måndag, november 19, 2007

vind o dröm

när jag känner vinden i mitt hår är jag som lyckligast.

Min dröm, har funderat mycket på framtiden på sista tiden, tror jag börjar få barn abstinens men det e väl ganska normalt i min ålder, längtan efter barn. Det betyder inte att jag vill ha barn nu, men jag vill ha sen, i framtiden. Drömmen är att bo på landet, kanske i ett litet torp med lite mark så jag kan ha mina hästar. Ibland tycker jag tiden går för sakta vill uppfylla min dröm, jag vill leva i min dröm det är ibland frustrerande att känna att man väntar på något som man längtar så mycket efter att leva i. Men ofta fylls jag också av rädsla, tänk om min dröm aldrig slår in, tänk om jag aldrig träffar den där killen, tänk om jag aldrig kan få barn. Min dröm, den är där borta, det är precis så att jag inte når den, ibland kan jag sträcka mig så mycket så jag kan nudda den men när orken tryter är jag tvungen att släppa och inse att det är framtiden jag tar på, jag ska leva i nuet, man kan inte leva sitt liv i en dröm.

Livsväg 4, den principfasta:
De personer men livstalet 4 är i allmänhet praktiska och målinriktade. Deras behov av trygghet är stort och måste vara tillgodosett för att de skall känna sig bekväma med förändringar. Som beslutsfattare är de med livstal 4 ofta mycket långsamma och måste ha alla fakta på bordet innan de kan bestämma sig.

Du som är en fyra ser nog mycket realistiskt på det mesta. Du är van vid att få anstränga dig för att nå dit du vill och räds inte hårt arbete. Om det är någon som är principfast och har stor självdisciplin så är det du. Personer omkring dig uppskattar dig som vän då du är mycket pålitlig och ärlig. Tyvärr kan du många gånger få svårt att hinna med att umgås med vännerna, du är ju en person som ständigt är i farten.

Många kan tycka att du är lite trångsynt eftersom du är så bestämd i dina åsikter, och du kan till och med uppfattas som tråkig. Det är möjligt att det är barndomen som gjort dig rädd för snabba förändringar. Att se saker ur andra människors perspektiv kan vara nyttigt för dig.

Vokaltalsanalys
Siffran Fem:
Frihet att göra vad du själv vill brukar vara något av det viktigaste för dig med vokaltal 5. Du söker dig till yrken där du får utvecklas hela tiden och där du inte har en krävande chef som du tycker plågar dig med enformiga uppgifter. Arbetsplaster där idérikedom är något som belönas passar dig perfekt. Du vill komma på och uppfinna saker, att sedan omsätta idéerna i praktiken är du oftast för otålig för, det får någon annan göra. Om ditt arbete också innebär många resor, då trivs du som fisken i vattnet eftersom ett av dina stora intressen är att få se nya platser och träffa nya människor. Din upptäckariver kan medföra att du har svårt att stadga dig, både när det gäller partner och arbete.

Numerologisk analys med Nya systemet

Siffran Sex:
Du är balanserad, harmonisk och gillar ordning och reda. Du är trygg och ärlig och har du familj prioriterar du den framför allt annat. För den är du beredd att göra vad som krävs. Du är populär och folk dras till dig som du vore en magnet, det beror väl kanske på att du är så attraktiv. Du är sensuell och en riktig romantiker som älskar allt vackert.

Du kan ibland verka konflikträdd och trångsynt eftersom du liksom vägrar att inse att något är fel. Detta märks särskilt när det gäller familjelivet för du vill in i det sista allt ska vara lika bra som det alltid har varit.

Du har lätt för att skaffa en partner men du väljer med omsorg och ser mer till de inre kvalitéerna än till ett tilldragande yttre. I ett förhållande är du väldigt omtänksam men har kanske en tendens att ge alltför mycket av dig själv.

Venus är planeten som regerar sexorna. De bästa färgerna är alla nyanser av rosa och blått.

Kaninens år
Precis som i västerländsk kultur finns det fördomar även i den kinesiska. Kaniner anses ofta vara mycket rädda individer som förökar sig i rask takt, eftersom familjen är så viktig. Den kinesiska mytologin vill dock betona att Kanin-människan inte är feg i ordets rätta bemärkelse, utan snarare begåvad med en stark överlevnadsinstinkt. När det gäller familjen är dock Kaninen inte lättskrämd på något vis. Han försvarar hem och hus till sista blodsdroppen och det samma gäller för vänner och affärskompanjoner.

Eftersom de tror på att bevara förhållanden under så lång tid som möjligt utgör de goda kompanjoner i affärer. De förlitar sig ofta på att andra, precis som de själva, tycker att alla berörda parter i en affärsuppgörelse skall tjäna lika mycket. Detta leder till att de allt som oftast blir lurade och utnyttjade.

