tisdag, augusti 31, 2010

Pax o min första clinic!

~20-22 Augusti, Clinic för Madeleine Stiwing‏~








söndag, augusti 29, 2010

ibland är det inte lätt..

deppig.. vet egentligen inte varför... .. är väl många småsaker som hopar sig o ja, ibland blir många små saker stort.. Men men..

Är såå grymt trött.. Vill vara pigg..

Längtar efter en dag då jag bara kan få vara, utan måsten.. har varit mycket att göra på sista tiden..

Orkar knappt tänka längre..

lördag, augusti 28, 2010

Bekräftat

att jag bor i Björke o inte i Roma he he! Det fick jag idag när jag var på fest i Björke hembygdsgård med Björke hembygdsförening med Malin o Andreas. Så var ju bara tvungen att gå med i hembygdsföreningen ;) he he! Kanske ska man "slå" sig in i styrelsen så man får något att göra i höst :P Malin, Andreas o jag var lätt yngst på stället men så roligt som vi hade har jag inte haft på länge! Gotlandsdricka eller bara dricka/dricku som Gotlänningarna kallar det, kubb, trubbadur, lotteri, buffe m.m.. kan knappast bli bättre och så go´a människor man fick träffa :) Härligt, härligt!

Var tvungna att åka hem rätt så tidigt eftersom Malin o Andreas hundvakt åkte hem.. Men vi var ganska trötta oxå.. Så sitter hemma själv.. eftersom Kenny är på Brunnen.. Känner mig konstigt nog lite besviken för att det inte blev någon utgång idag.. trotts att jag egentligen är för trött för det och inte heller har några pengar till det.. Men ja, så kan det va. . Ibland är man för invecklad för at förstå sig på sig slälv.. Blir troligtvis sängen för mig snart ändå..

Hjälpt Annie att flytta idag, vi packade ett hästsläp fullt med möbler o kartonger mm från gamla lägenheten o packade sedan in det i nya lägenheten idag.. Så mycket spring i trappor.. Men det är det värt för att få hit min Annie :)

Imorgon blir det lite mer in o ur packande från och till lägenheter :P Hoppas på att jag hinner med ett ridpass och en vända på Gotland dogshow oxå.. Återstår att se :)

Nu började någon äcklig spindelfilm på TV, ska väl se så mycket jag orkar på den o se om jag kan bli ännu mer rädd för spindlar än jag redan är..

Och har BESTÄMT att min mobil ska komma på MÅNDAG!!

torsdag, augusti 26, 2010

lite ditt o lite datt

regnat har det gjort idag minsann! Dagen började annars med att jag försov mig (toppen!), vaknade 5 över 8 och jag skulle varit på byn kl 8. Gruppen som jag skulle köra Robinson med skulle komma kl 9. Så det vara kasta på sig kläderna o försöka få tagg på någon av dem som var ute på byn. Som tur var kunde Fredrik rycka in o börja plocka fram, när jag anlände hjälptes vi åt att plocka fram resten så gick ganska snabbt och vi blev klara precis i lagom tid :) Sen var Fredrik med under hela Robinson för att lära sig hur det går till och allt gick mycket bra. Gruppen verkade hel nöjd trotts regn o blåst. När vi var klara kännde jag inte min rupa längre, var stelfrysen. Planerade inte riktigt mitt klädval när jag yrvaken kastade på mig de närmsta jag hade, mjukisbyxor skyddar inte riktigt så bra mot regn :/ Men men, överlevde gjorde jag he he!..
Såg till att Fredrik o jag packade i ordning jobb-bilen inför Gutakampen jag o Martin skulle köra nu ikväll så att Martin kunde ta den bilen in till stan.

Sen körde jag hem till Malin, vi åkte till betet för att kolla Ellas "fot", stackarn har fått mugg så vi smörjde på lite salva o jag försökte få bort så mycket av det jag kunde. Men vi ska ut dit snart igen o göra om samma procedur. Platina hade mmycket mugg så det där är något jag är van vid att hanskas med, dock väldigt drygt när nån häst får det eftersom det gärna kommer tillbaka.

Efter det åkte jag hem en liten vända o lämnade av hundarna tog det lite lugnt en stund o sen var det iväg in till stan för att köra Gutakampen. Mötte upp Martin på Mejjan o därifrån tog vi jobb-bilen. Riggade allt o var klara i god tid och då började det givetvis regna igen. Regnade en stund men som tur var slutade det lagom tills gruppen skulle sätta igång och efter det fick vi fint väder :) Till och med solen vågade visa sig :)

Nu sitter jag äntligen hemma i fotöljen med min hemma gjorda fårskinns-fotpall :P och tänker bara ta det lugnt, planerat för en lite längre runda med hundarna, mysigt!

Har ännu inte hört något angående min nya mobil. Har inte fått tillbaka den där "mottagarlappen" och inte fått något i brevlådan om att den rätta telefonen har kommit så antar att det inte blir förrens nästa vecka jag har den i handen. Men hoppas på imorgon!

Inte heller har jag hunnit rida sedan träningen, har antingen varit storm, regn eller så har jag jobbat. Så har heller inte hunnit provrida sadeln jag vill köpa någe mer, men har bestämt mig för att köpa den ändå. :) Passede ju bra förutom att den är lite vid fram, men Pax kommer ju att muskla sig mer så får helt enkelt bara köpa en buildt upp pad så länge, behöver oxå en kortare sadelgjord..

onsdag, augusti 25, 2010

Helgeand





~En av mina vacka arbetsplatser, Helgeand - Ljuständningen~

mot hösten

det känns att hösten börjar närma sig! Vindarna är svalare o det är kallare ute. Jag ser fram emot hösten, alla färger, en massa löv i högar, frisk luft, vardags sysslorna i stallet. Riktigt mysigt att sitta inne o mysa idag när vinden viner o regnet piskar :P, dock mindre mysigt att gå ut!

Pratade med 3 angående mobilen och jag fick skicka tillbaka den, när de har fått den som var fel så ska de skicka rätt :) Så allt löser sig till det bästa! Längtar tills jag har den i handen. . ! Fick dock punga ut med 99:- för att skicka tillbaka den felaktiga, skulle vara rekommenderat och sen la jag till nåt med mot tagnings garanti. Så nu har jag gjort allt jag kan.

Jobbar och står i, skulle haft en Gutakamp idag men den blev inställd på grund av vädret. Så de skulle kanske flytta den till imorgon, återstår att se. Var rätt skönt ändå, för har inte kännt mig så jätte pigg, lite feber o hostig. Men det är som alltid svårt att välja rätt kläder i övergångarna mellan de varma o kalla årstiderna. Antingen blir det för mycket eller för lite :/

Pax o Cita fick gå in ikväll eftersom det inte finns något ordentligt skydd i hagen här hemma. Nästan så att man längtar efter att mocka imorgon ;)

Imorgon ska det jobbas med Robinson, så hoppas på att det blir bra väder! Ska få hjälp av Martin o Fredrik och ska lära dem allt jag kan :P !

tisdag, augusti 24, 2010

BESVIKEN!!

Jo! Är jätte besviken! Vad jag hade längtat efter min nya telefon.. .. .. När jag väl får hem den och sliter upp kartongen av förväntan så är det fel telefon.. :( Det är mini varianten av X10:an jag beställde. Men men tänker jag, det gör ju inget, då är det ju den med tangentbord o hade funderat på den med. Men icke! Var inte ens ett enda futtigt tangentbord. Var den billigaste jävla skittelefon de kunde hitta.!! Inte nog med att det var helt o hållet fel telefon, den fungerade inte heller! (snäll som jag är tänkte jag; ja ja, men jag får väl ha den här, det är iaf en ny telefon, så jag började bekanta mig med den..) Visar sig att att det inte ens går att gå in på kameran. Neee neeee! Det här ska allt fixas, tänker inte förlänga mitt abonnemang med 2år för en sån skitmobil. Bläää! Det värsta är att jag har varit så helt totalt nöjd med 3 tills nu... Får se vad de säger när jag ringer sen, hoppas på att de inser att de är de som gjort fel, annars kan 3 dra åt helvete sen, då kan de ju glömma att jag förnyar mitt abonnemang igen!

söndag, augusti 22, 2010

Grymt bra helg

Träningen för Madde har varit hur rolig, lärorik och underbar som helst! Pax har skött sig så bra som en unghäst någonsin kan sköta sig. Är så stolt över henne! Fick så mycket beröm o fina ord. Vill bara träna mer nu, så hoppas på att man får en reservplats igen :) Eller kanske en permanent plats om man har tur ;)

Har ridit i tre olika sadlar alla tre dagarna :P he he! Första dagen red jag i min egna, men den klämmer lite fram så då fick jag provrida en annan dagen efter, den var dock lite liten och tillsist fick jag provrida en annan idag med och den passade näst intill perfekt, var lite glapp, men kunde fixas med en padd som är lite tjockare fram. Den skulle de ha 5000:- för, så ska väl kunna skrapa fram de pengarna på ett sätt eller annat minsann!

Supersnälla Malin gjorde iordning Pax till mig innan träningen idag då jag blev lite sen. Vad skulle jag göra utan denna människa!!! Älskar dig!


Hjälpte Annie att flytta innan idag, med hästsläp o bil, så vi fick med en hel del! Var Kenny, jag, Annie o Magnus till en början men sen kom oxå Nicole o Fredrik :)

lördag, augusti 21, 2010

Braaaa!

Har världens bästa häst! Gick hur bra som helst på träningen igår :) Håller tummarna o tar i trä att det kommer gå lika bra imorgon oxå. Pax <3

Tack snälla Malin för att du följde med mig och hjälpte till med allt!!

Har suttit vid internet o stirrat mig blind på westernsadlar och paddar.. Suck.. Dreglet rinner men om man inte har några pengar så kan man ju inte heller köpa. . Mmmm..

Behöver göra fler hål i mina stigläder imorgon, är ca 1dec för långa enligt Madde och det märktes verkligen när jag tränade idag.

Har fått problem med min arm, gör ont o sticker i den och nej, den har inte "somnat".. Blir nog bättre tills imorgon. Får lite "feber vågor" oxå, då det känns som om jag har feber, men är bara någon stund om dagen.


fredag, augusti 20, 2010

tidigt ute

mmm.. Älsklingen missade bussen så körde honom till jobbet :P Hade ändå ställt klockan på 7 så gjorde inget att det blev lite tidigare. Tycker att det är skönt att komma upp tidigt på morgonen, känns som om dagen blir längre och det blir den ju faktiskt på sätt o vis.

Håller tummarna för att min nya mobil kommer idag :) !!!

Ska in till stan nu på fm och hjälpa Annie o flytta en vända. Sen blir det bort till Björke o förbereda!

-------------------------------------------
07:50
Jaaaa, Lite om igår. Älsklingen fyllde ju hela 29 igår :) Så det firades med present öppning o kaffe när han kom hem och sen pizza o mys på kvällen :) Älskar honom såååååå mycket mitt hjärta! <3

torsdag, augusti 19, 2010

Febrig

mmm.. börjar bli sjuk :( tråååkigt! Jag som har så mycket planerat denna vecka.. Men men så kan det vara ibland.

Ska strax in till stan för att följa med Annie på Blodgivning, i em blir det att pyssla med Pax, rida en sväng o förbereda inför träningen imorgon :)

Snälla Malin ska följa med och hjälpa mig på träningen i helgen :)

-----------------------------------------

Har ju glömt att nämna att jag beställt en:

Sony Ericssons Xperia X10

he he!

Lääängtar tills jag får hem den :)

onsdag, augusti 18, 2010

inte helt arbetslös

då var jag på arbetsförmedlingen igår igen. Denna gången gick det lite bättre iaf :) Fick följa med en "arbetsförmedlare" in bakom kulisserna och fick massa frågor och hon kollade på studieintyg osv. Fick sen en tid med en handledare/handläggare 31 Augusti. Så blir nog bra det.

Jobbade Gillet med Annie igår :) Var mycket, mycket trevligt! Härliga gäster/kunder som höll igång hela kvällen. Pratade med Victor igår och han undrade vad jag skulle göra i höst och då sa jag att jag hade varit på arbetsförmedling osv. Då sa han att han hade lite jobb till mig nu i augusti och september :) Vilket är kanon!

Idag började jag dagen med att åka med Malin o Winna på dräktighetskoll och hon var dräktig :) Efter det tömmkörde jag Pax och det gick super! Sen puttsade jag selen, lite träns, lädergrimman och skorna. Riktigt produktiv dag idag och klockan är inte ens 12.

I em ska jag jobba för Victor i Tofta, så är inte sysslolös är jag inte.

Och så har jag ett litet dilemma. Om jag ska sterilisera Alva eller Kastrera Bonzai. Alva kommer kosta 5500:- och Bonzai kommer kosta 2500:-, men sen är det, det om jag vill ställa ut Bonzai.. Mmmmm.. Får fundera lite. .

måndag, augusti 16, 2010

I fyllan o villan..

Sååå grymt trött!! Malin o jag fick för oss att vi skulle gå ut igår :P Ja.. jag vet på en söndag av alla dagar. Men Kharma skulle tydligen ha öppet så vi körde på. Förfest hemma hos Malin o Andreas i deras "festlägenhet" med singstar, musik, vin, cider o öl. Hängde en sväng utanför fönstret från andra våningen, läskigt, inget jag hade gjort nykter kan jag ju säga. Men grymt kul förfest, även fast vi "bara" var två :)

Ronny var så snäll som hämtade oss och körde oss in till stan, det tackar man så hjärtligt för. Sen drog de igång, var ett fasligt klättrande, bärande, flyttande, badande och vimsande från min sida. Till saken hör att inte ett enda ställe var öpet inne i stan, så Malin o jag snurrade omkring o hade faktiskt konstigt nog riktigt kul ;) Roligaste kvällen på länge, mycket länge! Hi hi! :)

Men så kommer den jobbiga biten när jag väl är på väg hem o inser att min mobil är borta, så borta det bara går. Malin o jag slog då våra kloka huvuden ihop och kom fram till att antingen glömde jag den hemma eller så ligger den i Ronnys bil. Så jag lugnade ner mig lite.

Vaknade sedan idag på morgonen när Älsklingen åkte till jobbet och fick nästan ångest på grund av att mobilen var borta, mobilen är nog som alla vet, mitt liv och ligger mig varmt om hjärtat. Men men lite innan 10 blev jag hämtad av Andreas, eftersom min bil fortfarande stod i björke. Letade lite upp i lägenheten men utan resultat, kanske inte så konstigt när både Andreas o Malin letat efter den där innan.

Mårten hovslagare kom o skodde Paxen runt om och verkade Cita sen åkte Malin o jag in eftersom jag behövde till arbetsförmedlingen. Det var då Malin kom med sin lysande ide att vi skulle kolla i gräset utanför muren, vilket vi oxå gjorde och där låg den, mitt hjärta, mitt allt! Så åkte mycket nöjd och glad till arbetsförmedlingen där Malin o jag satt och fyllde i och fyllde i, i över en timme tror jag, känndes så iaf. Och sen visade det sig att vi hade suttit o fyllt i fel. Ja ja, var bara te att åka o hem o fylla i rätt istället och komma tillbaka imorgon. På vägen hem hämtade vi upp Kenny älskling.

Rätt fullspeckat kan man ju säga. Kommer nog hålla mig sysselsatt trotts att jag inte har ett heltidsjobb. Känns som det iaf.

Pratade med Annie idag o hon undrade om jag kunde jobba Gille imorgon, jo vars, inte tackar jag nej till jobb så där inte! Bara att tacka o ta emot :) Så helt arbetslös är jag inte!

mobil borta

Mobilen är borta :( Sur sambo och måste till arbetsförmedlingen idag och skriva in mig.. Kan en dag bli bättre? Suck!

De som vill och kan, kan väl ringa min mobil så att batteriet tar slut, om man startar upp den igen måste man ha en kod. Detta i förebyggande syfte om det är någon som snott eller "hittat" den.

Har rotat fram min Nokia med Tele2, nr är; 0736837333, hoppas det funkar!

Mupp! Får damp utan mobil!!!!!! Känns som om någon har huggt av en kroppsdel. Vill vill inte! Panik ångesten börjar nalkas...

Plus att min bil här hemma hos Malin o Andreas och Mårten kommer vid 11/12 tiden eller om det var 10/11 tiden. Han ska sko Pax, så hade ju varit bra om jag kunde ta mig dit. Har funderat på att gå.. meeen njeee! Lite för långt! Så hoppas på att Malin eller Andreas kommer ihåg att hämta mig.. annars vet ja inte.. får jag väl a gå endå då jue!

Nu håller den JÄVLA BLOGGEN på att bråka oxå. Blir så trött, blir så trött!!

lördag, augusti 14, 2010

kamp

Blev visst inte sista schemalagda jobbdagen i Torsdags, den blev idag :P Kändes lite konstigt att åka från jobbet idag vetandes att det inte kommer bli mer "vikingaby rutin".. Men men.. Fick en ganska så otrevlig överraskning när vi kom till byn idag, någon hade brytit upp entreboden´s föråd, informationsboden o klädboden, men inget var borta, känndes ganska meningslöst.. Suck!!

Igår red jag Pax på åkern medan Malin longerade Cita, gick väl sådär. Hon är jävlig när hon väl bestämmer sig för att hon inte vill gå, då småstegrar hon, hoppar o studdsar. Ganska tröttsamt då det alltid blir en kamp mellan henne o mig. Skönt är det iaf att jag inte har åkt av än! Nästa helg blir det träning för hela slanten så då ska det bli andra bullar.. (redan nervös!!) Idag blev det bara en stunds longering efter jobbet.. Imorgon får det nog bli tömmkörning, eller kanske ridning. På måndag ska Mårten komma o slå på Paxen skor, ska bli spännande o se hur det går.

Ikväll är det soffan som gäller, glass, cola o snus för hela slanten! Kenny är iväg på bus med Anton inne i stan.

torsdag, augusti 12, 2010

Röd fläck

Har en sådan i ögat o är inte liten heller.. Skaver o är irriterande. Vet inte om det är farligt men det tror jag inte.. Bara jobbigt o inte så snyggt.

Bär snart iväg emot sista schemalagda jobbdagen på Vikingabyn, lite vemodigt o tråkigt. Kommer sakna alla på jobbet sen..

onsdag, augusti 11, 2010

Pengar in

Fick lön idag :) Var lite mer än vad jag hade räknat med, vilket är skönt. Eftersom jag inte vet vad för pengar jag kommer få kommande månader, så ska det sparas!

Men är riktigt sugen på kööpa! Har verkligen haft knappt med pengar hela sommaren, så nu när jag väl har pengar är det svårt att hålla i dem. Kanske blir något litet till lilla mig, får se ;)

Snart fyller älsklingen år oxå, måste hitta något fint till honom, men så svårt att köpa presenter!

I morgon är det sista "riktiga" jobbdagen, alltså schemalagda. Känns lite konstigt. Men men kommer förhoppningsvis bli fler jobbtillfällen, lite Gillen osv!

