset på ett tag, blir lite lov från mig i några dagar. Hann säga hej då till Annie, vi möttes upp vid shell och kramades :) Kommer sakna! Hann även säga hej då till Kenny som kom ner till hamnen för att vinka av mig, älskar honom och kommer sakna honom grymt mycket! <3 Har varit jobbigt att säga hej då till alla! Nu sitter jag iaf på båten, så långt har allt gått bra, nu håller jag tummarna för att vägarna på fastlandet ser bra ut så jag kommer fram någongång.

torsdag, december 17, 2009

Pax skadad igen..

Denna gången i inne i lösdriften. Samma sak som hände med Cita, Sally fick nån knäpp. Men är troligtvis inte lika allvarligt med Pax, hon blev iaf inte lika chockad. Men hon är halt på vänster bak, tror hon har fått en spark högt upp någonstans. Hoppas bara på att det inte blir en muskelskada eller liknande, vet ju hur det gick med Rubina.. Hade fått ett sår på vänster fram som såg otäckare ut än vad det var eftersom det rann en massa blod. Där kommer det nog bli en pålagring eftersom det var precis på skenbenet. Håller bara tummarna för att det blir 100% bra igen.

Var förövrigt ute o red igår, den nya bilden på Pax o mig är från den ridturen. :) Det är Malin som är fotografen. Det gick iaf jätte bra att rida, Pax är så duktig, hon var pigg men hittade inte på något bus alls. Så stolt över mitt <3

Mysigt men inte praktiskt!

Snö, snö o lite mera snö! Mysigt men inte praktiskt.

Igår när jag hade insläpp av hästarna fick Johannas häst Sally någon knäpp när hon stod inne i lösdriften med de andra hästarna. Hon bara sparkade o sparkade o slutade aldrig. Alla andra som oxå stod inne lyckades ta sig ut förutom Cita. Det slutade med att jag fick slänga en sopborste på Sally, vilket hon blev rädd av och sprang ut. Cita stackan blev så chockad o hade så ont att hon bara stod o skakade. Så jag tog in henne i en box i stallet o sprang in efter hennes ägare Malin. Vi bestämde oss för att ringa vet som sa att vi skulle slänga på mycket täcken så att hon hölll värmen o att vi skulle höra av oss om det blev värre. Vi ringde tillbaka efter ett tag igen eftersom Cita hade svårt att röra sig o andades väldigt tungt. Så Vet kom o gav henne smärtstillande direkt i blodet o sa att vi skulle höra av oss idag på morgonen igen. Hon har fortfarande väldigt ont så Malin fick lite mer smärtstillande utskrivet.. .. .. Håller bara tummarna för att det inte är något allvarligt.

Imorgon bär det av till fastlandet. Känns lagom kul i det här vädret, skulle blåsa 23s/m inatt/idag. Hoppas bara att det lugnat ner sig till imorgon så båten inte blir inställd. Ska bli skoj att träffa alla hemma, var ett bra tag sen nu, saknar dem. Men känns inte så kul att åka ifrån Kenny, kommer sakna honom. Vi har ju umgåtts väldigt mycket nu så det kommer bli väldigt tomt. Har pratat om att han kanske ska komma över men får se hur det blir, hade varit skoj iaf :)

tisdag, december 15, 2009

Föreläsning o möte

Sista föreläsningen innan jul, på torsdag är det litteraturseminarium.. Får se hur många från klassen som dyker upp då, känns som om alla åker hem så tidigt de kan. Det var Gunilla som höll i föreläsningen idag, tycker att hon är en av de bästa. Synd bara att man hade hört det mesta redan, men en föreläsning med henne blir aldrig tråkig så gjorde inget.

Efter det fick jag massage av Magnus, har börjat få nackspärr igen, suck. Så tack, Magnus blev mycket bättre. :) Efter det var det Annies tur och sen åkte vi hem till Annie o åt lunch, drack kaffe och åt lussebullar o en massa annat gott. Alltid så mysigt hemma hos Annie o Magnus.

Kl 15 var det kvällis möte nere på Rindi. Var fler än vanligt som kom, vilket var super :) Kändes riktigt bra och kunde diskutera alla frågetecken.

Sen bar det av hemåt i halkan. Alltid lika spännande att köra när man inte vet om man kommer komma fram eller ej.. ha ha :P

Fick lite saker från Hööks idag, jag o Malin hade beställt lite därifrån. Jag hade beställt en röd overall till Alva o en reflexsele med döskallar o en likadan till Bonzai :) Så nu kan de vara lika coola som Wilja he he ;)



Har helt glömt att uppdatera er om Pax trasiga hov!
Mårten kom i fredas och fixade en tå-sko som han satte på den trasiga hoven, sen fick jag en massa klegg med lin(tror jag det är), tjära och nån sprit som jag ska ha i hålet. Tjära luktar jätte gott men är mindre mysigt att ha på fingrarna :P

Snö!

Igår var det helt vitt ute när jag vaknade :) Mysigt! Det var tyvärr mindre mysigt att köra bil, men det går iaf. Idag har det snöat och enligt nyheterna skulle det snöa flera dagar. Mindre kul att köra hem till fastlandet i snöoväder men men går nog bra det. Känns lite som att man lever i en sån där snökula man hade som när man var liten. Julstämningen ökade nu med allt det vita, kan bara hoppas på att det finns lite snö kvar till julafton.

Bara tre dagar kvar tills jag åker.. Känns som tiden går lite för fort..

fredag, december 11, 2009

Försov mig..

Försov mig i morse, ställde fram larmet hela tiden och vaknade tillslut med ett ryck och insåg att klockan var lite för mycket.. Hade lyckats slarva bort mobilen i sömnen oxå.. suck..

Men men har varit o bytt Pax skor iaf och nu e jag hundvakt till 14 hundar (inkl Alva) :P Testade att ha Alva lös i morse, det första hon gjorde var ju självklart att springa ut till hästarna. Hon lägger sig utanför hagen, väntar på att en häst kommer tillräckligt nära, då springer hon in o hänger sig i svansen eller täcket o sen springer hon ut lika fort igen. Hon jagar iaf inte runt dem. Lerig blev hon iaf så hon fick bada när hon kom in. Vet inte vad jag ska ta mig till med min lilla byracka. Har klippt henne nu med, skäret fungerade ju självklart inte på klippmaskinen så nu ser stackarn ut som en skabbräv, tur att pälsen växer ut snabbt igen :P

torsdag, december 10, 2009

möglar

Fick lite klagomål på att jag är lite dålig på att blogga nu för tiden.. Så här kommer ett litet inlägg :P

Vad har jag gjort idag... jo, Började dagen med att ta ut hästarna, fodra och mocka. Åkte sedan till skolan för att ha en föreläsning med Helene. Den var som vanligt om Påskön, Samoa med en liten ny vinkling som innehöll Åland och Gotland. Men men, efter det åkte jag o hämtade ut ett paket på Coop, lite saker från CDON jag o Malin hade beställt. Körde sedan hem till Annie o Magnus, skulle följa med Annie till vårdcentralen. Besöket gick jätte bra, du ska vara grymt stolt över dig själv gumman! Du är bäst :) Sen åkte jag ner till skolan igen för ett möte med Micke o Björn, var skönt att träffas o prata lite. Kommer bi kanon det här! Efter det körde jag hem.

Hovslagare Mårten kommer imorgon vid 1-2 tiden för att kolla på Pax hov igen. Hoppas att han tycker att det ser bättre ut nu. Fick ett spray av honom när han var här sist som jag skulle sparya i hålväggen med. Har en blå fin färg som syns väldigt tydligt på Pax vita strumpa och även på mina fingrar, ser ut som om jag håller på att mögla :P. Han sa även att det gick bra att rida, så tänkte ta mig en tur med Johanna imorgon på fm.

Börjar komma i ordning här nu också. Fått upp min tegelstenshylla och en kartong iaf, tänkte att jag imorgon skulle bära upp den andra hyllan o lite fler kartonger men får se vad jag hinner med. Snälla Kenny har lånat ut sin tv-box till mig, så nu har jag lite tv att titta på oxå <3. Hade beställt 1:a säsongen av Dexter som jag fick i CDON paketet idag, Lyckan är gjord!

Bara 8 dagar kvar nu tills jag åker till fastlandet. Känns lite konstigt, var ett tag sen jag var på den sidan av "sjön". Kommer bli super skoj att träffa alla igen. Men vet att jag oxå kommer längta hem ganska snart, brukar vara så.. Men ska passa på att njuta av Jul-ledigheten och försöka att bara ta det lugnt. Hade iof tänkt ta igen lite skolarbete men får se hur det blir med det. Det hinns ju alltid med lite senare annars.

Lite tomt här i sängen inatt, inte van vid att sova själv längre..

tisdag, december 08, 2009

redan Tisdag

Då var helgen över och det är redan Tisdag.

I lördags var jag o bowlade med Kenny, Ronny, Åsa och Sanny. Var riktigt kul, länge sedan man bowlade. Var en riktigt trevlig helg med trevliga människor :)

Pax har tappat sin sko, typiskt. Så var o köpte 2st nya på Darves föör 38kr. Det var för sista slantarna, nu ekar det i min plånbok.. Men hovslagare Mårten skulle komma förbi ikväll o slå på de skor jag köpt. Kan man ju hoppas att de sitter kvar lite längre denna gång..

När jag körde hemåt från stan igår hamnade jag bakom skolbussen och jag hade tidigare kört förbi några barn/ungdomar. Det var en av dessa som hade reflexer, de andra såg man knappt. Då börjar man fundera på vad föräldrarna håller på med, är de inte rädda om sina barn? Jag tycker att det är obehagligt, det är ju nästan omöjligt att se en person utan reflexer i vintermörkret.

fredag, december 04, 2009

Flyttgubbe o Julbord

Hade då fått jobb som flytt"gubbe" idag. Visste inte riktigt vad som väntades, bara tid och plats. Men hämtade iaf upp Magnus vid halv 9 i morse och så begav vi oss mot östercentrum och knäbacken, vilket var platsen vi skulle vara på. Var inga svårigheter att hitta dit och killen/mannen som skulle flytta var jätte trevlig. Han visade oss vad vi skulle flytta och det var ju inte överdrivet mycket. Så började vi lassa på grejerna. Var inte allt för tunga saker (förutom lite lådor med böcker) så det gick rätt fort att fylla bilen (typ lastbil). Körde till stället där vi skulle lassa ur, började med det, tog lite kaffe rast, lassade ur lite saker till och åkte sedan tillbaka för att hämta det sista. Gick smidigt att få in ut och in andra lasset oxå och så var vi klara innan 12. Fick 500kr för ca 3 timmars jobb, var skönt att tjäna lite pengar då jag är/var en fattig student.

Efter det åkte jag hem till Björke igen, mockade, duschade och körde till stan igen för att gå på styrelsemöte.

När mötet var avslutat blev det lite tid över så vi satte oss och spelade Alpabet (vet inte hur det stavas...) Tog ett tag innan jag riktigt förstod reglerna men det var ett riktigt roligt spel :) Sen blev klockan så mycket att det var dax att gå mot julbordet. Det var jätte god mat, jätte trevligt folk och jag blev jätte mätt :) Tack för maten <3. Vilken lyckad kväll!

Körde sedan hem till Björke, tog in hästarna och matade alla och åkte sedan till Kenny.. Där var det fest med glatt ;) och trevligt folk! Men stannade inte så länge eftersom jag är mer död än levande just nu efter en rätt så fartfylld dag.. Så nu ligger jag hemma i sängen och tänkte sova en stund innan jag ska upp och släppa ut hästarna. Myspys med mornar i stallet :)

onsdag, december 02, 2009

Julklapps hysteri

Jo tack! Börjar känna mig lite stressad inför alla julklappar som ska köpas. Eller det är inte just att de ska köpas som är stressigt utan att jag inte vet VAD jag ska köpa till folk. Man är ju i den åldern nu då ALLA har ALLT. Känns onödigt att köpa något som inte kommer till användning och bara ligger o skräpar. Vet själv hur jobbigt det e när man får något och man undrar; Vad ska jag med det här till? Sen är jag sådan att jag inte kan slänga, eller byta in något jag fått, känns otacksamt. Det är ju själva tanken som räknas, eller hur? :) Så jag tänkte bli en av dom som går och handlar allt i sista minuten, dels för att jag inte får pengar igen förren precis innan jul och dels för att jag vill kunna gå och handla i lugn och ro. Nu tänker ni säkert att dagarna innan jul är det ju inte lugn och ro på stan direkt. Men det jag menar är att det är lite för mycket i mitt liv just nu så jag har inte lugn och ro, när jag är på fastlandet behöver jag inte tänka på något annat utan kan bara ägna mig åt julklappsinköp.. Blir nog bra det..

En vända på stan

Har varit en vända på stan idag med Johanna o Malin :) Trevligt, trevligt. Hittade ett jätte fint nattlinne för 80:- som jag köpte. Har velat ha ett så länge och även om jag inte har så mycket pengar kunde jag inte låta bli eftersom det var så billigt. . . Vi åt lunch på Etage, jätte gott, mysigt ställe det där. Rekommenderas!

Hann inte mer en hem, för sen bar det av hem till Annie o Magnus :) Blev lite fika på pepparkaka och kaffe. Mysigt! Fick se deras tillfälliga nytillskott, en jätte fin Dobberman. Precis en sådan jag har velat ha.. , en brun en. Kanske en framtida hundras man skulle kunna tänka sig..

Pax är sjuk igen, eller sjuk och sjuk. Skadad. Hon hade för någon vecka senfått in lite sten i bärranden i hoven som blev en liten ficka. Nu för någon dag sedan så hade hela den biten trillat loss från hoven, så saknades en ca 5cm lång och 2 cm hög bit på hovens yttersida. Som tur var kunde Johannas hovslagare komma ut i Söndags o titta på det. Så hon fick en sko på den hoven och får inte ridas på minst en månad. Blir ju en väldans snedbelastning eftersom hon bara har en sko och att en bit e borta från hovväggen gör ju att hon belastar insidan på hoven mer osv. Skulle ta ca 2 månader innan det var helt utväxt tydligen.

Alva klant har lyckat skada sig oxå. Hon har ett sår på huvet som såg riktigt otäckt ut från början. Varit o geggit. Men klippte bort pälsen runt o hade på lite joddopax och sårspray så nu ser det fint ut. Funderade på att slänga på tratten ett tag eftersom hon lyckats skava bort sårskorpan några gånger men nu har det läkt ihop bra så tror inte att det behövs.

Förutom skadade djur så är allt fin, fint. Trivs jätte bra där jag bor, kunde inte bli bättre :) Julstämningen börjar infinna sig och en stor Nyårs fest här i huset är planerad. Skolan gåår det framåt med, har precis beställt böcker för 1000:- men men behöver man så behöver man, är ju en investering för framtiden :) Har kört lite olagligt i två dar nu, så hoppas på att få på de där vinterdäcken snart..

tisdag, december 01, 2009

Flyttat

Ullared var det ja... Hittade massa bra att ha prylar;
Ny ridhjälm
2 par Ridbyxor
Stallstrumpor
Ridhanskar
Stigläder
Lädergrimma
Skritt täcke
Puttshandske i fårskinn
Film, Snövit
Sladd, så jag kan koppla datorn till stereon
Bh:ar
Linnen
2 par jeans
mm..

I lördags städades och flyttades det sista ur min lägenhet med hjälp av, Malin, Johanna, Andreas, Nicole, Fredrik, Annie och Magnus. :) Tack för hjälpen! Efter det lämnades nycklarna över till den nya hyres gästen. Skönt att ha det gjort. Nu bor man i Björke då :) Känns väldigt bra, lite för bra för att vara sant, kanske drömmer jag? hehe.. Hoppas jag inte vaknar då. . .

Har varit lite hundvakt idag :P Eftersom Malin o Andreas är o storhandlar. Valpisarna är så söta, börjar bli stora nu, tänder har de fått också :)