fredag, december 19, 2008

på dom mest oväntade ställena

efter en intressant natt med ett kärt återseende ;) Vart ju så att jag hamnade i Ronneby igår, var ju inte riktigt peppad på att köra in i enkelriktadestaden men men det gjorde jag ändå med en klump i magen, men det var nog mest för att jag var nervös över mötet personen jag skulle träffa, vi hade inte setts på nästan tre år. Men men fram kom jag iaf he he.. Och visst gick det bra, lite över förväntan kanske :P Blev lite filmtittande och annat och helt plötsligt var klockan natten och dax att åka hem, tiden går lite för fort när man haar roligt.. men men sen skulle man ta sig ut från ormgropen, vilket inte gick jätte bra.. Lyckades hamna åt fel håll på E22:an, så fick vända i Karlshamn och köra tillbaka hela vägen, några mils omväg men men.. Sen när jag närmade mig karlskrona missade jag ju självklart avfarten där oxå så fick köra till rondellen i Lösen och vända där så jag kom på rätt spår.. Resten av hemvägen gick fint, utan fler felkörningar he he.. Landade hemma i Skogen lite över 03, lagom trött för att slockna så fort jag la huvet på kudden..

Så idag var det bara upp vid 06 någon gång tror jag det var, kollade inte klockan men långt innan 07 var det iaf.. I sömngångar stadium klädde jag på mig och gick ner o käkade frukost.. Undrade vad fasen njag hade tatt på mig så fick gå upp o byta kläder igen.. Åkte sedan med mamma till hennes jobb, skolavslutning i kyrkan för F till 3:an, låtsas sjunga lite salmer och fundera över varför dom hade huggt av toppen på granarna i kyrkan? Fick reda på att det enda riktigt fina och någurlunda gammalt i kyrkan var altarskåpet från medeltiden.. och minsann var den inte från Torhamn, jo men visst.. Kanske ska nämna vart vi var och det var i Sillhövda kyrka i Holmsjö.

När kyrkobesöket var slut, skulle det fikas med vaktmästarna. Efter det åkte vi och delade ut julblommor till dom gamla på ålderdomshemmet skogsgläntan som ligger i Holmsjö. Har inte varit jätte mycket på ålderdomshem, har föreställt mig att det skulle vara att bo som på ett internat ungifär... Det första som slog mig var tystnaden, kanske var det för att vi kom precis efter att frukosten var avslutad och att hälften av dom vi besökte sov, men fick en funderare på att alla kanske sov just för att det var så tyst, man blev lite sömnig själv.. men men det är ju gammla människor och dom behöver ju sova, det var ju vad folk sa iaf. De flesta mottog blomman med glädje men sen var det en som totalvägrade att ta emot den, lite lustigt men vissa har ju väldigt bestämda åsikter gammal som ung. När det var klart åkte mamma och jag och käkade pizza på den lokala pizzerian, det enda jag blev impad på där var vattenpiporna tills pizzan kom, var super god, med soltorkade tomater och beainesås, goda grejjer det där. Nu var det igentligen meningen att mamma skulle kört hem mig men allt hade dragit ut på tiden så fick hänga med tillbaka till ålderdomshemmet.

Kanske oxå ska nämna att när vi delade ut julblommorna tidigare under dagen spanade jag in en snygg kille. Var ju inte så mycket annat vättigt att titta på :P he he.. Precis innan mamma skulle börja med sin gudstjänst frågade en av tanterna vad jag gjorde och då sa jag att jag pluggade arkeologi. Jasså sa hon, men det har ju Vidar pratat om att han ska plugga sen. Och Vidar förstog jag ju var killen jag hade sett. Så efter att allt var färdigt och fikat skulle dukas fram passade jag på att leta reda på honom. Avdelning 2 skulle han vara på, på helt andra sidan byggnaden, tror jag att det var iaf, känndes så.. Men fram kom jag iaf och visst var det så att han hade planerat att plugga arkeologi :) Härligt, så vi satt och snackade ett bra tag och det visade sig att han håller på med Lajv, rollspelar, "leker med eld" pojjar, blåser o ja ni fattar.. så vi hade en hel del att prata om. Försökte övertyga honom om att läsa på Gotland, då vi ju faktist är bäst! Och bjöd in honom och hans gäng på medeltidsveckan. Världen är liten och man kan träffa intressanta människor på dom mest oväntade ställena. Härligt, härligt!

Och imorgon är det upp kl typ 06 igen då vi ska åka på bussresa till julmarknaden på Liseberg.

Inga kommentarer: