fredag, januari 29, 2010

Aj!

Hade hästarna nu på morgonen :) Var riktigt mysigt, snöade stoora snöflingor och blev sen riktigt fint väder med sool! Hoppas det håller i sig.

Har borstat bilen idag, det behövde verkligen, nu tycker jag det kan låta bli att falla mer snö på den iaf,..

Sitter hemma hos Kenny nu, som snart kommer bli hemma hos mig o Kenny, för vi ska flytta ihop nu i Mars <3 Ska bli så kul! Har kört hit lite saker från Björke; lakan, tvättställning m.m. När jag skulle bära in allt så var jag så smart att jag klämde mig i dörren, fattar inte hur jag lyckades men gjorde jäklit ont. Sen när jag skulle gå ut igen höll jag på att göra samma sak. Jag är en klant ibland.

Imorgon blir det fest.. men vet inte riktigt vart, eller jo vart vet jag men jag vet inte vad platsen/stället heter. Bada i badtunna, grilla o umgås, kommer bli riktigt skoj :) Ser fram emot det. Malin o Andreas är så snälla att det passar hundarna, ni är Guld!

torsdag, januari 28, 2010

snö o plugg

det är vad min dag har bestått av. Började snöa igår och slutade aldrig, håller fortfarande på. När jag yrvaken tidigt på morgonen skulle ut med Bonzai höll jag på att dra på näsan, sista trappsteget syntes inte ens hos Kenny så jag plumsade ner i den knähöga snön. Kenny kom inte ens ut med bilen från sitt, han försökte men kom inte så långt. Han försökte få loss min bil men gick inte så bra det heller, men fick tag på nån med traktor som var o plogade utanför som kom in o körde parkeringen iaf, då gick det att få loss min. Direkt efter kom han som brukar köra snö där, så han röjde även vägen fram till husen. Men Kennys bil satt fortfarande fast så jag skulle försöka dra loss honom med min bil, han lånade spännband av Anton, men de gick bara av hel tiden och Anton satt i sitt fönster o tittade o skrattade, tillslut fick vi låna en bogserlina av honom, vet inte om han inte tänkte på det från början eller om han bara ville ha ett gott skratt :P men men. Med bogserlinan fick vi loss Kennys bil iaf så han kunde ta sig till jobbet. Jäkla snö säger jag bara.

Sen skulle jag köra till Björke tänkte jag, fick ordinerat att allévägen troligtvis skulle vara den bästa om jag skulle klara det alls. Icke, kom ungifär halvvägs ha ha :P Sen var det totalstopp. Gick varken att komma frammåt eller bakåt. Så det var bara att lassa ur hundarna o traska den lilla bit som var kvar, den lilla biten kändes som en mil då snön även hör var knähög. Var helt slut när jag väl kom in. Så nu är jag strandsatt här he he iaf tills plogbilen/traktorn varit här o de vet vi inte när det blir. Men lite mysigt på sätt o vis, det är inte ofta naturen är extrem men när den väl är det känner man sig som den lilla männiksan på jorden. Man har inte så mycket att säga till om som man tror.

Bonzai gillar iaf inte alls snö, stackarn bara tittar på mig o skakar precis som han säger; varför tvingar du mig att gå ut i detta vädret? Alva däremot äääälskar all snö, hon tror nog att hon hamnat i paradiset. Jag, ja, jag tycker att det är alldelles för mycket snö!

Nu när man är insnöad finns det inte så mycket annat att göra än att plugga :P Så plugga är vad jag gjort nu i nån timme. Har fått en hel del gjort och är helnöjd med mig själv!

Sitter o längtar till sista helgen i februari då jag o Kenny ska åka till fastlandet. Träffa släkt o vänner, mysigt! Längtar, LÄNGTAR, längtar! Biljetter bokade och allt fixat.. .. vill att det ska vara då, nu! Har inte träffat farmor o farfar på ett bra tag nu, ser verkligen fram emot det, trivs så bra hos dom :)

tisdag, januari 26, 2010

en veterinär som inte borde finnas!

skulle till skolan igår på mästerimöte osv, men bilen startade inte :( är batteriet som krånglar. suck. Men kanske var tur i oturen. För Caroline ringde till Malin o sa att det var problem med hennes häst Tony. Han skulle avlivats igår men veterinären på slakteriet vägrade ta emot honom. Vet sa att hon skulle raka benen på honom eftersom han är vit så syns inte hans tecken. Korkad veterinär. suck, blir så trött. Så Tony var tvungen att åka hem igen o vet hade sagt till Caroline att hon kunde komma tillbaka med honom under dagen när hon hade rakat benen. Men, problemet är att de bara tar emot hästar på förmiddagen, vilket vet borde vetat. Så där stod hon med en häst som inte skulle finnas, stackars! Till detta hör att vet hade pratat med slakterichefen o han hade sagt att de kunde ta hästen ändå, men det hade hon inte sagt till Caroline. Lider verkligen med dig, när man verkligen har varit tvungen att ta de beslutet vill man ju att det ska gå snabbt o smärtfritt. Men hon fick tag på Tage som kommer ut till henne idag o gör det på plats, men då kostar det oxå en bra slant. Så Malin, Andreas o jag ska åka ut o stötta o hjälpa henne, det är något man bara göra eftersom man själv vet hur jobbigt det är. Den där veterinären inne på slakteriet borde få en rejäl känga! Man gör inte som hon gör!

Kenny bytte iaf batteri på bilen igår så idag startade den! Så nu ska jag kunna ta mig någonstans :) Blir skola hela dagen idag..

lördag, januari 23, 2010

ensam hemma en lörda kväll

känner mig en aning deprimerad. Sitter ensam hemma en lörda kväll, de senaste helgerna har det varit så att antingen har man varit hemma för att man varit sjuk eller så har man varit fyllechaffis. Ikväll är jag hundvakt, medan de andra barnen är ute o leker ;) Kanske är lika bra att jag e hemma eller nykter på helgerna, alla jag festar med brukar ju bara tycka jag e jobbig när jag dricker eller så får man bara höra efter att du gjorde si eller du gjorde så (och då inga posetiva saker) och det är inget jag vill höra. Kanske skulle man bli nykterist, för alla andras skull så de slipper mig o kanske för min egen skull så jag slipper höra alla komentarer. På senare tid är det ingen som har frågat om jag villl hänga med ut för att de just vill ha med mig, antingen har de frågat bara för de är fest o de har bjudit alla andra eller så har det varit för att de inte har någon annan att gå med. Nu låter jag kanske överdrivet gnällig men det är så det känns just nu o det här är min blogg o det är här jag skriver ner mina tankar.

Igår var jag på akuten, fick ett riktigt migränanfall och bröt ihop i stallet så snälla Johanna o Anders körde in mig. Malin tvingade mig att åka, vilket var tur eftersom jag nu (äntligen) fick lite riktiga tabletter utskrivna som hjälper! Tack för att ni finns! Johanna o Anders satt med mig på akuten tills Kenny kom, sen var han med mig hela tiden. Älskar honom :) <3 Efter att ha varit ca 3 timmar på akuten skickade de hem mig efter att ha gjort de vanliga testen som jag gjort minst 1 miljon gånger. Jag skulle hem o äta, dricka kaffe o sova sa de, vilket jag oxå gjorde. Mina snälla vänner hjälpte mig oxå att passa hundarna o ta hästarna när jag var på akuten, tack så mycket för det! <3

Idag har jag väl kännt mig sådär, har inte haft några känningar i huvet men har mått illa vilket jag gjort ett bra tag nu, men antar att det är magkatarr. Skulle behöva gå till sjukhuset med det med. Men vem har råd att springa till doktorn stup i kvarten? Bara akutbesöket igår kostade 400kr. Inte konstigt att man drar sig för att ta sig dit.

Bilen fungerar fortfarande inte :( suck. Konstigt nog blir det alltid fel delar till den, hur svårt ska de vara, de e ju trotts allt en volvo 740. Sägs ju att de ska vara en av de lättare bilarna att laga. Men de på meckonomen verkar vara lite förvirrade. Min dumma bil har kostat mig ca 2400:- kr denna månad. Suck. Men nu har jag bestämt att den ska fungera o vara hel i fortsättningen, så det så!

----------------------------------------

Känner mig lite muntrare nu :) Djur kan alltid få en på bra humör. Hundarna ligger o sover i soffan o katterna far runt o leker. Riktigt rofullt. Skulle inte byta ut det här mot en festkväll för allt i världen. Det är bara det att ibland när man är ensam så känner man sig så ensam, kanske inte så konstigt.. ha ha :P

torsdag, januari 21, 2010

har gjort / att göra

Känner att detta är en dag då jag kommer få mycket gjort :)

Har redan gjort allt som skulle göras i stallet.
Har redan sorterat alla gamla räkningar jag har haft liggandes i en hög o satt in dem i pärmar.
Har redan städat lägenheten.
Har redan ringt jordbruksverket o bett dem om att skuta på Alvas vet räkning från den 11 feb till den 25 feb.

Nu ska jag fortsätta med att;
Bädda sängen
Skriva flyttkort (jag vet att det e lite sent men bättre sent än aldrig eller hur? :))
Skriva klart inlämningsuppgiften från förra kursen.
Börja läsa i en av alla mina böcker tillhörande de 3000 sidor jag ska läsa på denna kursen.
Vattna blommorna.

Tja, sen kommer jag säkert på något mer jag behöver göra :)

------------------------------------------------------

Har hunnit klart allt planerat plus lite till :)
Härligt härligt!

onsdag, januari 20, 2010

rondellen

ja, var då barjobb igår. För första gången denna terminen. Började med att jag kom en timme försent, trodde vi började 21 men vi började 20, vet inte riktigt varför jag blandade ihop det men men så kan det bli ibland. Var inte många som dök upp, konstigt nog eftersom vi fick pengar i måndes, så vi stängde en timme tidigare. När jag skulle ta ut babs kvittot gick inte det så kunde inte heller räkna kassan, vilket innebär att jag måste åka in idag o göra det. Men är ändå planerat att jag ska sitta o plugga i bibblan med Annie en stund idag så ska ju ändå in till stan. När jag körde hem hade en lastbil fastnat i backen upp mot rondellen, så det stod en o slängde grus vid däcken. Tyckte synd om honom att han skulle behöva stå där mitt i natten, men hade stannat en lastbil på vägen lite längre fram innan rondellen så antar att han fick lite hjälp, tilläggas ska att den andra lastbilen stod på fel sida vägen, mot körriktningen så fick köra lite slalom. Efter rondellen stod ytterligare två lastbilar precis innan Ica Wisborg, vet inte riktigt varför, kanske hjälpte de oxå till..

Snöar idag igen har gjort det i tre dagar i rad nu, skönt att det inte blåser så mycket iaf. Fast de sa på nyheterna att det skulle blåsa en del idag så får väl se om det kommer igång, hoppas inte det.

tisdag, januari 19, 2010

massor

massor, massor och massor att göra. SUCK!

Ju mer jag får att göra desto längre tid tar det att göra något. Konstigt men så är det.

Känns som om jag börjar få migrän oxå, typiskt. Men blir så när man är stressad.. .. .. .. Men men bara knapra några piller o hoppas på att det ger med sig.

Var på föreläsning idag, kändes som om man hade hört allt förut som vanligt. Efter det åkte jag till Kenny´s jobb för han skulle hjälpa mig köpa delar till bilen på lunchen. Han visade mig runt lite på jobbet, många fina båtar fanns det :)

måndag, januari 18, 2010

en hoppa över dag

Har varit lite dålig de senaste dagarna, mått illa o ont i magen :S suck! Tror att det är magkatarren som kommit tillbaka, har varit lite stressigt. Men men är väl bara att försöka ta det lite lugnt.

Nu på morgonen åkte jag, Malin o Malins pappa och gjorde något som man inte alls vill göra egentligen men ibland är ett måste. Gjorde ont i hela kroppen. Men det var för det bästa så känns ok ändå.

Pengar har man fått idag, kändes skönt. Betala lite räkningar osv. Är hundvakt nu, medans Malin o Andreas är o handlar, Bonzai ligger i sin nyinköpta säng (blå fluffig) i soffan o sover, de andra hundarna gör det samma, förutom Alva som leker med katten. Konstigt hur trött man kan bli av djur som sover.

Men känner att detta är en dag jag gärna hade kunnat hoppa över.

söndag, januari 17, 2010

så kan det gå

då var det söndag ännu en gång. Igår var det födelsedagsfest, Magnus fyllde år :) Tyvärr mådde jag inte så bra så blev inget drickande för mig. Men var skoj ändå :P Bonzai och Alva var med hem till Annie o Magnus, det gick jätte bra. Bonzai låg nästan o sov hela tiden. Wilja var superbra med honom, underbar hund det där! Var inte riktigt min dag igår, slog i huvudet i toapappershållaren i det vassa så trodde jag fick ett jack men det syntes inte ens, så kan det gå. Körde häst igår, hjälpte Malin o hämta hem Flying. Det gick så bra så :) Så nu har vi två nya, dräktiga hästar på gården. Pax går med de två ute i stora hagen, tre stycken fuxar :) Så fina så :) Ska bli spännande med fölningar till våren. Bilen har Kenny fixat till så den är i fungerande skick iaf :) tack hjärtat! Sitter i sängen och (borde) pluggar och lyssnar på när Kenny <3 spelar gitarr, mysigt! Bonzai ligger o sover brevid mig, så söt!

onsdag, januari 13, 2010

bilvrak

då trillade min bil ihop igår :( snyft. Har vetat om att det var nått fel på bromsen V fram, men var tänkt att fixas i slutet av Januari då jag fått pengar. Men igår höll den inte längre, började skrapa mer än vanligt och helt plötsligt brakade det bara till. Och bilen hoppade, skapade och luktade bränt. Trodde att V framdäck hade låst sig så Annie fick gå ut o kolla, som tur var hade de inte gjort inte det. Körde resten av biten till Gråbo så sakta jag bara kunde. När vi kom till parkeringen i Gråbo tystnade det och Annie gav då som förslag; Kör två varv runt parkeringen för att se om det funkar. Det var tur att hon sa det för när jag skulle bromsa så fanns inga bromsar. När bilen blivit parkerad hittade Annie en del från bromsklossen (eller nått liknanade). Stackars bil, slänger delar kring sig. Fick iaf jätte ont i magen o blev illa mående. Kan ju inte så mycket om bilar så vet ju inte vad som kommer krävas för att få den lagad o jag behöver ju min bil.. Kenny var så snäll och hämtade mig i Gråbo och körde hem mig igår, Älskar dig <3 Super Snälla Andreas och Malin har sagt att de kan hjälpa mig att bogsera hem den idag och så ska Andreas titta på den. Håller bara tummarna för att det går lätt att laga. Det kommer vara lätt att laga, det har jag bestämt. Har fortfarande ont i magen över bilen, känns inte alls bra.

Var med Alva hos Vet i Fredas (8: jan) för hon skulle vaccineras, skrapa tandsten och kolla bakdel. På nyår var hon ju som förlamad i hela bakdelen när hon hade varit ute. Men Vet kollade henne och sa att hon inte har några problem med höfterna eller bakdel. Det var skönt att höra. Skrapa tandsten gick bra, men en "sömnspruta" räckte inte utan hon var tvungen att få en till för att somna. När allt var klart var hon så groggy att hon vinglade kring o såg full ut när hon gick. Hon e för söt mitt lilla hjärta. Hade inte hittat hennes vaccinationsintyg eftersom det ligger i någogn flyttkartong så hon fick ett till denna gång. Tack Johanna för att du följde med :)

Måste verkligen plugga idag, har en uppgift som ska in imorgon, men lånade iaf en massa böcker på biblioteket igår så litteratur har jag iaf. Började så smått skriva igår med, så kommer ordna sig det där.

tisdag, januari 12, 2010

skol dag idag

Började dagen med att vakna en kvart innan väckarklockan skulle ringa. Gick upp o tog ut Bonzai så han skulle få kissa, tog sedan ut de andra valpisarna. Gav dem sedan alla mat, och tog dem ut igen. Gick sedan ut till stallet för att ge hästarna mat o stänga lösdriften, mocka, fixa maten o fylla på vatten o sopa. När jag var klar med det tog jag ut valparna igen och sedan var det bara att börja fixa sig inför skolan. Åt frukost med Malin o Andreas och sedan var det bara att åka. Tiden går så fort på morgonen.

I skolan hade Paul Wallin en föreläsning, mellan 10-12 och sen åkte Jag o Annie hem till Magnus o Annie o nu har vi precis ätit god mat och snart blir det kaffe. Tack så jätte väldans mycket för allt gott :)

Sen blir det ner till skolan igen, först till biblioteket för att låna lite böcker om Bronsåldern och sen på en väldans massa möten på möten.

måndag, januari 11, 2010

En stads-dag

Har varit en stads dag idag, började med att jag åkte med Johanna in vid 10 tiden för att registrera mig nere i studentcentrum och sen åkte vi o fixade det Johanna skulle göra och efter det hem.

Nästan direkt efter att jag kom hem skulle Andreas o Malin in till stan, bland annat till Banken. Behövde åka till Banken jag med eftersom min bankdosa till internetbanken lagt av. Så fick en ny iaf :) Blev lite turer i olika affärer och ett macdonalds besök. Tack för maten :) När Kenny slutade jobbet hämtade han upp mig o körde mig hem, tack :) Malin o Andreas skulle fortfarande in till Maxi o göra diverse andra ärenden så kände att jag lika gärna kunde åka hem med honom då.

Väl hemma tog jag ut alla valparna, gav dem mat och sen tog Johanna o jag ut dem igen. De är för söta de små trollen :P Precis lagom när vi var klar med det kom Malin o Andreas hem.

Sen har jag suttit o gjort Schemat för baren för Jan o Feb och skickat ut till alla som jobbar.

Och snart ska vi äta Tacos :) Malin är det som lagar maten idag, blir alltid lika gott då.

Efter det ska jag hem till Kenny och titta på Morden i Midsommer.

söndag, januari 10, 2010

slut på veckan

då var veckan o helgen över. Valparna har varit duktiga inatt oxå, bara lite kiss på golvet på tidningen. Har varit hos Kenny, städat hos mig och tagit det lugnt idag. De andra har städat hela gården, blev riktigt fint :)

lördag, januari 09, 2010

med Valp

Då fick jag upp Bonzai igår, pluss hans bror :) Eftersom det är två som inte är sålda så har Malin o jag två var för att förenkla det lite. Bara glad att jag kan hjälpa till :) De är så söta och så duktiga, inte gjort något inne alls inatt o idag har det bara varit en liten kiss pöl. Nu är jag hundvakt till alla vovvarna medans Malin o Andreas är o storhandlar så de är nere o leker med sina syskon nu o busar med mamma.




Min lilla Bus Bonzai <3

torsdag, januari 07, 2010

kandidatuppsats, Godkänd!

tiden går, vart tar den vägen?

Har haft smygande huvudvärk i några dagar nu, inte roligt att bara vänta på att den ska bryta ut men men idag känns det som om det har gått över. Skönt!

Nu är det bara 4:a Valparkvar eller ja, 5 med Johannas men den har ju uppe hos sig. Har varit hundvakt sen igår då Malin o Anndreas åkte till fastlandet för att lämna av två av valparna o Amor.

Har inte kollat mejlen på evigheter.. Men när jag tittade in idag fanns det en väldigt trevlig överraskning :) Min kandidatuppsats är GODKÄND !!! Härligt!! Så glad, så SKÖNT! Gjorde så jag fick lite motivation tillbaka inför min magisteruppsats nu.

Snö finns det kvar i massor, mysigt. Men lite för kallt ute tycker jag.. men men har hellre minus än slaskiga plussgrader.

Har funderat lite på hur människor beter sig mot varandra, medvetet eller omedvetet. Mycket kan bero på missförstånd men inte alltid. Har försökt lista ut hur man tänker ibland men går kanske inte. Försöker se på mig själv, för att förstå andra måste man oxå förstå sig själv. Ingen tänker som en själv, alla ser saker på sitt eget sätt. Därför är det bra att försöka se saker från en annan/annans synvinkel.


--------------------------------------------------

Suck! Fick ett nytt mejl från Helene då hon skrev att hon hade glömt bort opponeringen, eftersom hon glömde bort den gjorde jag det med. Men men måste få den avklarad, sen är jag Godkänd. Hoppas på att Annie vill och kan :)

måndag, januari 04, 2010

2010

första inlägget för detta året. Slutet av förra året var grymt stressigt, vet inte riktigt vart tiden tog vägen, därav inga inlägg därifrån.. ..

Men iaf, Nyårsfesten var jätte lyckad :) Sanna o Johan kom från Karlskrona och Malin, Sara och Max kom från Västerhaninge. Kul att så många av mina vänner kunde dyka upp. Vill TACKA MALIN och JOHANNA för att ni gjorde denna suveräna nyårsfest möjlig!

Sitter just nu och känner att jag borde börja plugga lite, men vart finns motivationen? Bortblåst.. ..