måndag, juni 27, 2011

Midsommar och resten

Då var midsommar förbi med fart och fläkt.
Har vart fullt upp minst sagt.

På ferdagen var vi hemma hos Thomas och Jenny och firade midsommarafton. God mat och trevligt sällskap :) Frånsett min panikångest attack tycker jag kvällen var lyckad. Avslutades genom att jag å David cyklade hem till Björke med hundarna, vilket gick kanon :)

Lördag fm var David å jag och hämtade två Getter som Peter skulle få som 30års present :) De är så söta <3 Riktigt sugen på att skaffa mig en get igen, men det får vänta tills jag har plats för en ;) När vi hade hämtat dem åkte vi upp till Hellvi med överaskningen :) He he.. Han blev förvånad iaf och glad :)

Söndagen tillbringades med att bygga en Gethage till de små rackarna :P Blev riktigt fint!

Idag har jag jobbat morgon eftersom det är Whippet Sprint nu i em, så den andra som arbetar på gården bytte pass med mig :) eftersom jag egentligen jobba em denna vecka.

torsdag, juni 23, 2011

sprint dags!

Igår var det Whippet Sprint igen :) Denna gången tog jag med kameran så tänkte lägga upp lite bilder där ifrån så fort jag orkar lägga in dem i datorn! Bonzai skötte sig finemang precis som förra gången :) Några av hans kull syskon var med igår oxå :) så kul att se de "små" trollen igen :) Tommy tyckte att jag skulle åka till Asarum i Blekinge och tävla den 10:e juli med Bonz, hade vart skoj men har tyvärr verkligen inte råd denna månaden. . Får bli tävling sen i Augusti när det är här på Gotlandet! Blev en till träning på måndag igen :) Ska bli skoj!

Idag är det 70 dagar kvar tills vi ska få flytta in i Huset! Känns som evigheter men den dager kommer den oxå..

Imorgon är det midsommar :) Vilken ska firas hemma hos David´s bror Thomas och hans Sambo Jenny. Vet inte riktigt vad det kommer för folk, men jag vet att det kommer bli skoj vilket fall som :) Och på lördagen ska Peter, David´s morbror firas i Hellvi för han fyller 30 år :)

tisdag, juni 21, 2011

huset i Etelhem

Ja, tänkte passa på att lägga ut lite bilder från huset i Etelhem som jag å David ska flytta till :)

"Grov" Entrén

Vägen till "fin" ingången

Flygfoto över huset, garaget och lusthuset, vilket är flyttat närmre huset

De 3 garagen

Tvättstugan eller även kallat grovköket

Köket

köket

köket

Vardagsrummet och dörren ut till inglasade altanen

vardagsrummet

Ingången till vardagsrummet från "fin" ingångens hall

Rummet som vi ska ha som sovrum, dörr ut till inglasade altanen

Flaggstång :)

Inglasade altanen

Lusthuset

Baksidan av huset

Lusthuset

Trädgården

Trädgård och redskapsbod

Köksträdgård

Lusthuset

Lägenheten

trädgård

Lilla dammen

måndag, juni 20, 2011

Springaren Bonzai

Äntligen är jobbhelgen över och jag har min lediga måndag :) Gött!
Gick bra att jobba, men var grymt trött emellanåt..

I lördags var det dax för Whippet Sprint, Bonzai var grymt duktig för att vara första gången :) Enligt tränaren Tommy var han; Jävligt lovande! Så kul att höra :) Min lilla kille sprang som bara den och kom flera gånger först i mål trotts att han sprang emot tränade hundar. Han fick till och med starta från startbox.! Nästa tränings tillfälle är på onsdag och det ser både Bonzai och jag fram emot.

Nu i veckan ska jag jobba morgon, men blir bara tre dar, eftersom Midsommar är på Fredag.

http://www.svenskwhippetsprint.se/49324596

fredag, juni 17, 2011

en regning dag

veckorna går snabbt när man jobbar, vilket är både positivt och negativt..
Positivt eftersom vare dag som går gör att det bllir en dag närmre inflyttning i huset.
Negativt eftersom man blir äldre för var dag som går.. ha ha.. åldersnojja delux ;)

Nästa helg är det Midsommar :) Vet dock inte riktigt vad som ska hittas på då men det löser sig, finns lite "lösa" planer hängandes i luften.. Kommer bli kul vad som än händer :)

Malin Dahlberg tipsade mig om att det var Whippet sprint på lördag, de ska dit med Nebo så jag, David och Bonzai ska åka dit mellan mina jobb tillfällen :) Ska bli grymt kul!!

Nu i veckan har jag fått lära mig att "köra" in kor i roboten, är ju lite som ska programmeras osv. Var dock inte så svårt som jag trodde.. Är dock lite extra jobb med att få in de nya i roboten eftersom den är lite läskig till en början, men får hoppas att de lär sig snabbt, de små damerna :)

tisdag, juni 14, 2011

grusade planer

Helgen bara försvann, kommer knappt ihåg vad jag gjorde men men var i vilket fall skönt med helg :)

Var och skulle skriva papprena på huset vi ska hyra i söndes och det gick som det gick. Blev inga papper skrivna och iflyttnningen är helt plötsligt flyttad till 1 September :( suck.. Så i och med det tappade jag insperation till allt.. vilket innebär att det med största sannolikhet inte blir någon födelsedags fest för mig i år.. Men kommer väl bli inflyttningsfest någon gång..

fredag, juni 10, 2011

äntligen fredag

Andra arbetsveckan är förbi och allt går bra :) Mjölkat morgon helt själv ons, tor och idag. Fick mina anställningspapper av Gustav innan jag åkte hem :) Skönt!

Nu har man hela helgen framför sig, har inget direkt planerat, vilket känns skönt. Förutom då att skriva papprena på huset vi ska hyra på söndag.. :)

Livet Leker Helt Enkelt! :)

torsdag, juni 09, 2011

Trött i fötterna

Är mycket stå och gå i jobbet, så blir något trött i fötterna.. Men det gör inget :)
Har gått bra på jobbet idag oxå, inga konstigheter.
Men hittade en ko som precis kalvat en döfödd kalv :( usch.. stackarn, hon stod och slickade den precis som om den snart skulle resa sig, skar riktigt i hjärtat.
Samtidigt som jag hittade dem ringer Andreas mig å säger att Malin hittade en av kattungarna hemma död :( mycket mycket tråkigt..
Senare när jag kom hem hittade Malin en död fågel i trädgården..

Så är verkligen dödens dag idag :( Förstår inte varför så oskyldiga varelser ska behöva dö.. ),:
Livet känns allt bra orättvist ibland..

Men det är vid sådana här tillfällen man får försöka tänka posetivt och se allt det fina med livet.

Imorgon ska jag äntligen få mina anställningspapper, .. efter att ha tjatat hela veckan. Gustav sa att vi skulle; sätta oss ner efter 12 imorgon och ta de.. Undrar vad det innebär.. Känns som om allt har gått lite för bra nu.. Är rädd för att han nu helt plötsligt fått för sig att jag inte ska jobba heltid eller året runt. Han har ju dock sagt att jag ska jobba heltid och att anställningen är året runt, så de kan han ju bara inte ändra på sådär, helt plötsligt,... hoppas jag iaf. Så har lite ont i magen inför morgondagen.. Men ska försöka göra som jag säger till alla andra att göra när något känns jobbigt, tänkt posetiva tankar, det blir som man tänker!

tisdag, juni 07, 2011

Hus

Då har vi hittat det!
Det perfekta huset att hyra!
En villa i ett villa område i Etelhem.
Med, 3 garage, 1 lägenhet, stor trädgård, diskmaskin, liten damm, flaggstång, lusthus och ja, allt!
Kunde helt enkelt inte bli bättre, ca 3 mil till mitt jobb i Hörsne och ca 2 mil till David´s jobb i Hemse.
Kontrakt ska skrivas i helgen och då ska jag även ta lite bilder och slänga ut här så att alla nyfikna kan se.

Gått utmärkt på jobbet idag :) Var på Gårdsservice efter och köpte "riktiga" jobbkläder, overall, arbetsbyxor och ett par bra stövlar med stålhätta. Imorgon ska jag ta morgon mjölkningen HELT SJÄLV, spännande. Men (tror) vet att det kommer gå bra :) Trivs otroligt bra på Stora Mörby!

Så.. Ja, livet kan inte bli mycket bättre nu :)

onsdag, juni 01, 2011

3 dagar på Stora Mörby, Hörsne

Då så!
Då va de 3 första dagarna på nya jobbet avklarade.
1:a dagen, började 10:00, blev introducerad i de olika momenten i arbetet, fick åka hem nån timme överdagen och komma tillbaka till 15:00 då em mjölkningen skulle förberedas. Var mycket att smälta efter en lång dag av massa intryck.
2:a dagen, blev satt på att tvätta fönster och klippa ko svansar på fm, em var det mjölkningen igen, kännde att jag hade fått in lite från gårdagen iaf :)
3:e dagen, Sissel visade mig lite på fm hur hon gör vissa saker (alltid bra att se hur olika personer gör och olika runtiner för att hitta en bra rutin för sig själv..) på em fick jag börja göra iordning för mjölkningen själv och efter att Gustav hade kollat att allt var ok satt jag helt själv igång att mjölka :P Gick kanon, efter ett tag kom Liv och Sissel och hjälpte till.

Såååå.. De här tre dagarna har varit fulla med intryck och en massa saker att lära sig, vilket gör att det är lite skönt med en ledig dag imorgon så man kan smälta allt. På fredag blir det mjölkning både morgon och kväll med någon timmes paus mitt på dagen.

Bonzai är helt bra nu, äter och dricker som vanligt :) SKÖNT! Min lilla plutte plutt. Även Alva va hos vett förra Torsdagen för att kolla lever och njurar, allt såg bra ut så de var bara att fortsätta på medecinen ett tag till.

David och jag försöker hitta ett hus att hyra men går väl sådär frammåt, några har hört av sig på annonserna va haft ute men det har varit för långt bort eller alldeles för litet. Då är vi ändå givmilda med avstånden men fårösund och klintehamn är lite väl att ta i.. Har eventuellt ett i Hemse som är intressant så vi ska se om vi kan få titta på det.. Hade vart skönt att bo liiite större iaf. . ;)