Näst efter familjen är lyx det Kaniner älskar allra mest, och de köper ständigt saker utan att tänka på att pengarna skall räcka även under morgondagen. Då Kaninen av naturen är skygg, går de helst ut tidigt på morgonen eller sent på kvällen, för att inte kunna observeras.

Kräftan (21:e juni- 22:e juli)
Förr i tiden ansågs människornas själar härstamma från kräftans stjärnbild. Månen härskar över kräftan, och moderlighet och beskyddande är centrala begrepp för honom. Han sätter ofta hem och familj i första rummet. Detta är kräftans sätt att tänka och han kan mycket väl betrakta sin arbetsplats eller sina vänner som sin familj som han beskyddar.

Känslighet och impulsivitet är också centralt för honom. Till det yttre kan kräftan verka hård, men i själva verket är han oerhört känslig. Ibland gömmer han sig bakom sitt skal, när känslorna blir för starka. Liksom krabban är han en tapper krigare när han eller de han beskyddar är i fara. Ibland kan dock krabbmentaliteten få honom att röra sig i sidled.

Månen och månadens cykel har en viktig betydelse för kräftan. Lynnighet och månens dragningskraft kan både inverka gott och ont över honom.

Element: vatten Kvalitet: ledande Polaritet: negativ
Nyckelord: Månen, intuition, anpassning, känslighet, impulsivitet, hem, familj, minne, metallen silver och lördag.
Positiva karaktärsdrag: varsam, försiktig och har stark släktkänsla.
Negativa karaktärsdrag: lättrörd och överaktiv.
Människokroppen: mage och bröst.


Månen
Månen är Solens motpol, och då Solen står för människans identitet och ande, så står Månen för de undermedvetna delarna av personligheten och själen. Månen associeras med känslor, instinkter och mottaglighet. Mottaglighet, på samma sätt som Månen absorberar Solens ljus. Solen är dagen och Månen natten, deras funktioner kompletterar varandra.

I födelsehoroskopet är det viktigt att Solen och Månen har en harmonisk relation för att känsla och vilja skall kunna samarbeta. Förmågan att ta intryck och att bedöma våra upplevelser hänger ihop med Månen, det finns en direkt koppling till lynne och sinnen.

Trygghet är också en viktig associering och detta dels då man ser Månen som en beskyddande moderssymbol, men också som nattens trygghet. Moderligheten är inte bara moderns utan också de beskyddande eller moderskänslor som alla människor bär på.

Om Solen är stark och Månen är svag i horoskopet, så kan personen ha problem med att balansera sina egna önskemål med omgivningens. Han kan ha problem att samverka med andra och kan till exempel verka dominant. Om tvärtom Månen är stark men Solen svag så kommer personen få många chanser i livet och många vänner, men han kommer sakna den energi som krävs att utnyttja sin situation.

Nyckelord: instinkt, lynne, mottaglighet, själ, fruktbarhet, katt, hund, silver och moder.
Gudomar
: inom mytologin brukar Månen vara Solens maka, syster eller dotter. Fruktbarhetsgudinnor som romerska Ceres, grekiska Diana och Demeter men också jungfrur som Astarte, Vesta och Maria kan förknippas med Månen. Fornnordiska Måne är syster till Sol.
Livsperiod
: Månen härskar över de första fyra åren. Då är barnet helt beroende av sin moder.
Människokroppen
: kvinnliga organ och magen, menstruationscykeln och andra biorytmer.
Yrken
: yrken som har med barn att göra, men även sjömän, fiskare och försäljare av drycker.


Vatten
Vattnets element kan både symbolisera det livgivande regnet och tvärtom, livlöshet och kyla. Havet var ofta skrämmande för forntidens människor, det var någonting mystiskt och gåtfullt. Havets gudar var skoningslösa och våldsamma. Något som bidrog till att havet var mytomspunnet var att någon form av vatten skulle passeras för att nå dödsriket.

De stjärntecken som vattnets element härskar över är Kräftan, Skorpionen och Fiskarna. Dessa tecken är kända för att lätt ta intryck från sin omgivning, en bra egenskap så länge intrycken är korrekta. Men tyvärr är de inte alltid det. Förr ansågs att ett flegmatiskt temperament kunde finnas hos människor födda i dessa stjärntecken.

Undinen kallas vattnets elementarande. Den brukar ta form av en ung vacker kvinna och påminner i sättet mycket om andra varelser i äldre folktro. Undinen är nämligen både lockande och förrädisk, precis som en sjöjungfru. Om en undin lyckades gifta sig med en man, så fick hon en odödlig själ, detta var nog mest ett uttryck för medeltidens allmänna rädsla för kvinnor.

Stjärntecken: Kräftan, Skorpionen och Fiskarna.
Nyckelord: vinter, hjärna, salt, ålderdom och slem.
Egenskaper: mottaglighet, känslighet och flegmatiskhet.

Inga kommentarer: