lördag, februari 27, 2010

fastlandet

Då sitter man i Fisksätra i Åsa och Ronnys lägenhet. Var framme i Nynäs vid lite efter 10 igår, körde o lämnade av Ronny o Sanny vid lägenheten, sen körde vi direkt till Ikea, sparng runt där i några timmar, sen blev det hööks, systemet och Media markt (eller vad det heter).. Efter det var vi helt slutkörda! Åkte hem till lägenheten och spelade lite spel o drack lite alkohol, men eftersom alla var så pass trötta efter en lång dag o trevlig kväll slocknade vi ganska tidigt.

Idag ska Kenny o jag på kalas i Täby eftersom lill kussisn Linnea fyller 11 år :) Sen bär det av tillbaka till Fisksätra o fira Åsa med att äta ute o sen utgång! Kommer bli en toppen dag!

------------------------------------------------------

Har nu varit i Täby o grattat Linnea :) träffat släkten <3 Nu har man fixat till sig så man ser reppresentabel ut, sitter o dricker lite smirnoff :P Annie ringde innan o sa att en Tsunami ska träffa Samoa vid 9 idag :( Orolig, riktigt tråkigt.. Håller tummarna för att den kommer missa!

onsdag, februari 24, 2010

Ett xtra nr..

Ja då har jag ett till mob nr; 0736837333 Comviq/Tele2. För de som vinner på att ringa/sms:a mig på det istället, var så goda :)

mot ljusare tider

känns som om vi är på väg mot det nu, solen skiner ute o talar om att snart, snart är det vår. Våren, känns som om allt kommer bli bättre då, man blir piggare, dagarna ljusare, varmare väder..

Imorgon kommer pengarna, äntligen, är trött på pasta, pasta o pasta. På fredag bär det av mot fastlandet, Stockholm :) För att fira Åsa, Kennys bror Ronnys flickvän. Blir även Ikea, Hööks, träffa kussiner o övrig släkt. Kanske även Sanna o Johan, de skulle tydligen oxå upp till Stockholm denna helgen :) Vilket sammanträffande! Kommer bli en underbart rolig och fullspäckad helg med nära o kära, festande o myspys! Ska bli kul att åka på mini semester med älsklingen <3


Älskar Kenny !! <3

tisdag, februari 23, 2010

migrän dag idag

Suck! Vaknade med migrän :( . . . . . . . . . . . Vilket innebär att man blir handikappad hela dagen..

Snöar gör det för fullt ute.. Som om det inte räcker med snö ...

måndag, februari 22, 2010

Hus o sol

Då har vi tackat jag till Hus idag, var igår o tittade på ett hus som ligger 5km från Visby, lite efter Vibble. Är runt 60kvm + sommar gästrum. Jätte stor trädgård med frukträd o trädgårdsland, gångavstånd till havet och till affären.

Sitter o försöker plugga, går inte jätte bra då motivationen är nere på 0.. .. suck..

Solen skiner ute vilket gör att man känner sig mycket piggare :) Det är skönt!

lördag, februari 20, 2010

3 månader

Idag har jag och Kenny varit tillsammans i 3 månader :) Grattis till oss!


Har varit på äventyr idag, Annie, Magnus, Hanna, jag o Kenny har varit på
Vikingabyn o grillat :) Mysigt! Satt i långhuset med fårskinn, eld, varmchoklad, korv o marsmellows (vet inte hur det stavas men men..). Hundarna var med och fick busa runt lösa så de är rätt trötta nu :P Trött e jag med, Jobbade i baren på Rindi igår och var inte hemma förren vid halv 3 på morgonen, sen var det upp vid 6 igen för att släppa ut hästarna så har inte blivit mycket sömn i natt inte. Var tänkt att det skulle bli lite festande idag, men får se om jag orkar, just nu är jag så trött så jag knappt orkar hålla ögonen öppna, får se om det blir bättre efter lite mat o vila.

fredag, februari 19, 2010

jobb och lite mera jobb..

Har varit på arbetsmöte för Vikingabyn idag :) Blev bjudna på lunch av Chefen Björn, så snäll så! Blev mycket diskuterat och allt ser lovande ut, är riktigt peppad inför att jobba. Kommer bli utmanande, spännande och en erfarenhet! Blir bara tre gamla rävar kvar i år jag, Annie och Jonny. Resten blir nytt folk, lite tråkigt att inte fler gamla är kvar. Men men, kan ju bli kul med nytt folk med, alltid roligt att lära känna nya ansikten.

