måndag, maj 31, 2010

Migrän

Varför kan ingen förstå hur det är, man måste nog ha det själv för att förstå. Varför ska man känna sig skyldig för något som man inte kan göra något åt. JAG kan INTE HJÄLPA att jag har MIGRÄN. Jag har inte gjort något för att förtjäna det. VARFÖR känner man sig då skyldig när man inte kan jobba eller göra något annat. Varför känns det som om ALLA anklagar en och somliga inte tror på en.

Migränen har en tendens att komma när det just är som mest att göra. Varför? Jo för att migrän kommer ofta när man har mycket att göra och det är stressigt. Därför kan det verka som om man "smiter" eller "skyller" ifrån sig. Men så är inte fallet. Och jag HATAR att folk tror och tänker så för JAG ÄR VERKLIGEN INTE EN SÅDAN PERSON.

Jag jobbar OFTA trotts att jag har migrän, och TROTTS att jag har tagit tabletter som jag INTE SKA KÖRA PÅ. Detta gör jag för att jag inte STÅR UT MED ATT FOLK TROR EN MASSA SAKER. Då plågar jag mig hellre igenom en hel dag.

Exempelvis i somras, då fick de på jobbet köra in mig på akuten för att jag mådde så dåligt, kan lugnt säga att det är mitt värsta migränanfall någonsin.
Idag, efter att ha tagit två migräntabletter (som jag inte SKA köra på) så höll jag på att köra ihjäl mig o Malin.

SÅ FÖRLÅT MIG SÅ JÄVLA MYCKET ALLA! FÖR ATT JAG HAR MIGRÄN.

fredag, maj 28, 2010

lite av varje

Ligger i soffan o känner att det har varit en väldigt bra och produktiv dag. Har jobbat hela dagen, sen när jag kom hem packade jag ur lite lådor, så nu har jag en hel hög tomma lådor, så om någon vill ha är det bara säga till :)

Var ute på betet idag o fyllde på nytt vatten, passade även på att diska tunnorna. Tog lite kort i det fina vädret :) de kommer hamna på facebook senare.

Kenny var på personalfest ikväll så blev hembjuden till Malin o Andreas på en bit mat :) Alltid lika gott o trevligt. Tack tack :)

Fick brev från Blodgivningen idag, så allt är klart nu, ska börja som blodgivare den 14 Juni :) Ska bli spännande, känns riktigt bra att man kan bidra med något så lite för att kanske rädda någons liv.

Är hundvakt åt Wilja i helgen eftersom Magnus o Annie är iväg på fastlandet, så är mycket hund i helgen. Men det är bara trevligt, hon e så söt så. Alla tre kommer så bra överens oxå!

I natt var Bonzai riktigt dålig, han spydde o var dålig i magen hela natten, så mycket sömn blev det inte. Ringde Vet o frågade vad jag skulle göra, han tyckte att jag skulle koka ris o ge honom en matsksed i taget. Detta har jag gjort nu ikväll o det har gått bra, han har kunnat behålla allt så magen verkar ok igen. Men tänkte jag ska ge ris blandat med torrfodret i morgon o sen öka lite i taget till vanlig mat. Får hoppas på att det hjälper!

torsdag, maj 27, 2010

Lådor

Hunnit med mycket idag :) Varit i Björke o fixat lite med mina lådor, sorterat och packat om.. Klippte även gräset där :P Har saknat att klippa gräs! Var riktigt roligt o avslappnande, så det gör jag gärna om ;) Sen körde Malin, jag o Henke o tittade på "vildhästar", först på Lojsta russen o sen på några andra, väldigt nyfikna hästar :) Har varit en helt underbar dag! Tog med mig några lådor hem o packade upp lite, har ju köpt några hyllor av Annie o Magus så nu kan jag äntligen få upp lite av mina saker :P

söndag, maj 23, 2010

längtan

det är mycket man längtar efter här i livet, just nu längtar jag till många saker men framförallt tillbaka till Ön.

Min lilla Bonzai har blivit stor pojke idag, på morgonrundan lyfta han på benet för att kissa för första gången. Så stolt :P ha ha.. !

Satt igår o tittade på gamla bilder i mobilen, har bilder sen tre år tillbaka. Mycket har hänt under dessa år, väldigt mycket. Men på samma gång känns det som om åren har gått så snabbt. Konstigt det där..

Även om jag längtar till ön så känns det alltid lite vemodigt att lämna familj o vänner här på fastlandet, tror att det är för att jag vet att jag inte kan åka tillbaka hur som. Men nu är det sommar o under sommaren brukar det bli så att man träffas lite oftare :)

lördag, maj 22, 2010

en vecka

har jag snart varit på fastlandet, kom i måndags. Tiden går fort, som vanligt snabbare än jag vill. Och som vanligt har jag inte ens hunnit med hälften av vad jag hade tänkt. Men men, har ju iaf hunnit med tandläkarbesök = penicillin, pluggat, letat hällristningar m.m. Nu längtar jag tillbaka till Gotland.

Är fortfarande så grymt trött hela tiden, vilket är jätte tråkigt. Orkar verkligen ingenting. Det är tråkigt att vara sådan när jag väl är hemma eftersom jag inte är så roligt sällskap. Men vad ska jag göra åt saken? Ingen aning, är bara trött på att vara trött. Uppe på det har jag fått ont i nacken, vilket jag har haft konstant i över en vecka. Börjar känna mig gammal, som om jag vore 70år eller något. Tycker inte att det borde behöva vara så när man ska fylla 23.. Håller bara tummarna för att det ska bli bättre. Om jag tänker att det ska bli bättre så måste det bli bättre! Så det så. Är så less på att klaga på att jag är trött o har ont hela tiden, tillslut är det ingen som orkar lyssna, vet själv hur jobbigt det är med någon som konstant klagar.. Så får helt enkelt ta o pallra mig till doktorn nu i veckan.

Bilen, min kära bil. Svenne upptäckte att vattenpumpen läckte när han var o hälsade på, på Gotland förra veckan vilket bidrog till att den kokade samma dag som jag skulle till fastlandet. Men men jag kom iväg iaf och fram till Blekinge. Snälla Svenne lagade den sedan nu i veckan och han lagade även startmotorn så nu går bilen gång utan besvär igen. Han hjälpte mig även att fixa högerblinkersen bak, var tydligen bara glapp :). Så nu är bilen felfri igen :) Superskönt! Tack Svenne!!

Ikväll ska det grillas :) Finns inte mycket som är godare än grillat.

torsdag, maj 13, 2010

Tårar, målning o besök

Helt slut i kroppen.. Har inte kunnat sova något i natt och det känns, inget annat än ledsna tårar kan tömma kroppen på så mycket kraft.. Uppe på det har jag träningsverk så det heter duga. Så ja, inte i topp skick idag inte.. Men allt är löst nu iaf, vilket är skönt. Vill tacka Malin o Johanna för att ni ställde upp igår, ni är mina änglar, hoppas ni vet hur mycket ni betyder för mig!

Idag har Malin, Johanna o jag målat i stallet :) Blir jätte fint, ska bli kul o flytta tillbaka till ett super fräscht stall från sommarbetet sen i höst. Sen åkte jag med Malin o Andreas in till stan för att handla ett nytt halsband till Bonzai, han slet sönder sitt gamla igår. Men blev ett jätte fint blått med dö-skallar på från Rusta och självklart ett matchande koppel :)

Ikväll/natt kommer Svenne på besök o stannar till på måndag :) Ska bli skoj! Var länge sedan han var över, alltid trevligt med besök från fastlandet. Händer ju inte så ofta :P

Börjar känna mig sjuk uppe på allt oxå, började igår med att jag kände mig febrig, men håller tummarna för att det inte blir värre.. !

söndag, maj 09, 2010

Utbränd?

Är du utbränd?
Svarar du ja på de flesta av frågorna kan du vara utbränd. Svarar du ja på flera av dem ska du söka hjälp hos företagsläkare eller din vanliga doktor. Svarar du ja på några kan du fundera över vad du själv kan ändra i ditt liv.

* Har du svårt att minnas namn, datum och ärenden? - JA
* Har du svårt att minnas saker som är viktiga i jobbet? - JA
* Har du svårt att koncentrera dig på en längre text? - JA
* Har du svårt att göra flera saker samtidigt? - JA
* Är du överkänslig för ljud eller ljus? - JA
* Har du svårt att somna? - JA
* Vaknar du tidigt och har svårt att somna om? - JA
* Är du alltid trött? - JA
* Känns det som om dina batterier är tömda? - JA
* Är du infektionskänslig? - NEJ
* Har du ojämnt humör? - JA
* Är du lättrörd känslomässigt? - JA
* Känner du dig ofta arg eller irriterad? - JA
* Har du svårt att kontrollera dina känslor? - NEJ
* Är du ofta ledsen? - JA

JA, Vad ska man göra åt saken? Ingen aning..

lördag, maj 08, 2010

Dagen efter o Lögner

då var det lördag ja... Gården var trevlig o intressant, inte värst kul eller rolig. Kallt som tusan o mycket folk. Varvade kvällen mellan att dansa och springa runt o leta efter Kenny o de andra grabbarna.. Hummm.. Motion fick jag iaf, nästan så att man har träningsverk idag ha ha.. Det är kul att dansa av sig ibland :P synd bara att Kenny inte tycker det, var tvungen att försöka leta reda på någon annan som ville dansa, aldrig lika kul o dansa med någon annan än den man älskar.. Men men.. mår oförskämt bra idag, vilket är ovanligt och tacksamt. Men sen körde jag ju på varannan vatten igår med, man får ju vara smart he he.. !

