onsdag, mars 31, 2010

botten..

Min glada vårkänsla sjönk idag till botten... Känns verkligen... Var ingen bra start på dagen, ingen bra start på något faktiskt.. Mitt hjärta dunkar, vet inte hur jag ska reagera, är ledsen och arg på samma gång. Besviken på situationen. Känns som om jag inte duger längre, annars hade det ju varit ett nej på en gång, bevisligen är jag inte lika omtyckt längre och det vet inte jag hur jag ska hantera. Känner mig i vägen. Jag platsar kanske inte in nu, då eller aldrig.

-------------------------------------------

Hängde med Malin, Towe o Cita med Pax till Ridhuset idag. Blev lite ledarskapsträning, kände att jag inte orkade rida, är helt slut i kropp o hjärna. Men var skönt att pyssla lite i stallet o med hästarna. Skönt o vara ute i detta underbara väder. Tack Malin för att du finns..

--------------------------------------------

Jag vill inte vara ledsen, jag vill inte vara sur.. men allt känns som ett svek.. kanske jag överdriver, kanske inte.. Känner bara att jag måste få ut mina känslor på något sätt. Tydligen så är ju tjejer kända för att hålla allt inne, eller nej, de ska hålla allt inne. Jag har alltid haft svårt att prata om vad jag känner, så det kanske är rätt då.. Eftersom jag är tjej..

tisdag, mars 30, 2010

skönt med omväxling

Solsken, man börjar bli lite bortskämd nu :) Är vackert väder var och varannan dag. Nu är det bara den riktiga värmen som saknas :P

Var i skolan på en föreläsning idag, skönt med lite omväxling. Annars brukar jag ju bara sitta hemma o plugga eller vara i skolan på litteraturseminarium. Ibland är det bara skönt o sitta o lyssna på när någon annan pratar.

Ikväll är det jobb i baren som väntar.

måndag, mars 29, 2010

hoppas på regn

Lugnt o skönt här hemma det enda som hörs är bilarna som susar förbi på vägen utanför o tvättmaskinen som är igång. Eric o hundarna sover, själv kunde jag inte sova så länge, har dum mensvärk :( suck. Igår skulle man ha ställt fram klockan en timme, någon som glömt? Jag själv har inte orkat ställa fram alla klockor så kommer nog vara ganska förvirrad vad det gäller tider idag.

Känns som regnet hänger i luften, hoppas nästan lite på att det ska regna, mysigt med vår-regn :) Blir en runda till stan idag, köpa torv och Eric o jag ska gå på stan för att se om vi kan hitta något till mamma eftersom hon fyller år snart. Sen kanske det blir en runda förbi Annie med, om hon orkar o har tid :)

Jag kanske har glömt o nämna det ... men ... jag kan ha keps nu :) he he.. Har rett ut så många dreads att jag får på mig en kepa :P Men men .. fortfarande en hel del dreads kvar..


lördag, mars 27, 2010

Vår vår VÅR

Ja äntligen är det VÅR! Har längtat så! Går nu mera att gå utan jacka ute, läste på termometern att det var lite över 12 grader varmt. Så grymt skönt att vi går emot varmare tider. Ska iväg på Vinthundsträff idag kl 14 med Malin, Towe och Eric, kommer bli skoj och så ska vi grilla oxå :)

Imorgon kommer Annie hem :) Längtar. Hon har varit saknad här på Gotland!

Ikväll får vi väl a se vad som händer, något kommer ju alltid att hända ;)

torsdag, mars 25, 2010

Kan det bli bättre?

Godkänd på uppgiften :) Härligt! Skönt! Vackert väder o lillebror Eric ska komma o hälsa på och så är det ju löning idag. Kan det bli bättre? Knappast.

Ska vara värd för en Mary Kay hudvårdsklass här idag, Maria kommer vid 5 tiden o förbereder (det är hon som håller i det) och Nicole, Jenny o kanske Anna kommer vid 6. Ska bli kul, är ju ingen av mina vänner som varit här o hälsat på än.

Ska snart till stallet o ta in hästarna innan, är så mysigt att vara i stallet nu när det är lite behagligare att vara ute :) Sen har jag ju utsläpp imorgon oxå. Imorgon blir det även en tur till ridhuset med Pax, Malin, Towe och Cita !

tisdag, mars 23, 2010

Torhamnslandet/Torhamnshalvön

Torhamn, sitter o skriver om Torhamnslandet/Torhamnshalvön. Försöker få ihop ett paper om Bronsåldern i detta område. Går framåt iaf men måste vara färdigt innan den 25/3, jag är inte den bästa på att jobba under tidspress. Men men allt skrivande om området får mig att längta dit, saknar Torhamn.. Ska helt enkelt ta mig dit när jag åker till fastlandet nästa gång!

Var tvungen att rota fram lite bilder från Internet på Torhamn. Oj oj, vilka minnen :) Det ser fortfarande likadant ut som det gjorde när jag var liten. När jag var liten så red jag på vår shettis till affären, mamma cyklade med honom i ett grimskaft och sedan band vi honom utanför när vi gick in o handlade.




Detta är Kyrkan som ligger i en korsning, det var här man hängde ofta när man var ung. På kyrkogården ligger många släktingar från mammas sida bland annat mormor och morfar. Detta är platsen jag skulle vilja begravas på när jag går den vägen.



Torhamns hamn, här har man hittat på mycket bus. Festat, varit på bryggdans, fikat på kafe Måsen (vet inte vad den heter nu..), umgåts med vänner, badat och mycket mer.

måndag, mars 22, 2010

Lycka!

Började dagen med att boka lillebror Eric´s båtbiljett, eftersom han ska komma hit o hälsa på :) Kul! Sen åkte jag till stallet och hjälpte Malin att städa o fixa, blev riktigt bra! Blev bjuden på glass och sen gick jag ut o tömmkörde Paxen, gick finemang, hon var jätte pigg och det märktes att hon tyckte att det var roligt! Bar ut lite kartonger med böcker till bilen som jag behöver till mitt arbete. Så blev en lång dag i stallet, skönt, känner att energin börjar återvända till kroppen, kroppsarbete och fint väder gör susen. Var absolut den roligaste dagen på länge. När jag kom hem fick Bonzen (eller räkan nu mera kallad ;)) ett bad, det behövde han verkligen efter allt bus i leran. Nu ska det ätas lite mat o sen pluggas. Har till och med hunnit arbeta lite idag med Vikingabyn jobb, planering av bröllopsfest. Har varit en toppen dag och produktiv dag idag. Lycka!

söndag, mars 21, 2010

fågel kvittrande

Tralla la.. En fågel kvittrande söndag då jag är uppe med tuppen :) Vaknade lite innan 08, gick ut med hundarna o lyckades med att väcka några stycken i farten :P Är hemma hos Marlene o Henken, var lite pokerspel o festande här igår. Har tydligen börjat regna ute nu med, kan ju hoppas på att lite mera snö försvinner! Hejja! Tar hellre lite gegga en stund.

I fredags var det fest hemma hos oss, var trevligt men slutade väl kanske inte som det var tänkt.. Men men.. Så kan det bli ibland. .

Gårdagen var trevlig :) Blev en hel del folk mot slutet, en bra blandning av kännt och okännt folk. Men hade varit trött hela dagen så blev sängen rätt tidigt.

fredag, mars 19, 2010

vad händer?

ringde vet idag på morgonen för att fråga om Pax hosta. Hon sa att de berodde på damm o slem men att det inte var någon fara. Jag skulle fortsätta träna henne som vanligt för att hjälpa till o få upp det, se till att hon är ute mycket (vilket de redan är) och att det inte sopas i stallet när hästarna är inne. Om det inte försvann så skulle jag höra av mig igen.

Så det blev longering idag, gick bra, hon hostade till några gånger men var inte alls lika mycket som när jag var ute o red igår. Fick för mig att jag skulle rida barbacka vilket jag inte gjort på henne innan, så hoppade upp o skrittade av henne fram o tillbaka på allevägen. Gick jätte bra, men upptäckte att min balans inte är vad den brukar eller borde vara ha ha.. Så får nog bli lite mer barbacka ridning.

Har nu på em städat hela lägenheten, dammsugit, dammat, plockat undan, torkat av mm. Nu ser det finemang ut igen :) Får väl se vad som händer ikväll sen..

torsdag, mars 18, 2010

bra o dålig

äntligen mycket bättre :) har nu på förmiddagen varit ute o ridit med Johanna o Towe, gick jätte bra förutom att Pax började hosta. Så jag hoppade av sista biten o gick hem. Vet inte riktigt vad hostandet beror på.. Tog tempen när jag var hemma o den låg på 37. 6 så den var ju inte hög, då är det ju troligtvis ingen infektion, hon var inte svettig eller verkade ansträngd annars.. Så ingen aning, men hon får vila i en vecka nu så får jag se om hon blir bättre. Ska ringa veterinären o rådfråga imorgon oxå....

onsdag, mars 17, 2010

Stå, gå o sitta

igår vaknade jag med ont i magen, tänkte inte så mycket på det, ont i magen kan man ju ha ibland. Tog en varm dusch för att lindra lite o det tycktes hjälpa en stund iaf, sen blev det bara värre.. Efter ett tag gjorde det så ont att jag knappt kunde stå, gå eller sitta, det som gjorde minst ont var att ligga ned, så det var vad jag gjorde nästan hela dagen.

De ringde nere från kåren igår igen o sa att det inte hade blivit städat och att pallarna var tvungna att bli flyttade på. Jag tänkte det var ett himla liv över några pallar.. trodde då att det var "sitt" pallar de menade. Så jag stapplade mig ner och insåg att det inte riktigt var så som jag trodde, det var lastpallar, så jag som knappt kunde gå fick ta o bära ut 8st tunga ök. Men men jag gjord det iaf, satte mig sedan i bilen igen o körde hemåt. Efter en stund ringde Bitte o undrade varför jag inte städat hela Rindi och fick värsta utskällningen, fick inte ens tid att hinna förklara mig, varför jag inte kunde städa, så jag bara höll med. Och visst håller med henne oxå på den punkten att toaletterna o resten som inte var städat på ovanvånngen skulle varit städat av oss på lördagen och jag som kvällis är ansvarig för att det skulle varit städat ordentligt, men vi var faktiskt 4st kvällisar den kvällen så förstår inte riktigt varför jag skulle behöva ta all skit. Till saken hör oxå att vi städade ju faktiskt Rindi på lördagen, men Klubb Kaka lämnade kvar större delen av sina saker till söndagen då de skulle komma o plocka ner det, detta innebar tydligen att det blev skitit igen och att de lämnade kvar en del grejer. Så då innebär det att vi skulle kommit tillbaka dagen efter o städat efter dom? eller? Det håller inte riktigt, vi kom ifrån Rindi vid 4 tiden på morgonen på lördagen, är det då meingen att vi ska komma tillbaka o städa igen på söndagen? Då skulle vi nog inte hitta någon som vill jobba i baren, det är gratis jobb vi gör, ofta ett otacksamt gratis jobb. Visst vi får personalkort efter att vi jobbat 5 gånger och någon personalfest då och då, vilket är jätte uppskattat. Men om folk jobbar gratis kan man inte förvänta sig hur mycket som helst, vi ska vara glada att det finns folk som jobbar över huvud taget. Och det är vi som jobbar gratis i baren som drar in pengarna som betalar lönerna till er som sitter på de avlönade posterna. Så kanske borde de som får lön ha lite mildare/vänligare inställning till de som jobbar gratis. Annars kommer det inte finnas några av gratis jobbarna kvar och därmed får de som har lön ingen lön. Jag älskar att jobba i baren, men ibland undrar man varför man gör det.

Har ont i magen idag oxå, lite bättre men kan fortfarande knappt stå, gå eller sitta.

måndag, mars 15, 2010

planerat

måndag, måndag, måndag.. .. .. vad ska jag göra med denna måndag? Fick precis ett samtal från Björn som sa att städningen från i lördags inte var helt ok, så ska försöka få tag på lite folk som jobbade så vi kan fixa till det idag. Annars har jag bara planerat o ta det lugnt, sliten sen helgen. Är för gammal för att vända på dygnsryttmen tror jag minsann ha ha. Igår fångade jag och släppte ut en stackars fågel i stallet som inte hittade ut själv, fåglar är sådana vackra djur :)

De pratade om vårdepression på Rix fm i morse, att om man inte fått tillräckligt med ljus under vintern blir man deprimerad av att det blir för mycket ljus, var något med ögonen eller nått. Låter konstigt men stämmer kanske. Det gick att förebygga genom att vara ute så mycket som möjligt och att utsätta sig för mycket ljus innan. Alltså inget jag behöver bekymmra mig för eftersom jag e ute rätt mycket :P Har dock aldrig hört någon säga att de har en vårdeprisson, men om ni nu undrar vad det är ni har så kanske detta är svaret..

Längtar till sommaren, vill ha sommar nu! Är så mycket roligt som kommer hända då, utflyckter, äventyr, jobb, bad, sol och mycket mer.

söndag, mars 14, 2010

punk = barjobb

Gick bra att jobba i baren igår, mycket folk men det klarade barpersonalen finemang! Bra arbetat alla! Blev ca 100kr var i drix :) Tack tack till er som var där igår. Träffade en hel del vänner jag inte sett på länge så var kul. Mådde tyvärr inte 100% :( mådde illa, gjorde det hela dagen till och från, började på morgonen när jag var i stallet. Tror det kan vara magkatarren, suck! Det var fler i barlaget som inte var helt krya o ändå gjorde alla ett strålande jobb, det kallar jag kämparglöd! När jag körde hemåt efter att ha lämnat av Annie i Gråbo så såg jag en räv, den var på väg ut på vägen så jag tutade, då stannade den vid vägkanten o tittade på mig, så vacker! Kom hem, försökte prata lite med kenny men jag var som en zombie och han som en sengångare så tror inte riktigt vi förstod varandra, lite efter fem åkte jag till stallet för att ta ut hästarna, mocka osv. Nu är jag hemma igen, så har inte gått o lagt mig än..

fredag, mars 12, 2010

känner jag mig själv rätt

Fredag igen, veckorna och dagarna bara rinner iväg. Skönt och lite stressande på samma gång. Har känt migränen liggandes där bak, men inget utbrott än.. men om jag känner mig själv rätt så kommer det. Vet inte om jag nämnde det innan men jag har börjat reda ut mina dreads, det gillade mitt hår, lockades sig hur mycket som helst, tror det var lite för att ge igen efter alla dessa månader av att varit fängslade i "tovor". Längtar efter att kunna ha keps igen, är en riktig kepsoman he he.. Ska bli skönt nu när solen börjar titta fram. Var i ridhuset med Pax nu på morgonen med Malin, Towe o Cita. Gick kanon denna gången (trotts att jag glömde sporrarna hemma), hon var inte så trög som hon brukar. Pigg som en ärta eller vad man brukar säga :P men ändå lydig. Älskar min lilla polle, hon är ett charmtroll. Gick rätt på transporten både dit o hem oxå. Under tiden vi var i ridhuset fick Bonzai öva på att vara ensam hemma med Alva igen, gick jätte bra :) Han är så duktig så. Hade bara skett lite missöden med två tidningar, hade blivit lite tuggade på men men bättre tidningar än sladdar o annat viktigt. När jag var hemma igen så kände jag att migränen var på väg att bryta ut så jag fick stanna hemma från styrelsemötet för Rindi :( Blev att bara ta det lugnt.. Fungerade, slapp något utbrott idag iaf, skönt! Sitter nu i soffan o tittar på när Kenny spelar tv spel, avslappnande, ska passa på att reda ut några dreads till tror jag.. !

----------------------------------------

Då ligger alla i lägenheten o sover förutom jag, Kenny o Bonzai i soffan o Alva på en ihop knölad matta på golvet.. Själv är jag inte ett dugg trött, har alltid varit mer en natt/kvälls människa. Trotts detta har jag för det mesta inte svårt för att gå upp tidigt. Men men .. har hunnit reda ut lite flera dreads, vill ha det klart nu! Längtar tills hela håret är "normalt" igen.

När jag körde hem från stan häromdagen lyssnade jag på musik och blev lite irriterad på att alltid de bästa låtarna på skivorna ska hacka. Kom då att tänka på att det är precis så jag känner inför vissa saker jag älskar att göra men nu har lite blandade kännslor inför; jag känner mig som den där hackiga favoritlåten som man lyssnat lite för mycket på med lite för hög bas och ljudvolym. Vet inte om detta säger något men men..

torsdag, mars 11, 2010

Ridhus o plugg

Fryser.. .. Blåser mycket idag vilket gör att det är grymt kallt överallt.. .. Men solen har varit framme de senaste dagarna vilket har gett en lite energi, tyvärr är det molnigt nu men man kan ju inte få allt..

Fortfarande mycket plugg, suck. Vill komma igång med att jobba nu. Var i ridhuset med Pax igår, Malin o Towe frågade om jag ville hänga med för de skulle dit med Cita. Gick bra, men Pax är lite "trög" hon tror hon kan komma undan genom att bara stå still. Gillar inte behöva sitt o sparka igång henne så tror jag ska ta sporrar nästa gång. Bättre med små lätta hjälper. I helgen blir det jobb i baren, är Klubb kaka med punk tema (om jag inte mins fel), ser fram emot det, brukar alltid vara roligt att jobba när det är klubb kaka.

torsdag, mars 04, 2010

Paxzina sheik 3 mars 2010

ja då har jag haft 10.000 besökare :) Härligt att så många har varit in o kollat, hoppas att några av er återkommer!

De senaste dagarna har bara innehållit plugg, plugg o plugg. Inte mycket mer eller mindre. Passade på att fota Pax i hagen när jag hade utsläpp häromdagen och fick en riktigt fin bild :)




måste bara slänga in en lite kommentar om att det fortfarande snöar... suck! Är grymt trött på snön!

tisdag, mars 02, 2010

sitter fast för miljonte gången

kanske inte men känns det som iaf, snälla Anton skulle hjälpa till o dra loss mig men då körde även han fast :( suck! Så nu sitter jag o väntar på plogbilen.. .. ..

Helgen var toppen! I lördags så bar det av ut på stan. Först åt vi på ett "svarta fåret" liknande ställe o efter det mötte vi upp kusin Madde o sen skulle vi ut på Patricia, vilket inte gick så bra för man var tvungen att vara på DAGEN fyllda 23 så eftersom varken jag eller Sanny var 23 på DAGEN så kom vi inte in, fastän de andra 5 (eller hur många vi nu var!?) var över 23.. men men.. vi gick till ett annat ställe som heter Meduza eller något liknande (jag o namn, suck..), var väl kanske inte det bästa ställe jag varit på men vi hade kul iaf. Efter många om och men hittade vi även en taxi som kunde ta oss hem. Väl hemma gick de flesta o la sig medans några eldsjälar var vakna till cirkus 8 på morgonen :P Dagen efter vaknade jag ganska tidigt vid 9 snåret (bara en timme efter att de andra hade somnat ha ha :P) , så gick en lång runda med Alva balva. När alla vaknade till blev det Pizza o film, mys! Tiden försvann snabbt o det var helt plötsligt dax att åka mot farmor o farfar o sen båten. Stannade hos farmor o farfar i västerhaninge en stund o fikade o fick lite pryttlar :) När vi sedan var framme på båten var det skönt att bara sätta sig o ta det lugnt, slappna av efter en fartfylld helg!

--------------------------------------------------

Då är det plogat och bilen är loss. Denna gången kom han som plogar med en traktor, vilket var tur. Så snart bär det av in till Annie för lite jobb prat :)

Har slängt ut en annons på lite möbler jag ej behöver ha längre på Gotland.cc kolla in den om det är något ni behöver ha; tv-bänk, byrå o hylla.