Ikväll sak det jobbas på Rindi på en välgörenhetskväll. Ska bli intressant.

torsdag, februari 18, 2010

Brinner

det känns som att jag brinner.. Gör så ont överallt :( Vill inte, vill inte vara sjuk!!

Känns hopplöst just nu.. kan inte göra något av det jag vill. Om jag gör något fysiskt ansträngande för att jag känner mig lite bättre blir det snabbt sämre efteråt. Hade insläpp av hästarna igår, känns alltid lite bättre när man kommer ut, men fick bakslag när jag kom hem då jag blev sämre. Säger bara bläää åt att vara sjuk. Jobbig näsa som rinner, lock för öronen, en hjärna som inte riktigt vill hänga med och en kropp som inte vill samarbeta.

Skulle haft utsläpp nu på morgonen, men supersnälla Malin tog det åt mig :) Har ju hjälpt henne några gånger när hon har varit sjuk. Gentjänster o tjänster är det bästa som finns o något fint o bra man kan göra för varandra. :) Tusen tack Malin!!

--------------------------------------------------

Är mycket piggare nu, tog en citodon tidigare och den tyx ha hjälpt. Åkte till stallet o mockade o fyllde på vatten till hästarna ute o inne. När jag kom hem plockade jag undan tvätten, slängde in en ny maskin tvätt och bar in några lådor jag tatt med från Björke. Efter det tog jag en skön dusch, nu sitter jag i soffan o är helt slut. Ska ta det lugnt resten av dagen, vill ju inte bli sämmre imorgon igen..

onsdag, februari 17, 2010

Gästbloggning!

Hehe får passa på att skriva ett inlägg när man kommit in med lösen och allt. Sitter ju dessutom i Karlskrona så inte mkt Sirie kan göra åt det. :D Om hon inte raderar inlägget då vill säga!

Har suttit och fixat i hennes koder för att hon bad mig fixa så hon fick en menyrad. så jag misstänker hon vill presentera hundarna, hästen och sig själv så de får ni ju spana in!
Funkar de inte så släng in en kommentar så får de reda till sig!
Skulle även fixa en bakgrundsbild, men de blir inte just nu.

Jag är då Emily, min blogg hittar ni --->här<--- Jag och Sirie blev kompisar på gymnasiet. 04 mer bestämt, vi träffades redan 03 så klart när vi började ettan men vi började inte umgås förrän andra året dvs 04a. :) Tycker vi blev rätt tajta kompisar väldigt fort. :)
Vi sågs i stort sätt varje dag även om de inte var skola. Tycker det är urtrist att hon bor så långt bort då jag saknar min kompis och att kunna ses så ofta, men det glädjer mig självfallet att hon har det bra på gotland! Men ändå lite girig kan man väl va? :P
Men tack och lov finns de ju faktiskt både msn, facebook, sms och samtal! :)
Sirie är och kommer alltid vara en av mina bästa vänner! Love you!

Jag själv bor i Lyckeby med min sambo Sebbe, vår snart 10 månaders son Lucas. 2 hundar Dino (amstaff/pitbull)& Angel (pitbull), en sköldpadda, och snart två hästar en travare och en islänning. fast givetvis så bor inte hästarna i lghen. ^^

Men men.
Ni får ha det så bra allihop, och Sirie du får ta bort detta inlägg om du vill! :P

//Emily

ont överallt

hatar att vara sjuk, det är så tråkigt att känna att man inte orkar göra något, fast man vill..! Gjorde till och med ont att öppna ögonen i morse :( Hundarna är så snälla, tror de förstår att jag inte mår så bra, de bara ligger o sover. Har knaprat lite piller för att jag skulle orka ta mig upp ur sängen o kunna gå ut med dem, de hjälpte inte mycket men lite grann, upp kom jag i alla fall. Jag som skulle rida idag, blir aldrig som man vill, plugga orkar man ju inte heller eftersom det gör ont att sitta upp. Hoppas på att jag har piggnat på mig tills ikväll då jag har insläpp av hästarna.. ..

tisdag, februari 16, 2010

nästan felfritt

tralla la la laaaa! Bilen gick igenom besiktningen! Skulle egentligen inte besikta förren på torsdag men då jag skulle till skolan idag tänkte jag, varför inte besikta på en gång. Blev en liten fjuttig anmärkning, men det var för att jag inte fyllt på spolarvätskan.. så jag får skylla mig själv. Annars var den felfri :)

Hade handledar möte idag, gick bara bra :) Känns som om jag är på rätt spår, även om det går långsamt framåt, går det framåt iaf :)

------------------------------------------------

Longerade Paxen idag, pigg som tusan är hon. Ska rida imorgon, ska bli kul. Skönt att komma igång på riktigt nu.

Fortfarande krasslig :( suck, Kenny är oxå sjuk. Så nu ligger vi i soffan med bonzen o tittar på tv o kurerar oss. Inte roligt med feber.. Man blir så orkeslös, så tvingar man sig själv att göra saker man egentligen inte orkar och blir istället ännu tröttare. En ond liten cirkel det där.. Men men snart ska man väl bli frisk!?

måndag, februari 15, 2010

sommargäng på vintern

Ännu en helg förbi, tiden går väldigt fort, nästan för fort.. Hinner inte med hälften av vad jag hade velat göra..

Känner mig fortfarande inte 100%, tror jag har feber. Men men . . Går över snart hoppas jag!

I fredags jobbade jag för första gången i år för Vikingabyn, känns skönt att börja tidigt :) Var inne i innerstan i ruinerna o lekte med ett gäng glada människor. Kallt var det iaf, var ute från ca 13 till 18. Men det som inte dödar en härdar en, eller vad man brukar säga ;) Kändes lite konstigt att de härliga gamla "sommargänget" samlades på vintern he he.. alltid roligt med lite variation.

fredag, februari 12, 2010

Vänner

Vänner, vad är en vän egentligen? Enligt wikipedia är; Vänskap en typ av social relation, i vilken de båda parterna hyser ömsesidig tillit till varandra.

Jag har alltid tyckt om att hitta nya vänner och vänskap med en person är alltid värdefull.

Man brukar prata om äkta och oäkta vänner. Vad menas med det? En oäkta vän, är ofta en sådan vän som umgås med dig för att de har något att vinna på det, antingen socialt eller pengamässigt. Dessa brukar snabbt avslöja sig själva. En äkta vän är en person som umgås med dig för att du är du och inget mer. Dessa vänner varar ofta livet ut.

Alla har väl när de va yngre haft en så kallad bästa vän, det var den vän man självklart tyckte var bäst av alla. Många har kvar sin bästa vän långt in i vuxen ålder men de kallas då barndomsvän/ner.

För att kunna bevara en vän en längre tid gäller det att vara äkta mot vännen och sig själv. Detta är inte alltid så enkelt som det låter. Det krävs mycket för att två personers kemi ska stämma överens, man behöver vara ödmjuk och förstående, kunna sätta sig in i hur den andre tänker. Man kommer inte alltid komma överens, men som en vän accepterar man att man kan ha meningsskiljaktigheter.

Missförstånd har förstört många vänskapliga relationer, detta uppstår oftast på grund av kommunikations brist. I dagens samhälle är internet och mobilen en stor utlösande faktor när det gäller missförstånd. Detta på grund av att sinnesstämning och kroppsspråk inte kan avläsas. När man kommunicerar med dessa bör man tänka på att det lätt uppstår missförstånd.

Att avsluta en vänskaplig relation är inte alltid enkel, man kanske känner att man inte har tillit till personen i fråga längre. Ofta är relationen till personen i fråga starkt samman knuten till andra vänskapliga relationer. Det bästa man kan göra i denna situationen är att prata med personen, kanske har det endast uppstått ett missförstånd som gjort att man tappat tilliten. I de flesta fall löser sig allt genom att prata öga mot öga.

En människa är en människa och denne har både fördelar och brister. Ingen kan vara perfekt. Man passar inte alltid ihop med alla, personkemin är något som behöver stämma överens.

Om man vantrivs och mår dåligt av en vänskaplig relation ska man inte plåga sig själv och fortsätta den. Avsluta den värdigt, man behöver inte skiljas som ovänner bara för att man inte kommer överens. Om en vantrivs i relationen, vantrivs troligtvis båda. Prata om det som vuxna människor.

Jag har tre vänner som utmärker/har utmärkt sig mest i mitt liv. Sanna Karlsson, en bästa vän, barndomsvän, hon har funnits där i hela mitt liv. Detta är en vän jag håller högt. Emily Strauss, vi lärde känna varandra under gymnasietiden, hon har alltid varit en bra vän, även om vi inte träffas så ofta så vet jag att hon finns där och att vi ställer upp för varandra. Annie Rosen, en vän sedan några år tillbaka, hon vill alltid allas bästa, stöttar alltid mig och har funnits för mig sedan den dag vi träffats.

Som jag nämnde tidigare tycker jag om att hitta nya vänner, ibland lyckas man hitta en vän som varar, ibland hittar man en vän som inte varar lika länge. Oberoende på vilket, utbyter man alltid erfarenheter och man lär sig alltid något. Man lär så länge man lever. De vänner som inte står en nära har man fortfarande ett utbyte med, dessa vänner är även de värdefulla. Det är ens vänskapskrets. De personer man vill kopplas ihop med. Vilka dina vänner är säger också mycket om vem du är.

En vän är alltid en vän, det spelar ingen roll hur "nära" ni är, alla vänner betyder lika mycket. Vårda och ta hand om dina vänner, du vill inte vakna upp en morgon och inse att du inte har en enda vän. Man behöver inte har regelbunden kontakt för att visa att någon betyder något. Bara du hör av dig någon gång ibland och frågar hur personen i fråga mår och visa att du bryr dig om. En människa utan vänner är en människa utan liv.

Utfrysning av en person är ett av de kraftfullaste vapen en vän äger, detta kan ske i grupp eller av en enskild person. Oberoende på vad, så gör båda lika ont. Detta kan ske både omedvetet (då sker det ofta på grund av att en person vantrivs i en situation och vill ha förändring men är okapabel till att uttrycka det i ord.) eller medvetet (då är personen/personerna medvetna om vad dom gör och varför.) Jag skulle vilja påstå att den omedvetna utfrysningen är av det värsta slaget då ofta personen som gör det är omedveten om att den gör det och den som drabbas ofta inte vet varför.

Dina vänner är det bästa du har, ta vara på dem!

torsdag, februari 11, 2010

lugn dag

Idag har det varit en lugn dag.. Kändes som jag hade feber när jag vaknade och var allmänt krasslig :( Var ute med hundarna, pluggade och tittade lite på tv. Åkte sedan till stallet för att rida Pax med Towe och Cita. Gick jätte bra :) Pax skötte sig fint som vanligt, men märktes att hon var piggelin, blev lite bus men inget allvarligt. Är alltid roligare att rida med någon annan än att rida själv. Efter ridturen blev jag inbjuden på fika hos Malin och Andreas, trevligt, tack tack!!

När jag kom hem så kände jag att jag började få migrän :( suck. Så tog två tabletter så får hoppas att de hjälper.

onsdag, februari 10, 2010

kallt o slut

Jo, blev en ridtur i måndes och det gick bara bra :) Paxen är så duktig så!

Hade hästarna i morse, myspys! Skulle avsluta morgonen med att rulla ner två hö-rundbalar till Pax och småhästarna, rulla ner gick bra men att få in dem dit dem skulle var lite knepigare. Fick hjälp av Andreas tillslut, tack tack! Skulle ridit idag med, men är så jäkla kallt och sen var jag helt slut efter morgonen i stallet så fick va. Men imorgon ska jag försöka med att rida, Malin sa att jag kunde rida med när hon skulle ut i skogen med hundarna, låter trevligt :)

Har pluggat idag, börjar få tillbaka motivationen vilket är skönt. Städat lite oxå damsugit och torkat golven, börjat bli riktigt huslig jag :)

måndag, februari 08, 2010

en ridtur kanske

Igår var jag på hästkurs om avel, riktigt intressant. Blir två gånger till så får hoppas de gångerna blir lika bra. När jag kom hem hade Kenny fixat o donat i lägenheten o gjort jätte fint :) Älskar honom <3

I natt höll Bonzai oss vakna hela natten, gnydde o gnällde att han ville ut, suck. Har varit så de senaste nätterna nu. Hoppas bara på att det kommer att bli bättre, bristen på natt sömn gör en jätte trött.

Tänkte jag skulle försöka mig på att rida idag :) Sen blir det hem o plugga. Känner mig inte jätte kry idag, suck.. Vill inte bli sjuk..

söndag, februari 07, 2010

för få!

Intressant jobb kväll igår ... Annie o Jag var nere lite innan 9 och började räkna kassan o plocka fram, efter ett tag kom Anders och ett BRA tag var det bara vi, så man började bli lite nervös att inte fler skulle dyka upp, hur skulle vi då kunna ha öppet? Vid halv 10 kom Ruben, vilket var en liten lättnad, trodde att även de andra skulle börja droppa in, men ikke. Började försöka ringa runt till folk, Markus svarade inte, Sara svarade men hon hade druckit, missförstått att vi skulle jobba ikväll, Oscar hade inte ens fått schemat så han hade oxå druckit, de på reservlistan hade druckit. Tja, såg inte ut som om vi skulle bli mer än 4:a, så öppning såg inte ut att hända. Men Annie fick tagg på Magnus och han hade inte druckit, yes! Så körde o hämtade honom, nu var vi 5 pers, vilketvi trodde skulle funka utmärkt. Tji fick vi! Kom MYCKET, MYCKET folk, antalet på oss räkte inte till på långa vägar, alla i personalen slet som djur, ingen hann ta en minuts rast, ingen hann gå på toa, stackars Annie fick hålla sig i flera timmar. . . Säger bara det, alldrig mer 5 pers som jobbar på en lördag!

Vill tacka ALLA i barlaget för att ni var BÄST! under hela kvällen! Allt gick bra tillslut, trotts mycket folk, bråkiga gäster osv. Tog lååång tid att städa, eftersom vi bara var fem och DJ städade inte som vanligt. . Men hem kom vi tillslut, jag var hemma några minuter i fem.

lördag, februari 06, 2010

komma igång

Sitter o tittar på TV - Himmelen kan vänta. Handlar om människor som drabbats av cancer mitt i livet. Berör verkligen och man inser att man faktiskt inte kan ta livet för givet.

Hundarna ligger o sover, så även Kenny :) Själv är jag inte ett dugg trött efter gårdagen. Var på mästerifest :) För alla oss som jobbar på Rindi. Var en lyckad kväll med god mat och roliga lekar.

Pax blev verkad igår :) Så nu tänkte jag att jag skulle komma igång med ridningen igen. Hålväggen är mycket bättre, bara lite kvar. Ville inte rida innan på grund av att hovarna hade fått växa så mycket (var rädd att det skulle slita på senorna) så att de skulle komma mer frisk hovvägg.

torsdag, februari 04, 2010

resultat och noll motivation

Igår var det opponeringar, fick det äntligen överstökat. Var jätte nervös innan men gick jätte bra :) Känns så skönt! Har suttit idag o fixat till det sista på uppsatsen o skickat in den till Helene igen, nu ska bara hon kolla att allt är ok, skicka in den till Janne så att han får titta på den o sen får jag tillbaka den igen så jag kan skicka in den till DIVA. Sen är den klar!!!!! Tjoho! Så blir en examensfest till sommaren hade jag tänkt :P

För övrigt är motivationen nere på noll, det är den dumma Danskan som förstör, är riktigt tråkigt att läsa och det tar lååång tid. Dubbel suck. Men men är väl bara att ta tag i det.

Snöa gör det hela tiden, även om det kanske tar en paus ibland, har kört fast ett X antal gånger och börjar bli trött på det nu. Tycker att det kan bli vår! Snön är just nu bara ivägen.

måndag, februari 01, 2010

överallt

idag har jag varit överallt, känns det som iaf. Började dagen med att åka till björke för att hämta Bonzai´s "pass" efter det in till Visby för att träffa Annie o se Magnus nya lokal :) Den var jätte fin, blev lite fika o prat. Trevligt, trevligt. Vid halv 12 var det möte med micke, tycker att vi kom fram till en hel del vättiga saker! Eller ja, vi kom fram till vad vi vill komma fram till eller något liknade :P he he.. Efter det var det direkt till Roma Destriktisvet för att vaccinera valpar, de var hur duktiga som helst :) Inte ett pip. Sen åkte jag till björke igen för att hämta Bonzai´s bur och lite annat smått o gott jag behövde ha, mockade, packade hö o pysslade lite. Åkte sedan hem och har suttit o pluggat sedan dess. Vilket jag börjar bli riktigt trött på, har läst Danska hela dagen, danska gör så att man blir snurrig. Sitter just nu o bara tittar på boken, vill inte men måste, senare kanske.

en åker med snö

här händer det grejer..
Lördagen var jätte skoj :) Hur skönt som helst att bada badtunna och gott med grillat :P Var en superkväll. Avslutade den genom att gå över en åker med snö över knäna, kan ju undra vems ide det var ;) ha ha.. Tur att man var lite onykter så att man stod emot kylan.

Igår togs det bara lugnt, hämtade hundarna i björke, tittade på film, spelades lite tv spel o sen sängen.

Idag är det fullt upp :) Ska in till stan o umgås lite med annie, ska få se magnus nya lokal :P o sen ska jag på möte med micke, efter det direkt till Roma destriktsvet för att vaccinera valpar sen hem o läsa lite av mina ca 3000 sidor..


missförstånd, dyker alltid upp för att förstöra. Det är som om det ligger någonstans o lurar o bara väntar på att få hoppa fram o sprida jäkelskap. Men det är bara ta tag i det, skaka av sig och börja på ny kula. Man kan ju inte låta ett missförstånd rasera det man byggt upp. Det är bara ta åt sig, försöka se vad man kan göra bättre och försöka undvika missförstånd nästa gång. ~Förändra sig kan ingen, men bättra sig kan alla~ Ernst von Feuchtersleben