Funderat på det där med lögner.. Ljuger gör nästan alla av olika anledningar. Ibland för att skydda sig själv, ibland för att skydda andra, ibland för det är det enklaste lösningen.. mm.. Men tror i grund o botten ingen vill skada med sina lögner. Sen är det lite knepigt med begreppet lögn, vad som är en lögn för mig kanske inte är en lögn för dig.. Om man underhåller fakta, ljuger man då? Vi har ju det här med missuppfattningar oxå, om man missuppfattat något kan man lätt tro att det är en lögn. Ja.. det där med lögner är aldrig lätt. En lögn kommer alltid fram på ett sätt eller annat, en lögn slår alltid tillbaka.

Måste bara säga att jag älskar Kenny <3 mest av allt! ;)

fredag, maj 07, 2010

Lasse Stefanz o Cirkustält

Storm och regn, perfekt.. eller inte!
Har städat hela lägenheten idag, burit in saker i förrådet osv..
Nu väntar jag bara på att grabbarna ska anlända hem, så passar på att ladda upp lite bilder från min kära digitalkamera :)
Vi skulle tydligen ha "genrep" innan Lasse Stefanz så det lär väl bli allsång här hemma ha ha.. Sen bär det troligtvis av till dit vi ska (vet inte riktigt var det är..) vid 19-20 tiden..
Har hört det ryktas om att vi ska vara i ett gammal cirkus tält, perfekt när det är stormvarning klass 1 ute.. Lovar att ta kort om det flyger iväg! ;)

torsdag, maj 06, 2010

Ny mobil?

Har varit en riktig heldag i skolan idag. Först Magisterseminarium från 10-12 och efter det Samoa föreläsning, med äkta lärare från Samoa :P Nostalgin kom krypande och kände mig lite tårögd. Fick konstaterat ätt jag är Svensk-Samoan, på grund av min tatuering, är ju ett kännetecken/Identitet för att man är Samoan. Jag kan faktiskt hålla med lite där, kommer nog alltid vara lite av en Samoan i hjärtat, saknar det stället så att det kryper i hela kroppen. Vill mer än något annat åka tillbaka. Annie o jag får klura ut hur vi ska få ihop minst 19 tusen var innan bara. . Löser sig alltid! Säger bara Samoa i mitt <3

Väl hemkommen bar det av till sommarbetet där jag mötte upp Andreas o Malin, vi hjälptes åt att få av hästarna fleacen och såg till så att fölis täcke satt ordentligt. Är så mysigt med sommarbete. Måste säga att jag är väldigt nöjd med Pax nya regntäcke från Hööks, perfekt passform o snyggt som attans!

När jag körde hem från betet stog polisen mitt ivägen o spärrade av en körriktning, undrade vad det nu var för olycka eftersom det bildade värsta kön.. .. Visade sig att det inte var någon olycka, de hade bara stoppat en moppedist som de stod o pratade med. Man kan ju undra varför de var sådant pådrag men men..

Imorgon blir det Lasse Stefans med Kenny o gänget (kommer alldrig ihåg vilka mer som ska med.. ) Ska bli spännade :P he he..

Funderar på en ny mobil, min håller nog inte länge till.. Det står mellan Iphone o SonyEricsson X10.. Kanske någon kan hjälpa mig där? Är helt lost när det gäller den "nya" tekniken..

onsdag, maj 05, 2010

0 dreads kvar :)

Lyckades med att reda ut alla dreads igår :) Så skönt så! Men saknar dem lite redan, har nästan inget hår kvar.. :S Idag har jag jobbat på Vikingabyn, Fast i Vikingatiden med Annie, gick mycket bra. Sen åkte jag direkt till Björke o Malin, hon bjöd på god lunch o sen gick vi ut till stallet o målade det svarta på två boxar, blev supersnyggt! Efter det körde vi o hämtade Cita och Cheri på sommarbetet o körde dem till Björke, för de ska hem till Towe imorgon på morgonen.

tisdag, maj 04, 2010

21 kvar o lite tankar

21 dreads alltså, så nu är det inte länge till tills jag e klar he he :P

Har funderat lite på vad människor gör mot varandra och mot sig själva..
Människor kan vara elaka mot varandra, detta för att man vill göra så stor skada som möjligt, kanske på grund av att man känner sig sårad av personen eller för att rent hat har växt fram på något sätt.. Men jag vill inte tro att en människa föda elak eller "ond", en människa formas från födseln av omgivningen. Man väljer inte den miljö man växer upp i. Men man kan inte skylla på andra "att man är som man är". Man väljer hur man ska bete sig och handla i olika situationer, det är det ingen annan som gör åt den.

Människor kan vara hårda och elaka mot sig själv, nu för tiden visar det sig nog mest genom att en människa "går in i väggen". Man lägger för stor press på sig själv. Det är det samhälle vi lever i som pressar oss mot att få ut så mycket som möjligt av oss själva. Men detta är inte bra för de flesta, man behöver lite andrum, att få hämta sig ifrån den stressfulla miljö vi dagligen lever i. Alla gör olika saker för att stressa av, meditation, sportar, umgås med djur m.m. Om man då inte ens hinner med sin fritid? Ja då har du alldeles för mycket att göra, "för många bollar i luften".

Människan är inte skapad för denna miljö vi har skapat åt oss själva. Det vill inte jag tro iaf. Vad är vår moderna och bekväma livsstil värd egentligen? Är det värt att dö av hjärtattack vid 50? Denna stressfulla miljö tär på oss både fysiskt och psykiskt. Jag är trött på det, men vad ska man göra? Vad kan man göra mer än att försöka ta sig tid till sin hobby. Här tror jag man får gå emot evolutionen lite, människan är ett flockdjur och är beronde av varandra. Men jag tror vi har drivit oss själva till den punkten att varje människa måste se till sig eget bästa och ta den där tiden att varva ner, det är ingen annan än du själv som kan göra detta.

Någon gång kommer allt detta vara slut, vi kan inte fortsätta leva som vi gör i en evighet. Många har försökt spå framtiden med världens undergång osv. Kanske som ett varnande finger, men lyssnar vi? Jo, kanske men vi vill inte ge upp hur vi lever för det. Här pratar jag även om mig själv. Vi människor har satt oss i den sistsen så att det inte finns någon återvändo. Det är bara åka med o se vad som händer, och det är det bara tiden som kan utvisa. Visst vi kan förebygga och göra vårt bästa för att minska åverkan och förstörelsen vi håller på med. Och det tycker ja gverkligen att vi ska. Men det kommet inte stoppa förloppet, bara sinka det lite. Så kanske vår barn eller barnbarn får ta hand om det vi och generationerna innan oss ställt till med.

Blev väldigt tagen av filmen HOME som gick på tv för ett tag sen, som handlar om planeten och vad vi människor gör med den. Den fick en verkligen att undra vad man egentligen håller på med,vad vi människor håller på med. Men jag märker oxå på mig och andra i min omgivning i hur mycket stress o press från samhället tar på en. Ska det verkligen vara så? Jag har oxå varit med om att människor skyller sina handlingar på sin uppväxt, "att det kan inte jag göra något åt, det är så jag är uppfostrad", så har även jag gjort någon gång. Det jag vill komma till här är att ingen kan skylla på hur eller vad andra gör/har gjort. Det är upp till dig själv hur du handlar och uppför dig, du har en egen hjärna att tänka med.

måndag, maj 03, 2010

dreads, hår o platt-tång

Ny vecka och ny månad.. Ja då var man redan inne i Maj månad.. Valborg var väl sådär lyckad, har haft det roligare om man säger så.. Men men ..

Nu när det börjar närma sig min födelsedag (8 juli) så gäller det ju att fundera på vad man önskar sig i födelsedagspresent. . Just nu ser det ut så här;
1: Platt-tång

Önskelistan kommer fyllas på och ändras på framöver he he.. Nee men skämt o sido, känns som om jag redan har allt. Anledningen till varför jag vill ha en platt-tång är föra att jag tappat bort min gamla och inte bekymmrat mig över att leta upp den när jag hade dreads, eftersom jag då inte behövde den. Har just nu absolut ingen aning om vart den finns och känns som om det ändå är dax för en ny, var rätt gammal o sliten.. Kan ju säga att nu när jag inte har dreads längre känner jag behovet komma krypande..

På tal om dreads så har jag snart (hoppas jag) rett ut alla, har inte många kvar nu, kanske 20-30 st. ..