onsdag, oktober 03, 2007

Alva & Bonzai




~Alva~

Alva är en Bordecollie/Collie som jag köpte som omplaceringshund när hon var 4:a månader. Hon är född 2004.
Detta är en glad och positiv hund som har sina små egenheter, hon älskar alla människor över allt annat och det finns inget bättre än att bli kelad.

Alva började halta på höger bak efter varje gång hon legat ner V.41 2010 och därmed blev det ett Vet besök, hon fick medicin som hon skulle gå en vecka på. Tyvärr blev hon inte bra av det, så blev ett Vet besök till med röntgen. Visade sig att båda höfterna bak är dåliga, riktigt dåliga. Så fick ny medicin som hon nu ska gå på i två månader och efter det ska jag höra av mig till Vet igen och så ska vi göra en utvärdering. Hon har svarat bra på den nya medicinen och i maj var vi hos Vet och tog blodprov, allt såg bra ut! Så hon ska nu fortsätta gå på samma medicin.


~Bonzai~
Bonzai är en nyfiken kille som ska smaka på allt! Det bästa han vet är att ligga så nära matte som möjligt, hälst under täcket där det är som mysigast. Den 9:e Oktober ställes Bonzai hjärtat ut på en inofficiell utställning och fick ett HP, Herdespris, på utställningen! Jag är en mycket stolt matte, han skötte sig utmärkt!
Bonzai har nu blivit introducerad inför Whippet Sprint, vilket han tyckte var jätte skoj. Skötte sig utmärkt första gången (18/6 2011) och fick lovord av tränaren Tommy. Förhoppningarna är att han ska vara redo för sin första tävling i slutet av Augusti.

Jag har haft turen att få vara med i Bonzai´s liv från dag 1. Det har varit en upplevelse att få se hur han har utvecklats från liten, liten valp till att bli en vuxen kille. Bonzai föddes 4:e November 2009, det var 10st valpar i hans kull, 2010 fick han även 7st syskon till. Jag vill tacka Malin Dahlberg som är Bonzai´s uppfödare. Tack för en supermysig hund! Gå in på Malin´s hemsida;
stallHarqvie för att se Bonzai´s mamma och pappa.




Whippet
Whippet som ras anses vara relativt modern och 1890 blev den godkänd som ras i England. Rasens genetiska bakgrund anses bestå av greyhound, italiensk vinthund samt olika terriervarianter.Sitt egentliga uppsving fick rasen under slutet av 1800-talet då gruvarbetarna i norra England fick upp ögonen för dessa små snabba hundar, "billiga i drift" och mycket effektiva när det gällde att fånga en och annan kanin till kvällsmaten. De användes också flitigt till sk "rag-racing" dvs kapplöpning för whippets efter trasa, givetvis under livlig vadhållning.

Denna information kommer från svenska whippetklubbens hemsida; för mer information om rasen klicka på länken; W
hippet


Bonzai i rött täcke
 om du vill veta mer om Whippet sprint gå då in på; svenskwhippetsprint