Nu gäller det bara att hålla tummarna för att jag får ett "riktigt" jobb :) Ska ut på jobb-jakt nästa vecka hade jag tänkt!

Längtar till nästa helg då det blir westernträning! Ska bli kul att se hur det funkar med Paxen, men måste få henne skodd först, Mårten kunde imorgon men då jobbar jag ju.. Så vi sa att vi skulle ta det någon gång nästa vecka. .

Mest av allt skulle jag vilja ha en ny westernpad till sadeln, den jag har nu är så sliten. Skulle gärna kunna ta en ny sadel oxå, en som är anpassad för arab. Men det ska jag spara till hade jag tänkt :P Om någon vet någon som ska sälja en kan du ju höra av dig :)

Har tyvärr varit ganska mycket frånvarande ifrån medeltidsveckan i år :( På grund av min dumma migrän :( Vågade inte ge mig på att gå på eldshowen ikväll eftersom jag fortfarande har kännt migränen ligga där bak o tjura. Men har varit ute lite idag iaf, har hängt på Malin o Andreas när de åkt runt lite o sen åkte vi ner på medeltidsmarknaden en snabbis för att köpa kannin-skinn till hundarna. Efter det har jag bara legat hemma i soffan o tagit det lugnt, kännde att det verkligen behövdes.

tisdag, augusti 10, 2010

medeltidsvecka

I söndags började bästaste veckan på året. Gutniska gardet invigde med sin egenhändigt byggda kanon, sen gick Annie, Magnus o jag en vända på marknaden o åt en bit mat. Var för mycket folk för att gå en längre stund så sen bar det av hemåt för att vila en stund. Efter det åkte jag in till stan igen o hämtade upp gänget hemma hos Annie o Magnus och sen åkte vi mot kapitel. Väl på kapitel blev det god mat i trevligt sällskap, senare blev det musik med ett gäng som jag inte kommer ihåg namnet på. Men bra var det. Bonzai var med hela kvällen o var så duktig, låg under bordet när vi åt och sov :) Deen "konstiga" musiken sa han inget om heller o att det var mycket folk brydde han sig inte om.

Igår när jag vaknade, vaknade jag med migrän :( suck! Var bara till att slänga i sig två alvedon o lägga sig igen. Lyckades med att slarva bort Älsklingens bilnycklar någon gång under dagen, ett bevis på hur oklart man tänker när man käkar citodon. Har fortfarande inte hittat dem. Hoppades på att migränen skulle gå över till idag men icke, vaknade med samma dumma migän. Så var samma visa igen. Missat två jobb dagar nu oxå. . . Vilket inte är roligt :( Förlorar massa pengar o sen blir arbetskompisarna sura för att man inte kommer. Att man har migrän spelar ofta ingen roll,.

Att människor i ens närhet inte förstår hur det är att ha migrän har jag insett att jag kommer få leva med resten av livet. Jag kommer att få leva med att folk blir sura/arga/besvikna osv för att jag har migrän och inte kan göra det jag åtagit mig. Vanligast är att folk tror att man ljuger för att "slippa undan". Önskar verkligen att så var fallet, för migrän skulle jag inte ens önska min värsta fiende. Migränen blir ju inte direkt bättre av att jag ska ligga och oroa mig över vad andra människor tycker. Men sånt är livet och migränen är något jag kommer att få leva med hela livet och därmed måste jag lära mig att hanter misstro från andra människor varje gång jag får migrän.

Håller tummarna för att jag slipper migrän imorgon iaf.

onsdag, augusti 04, 2010

tillfällig sjö

Fick en överraskning när vi kom till jobbet idag, fanns inte bara en utan flera (!) insjöar på Vikingabyn.. Var först lite oroande men blev snabbt en ganska rolig grej, en liten extra sevärdhet ;) he he! Så har gått hela dagen o dratt lite på mungiporna, alltid roligt när en sådan liten grej kan roa en! Började dagen med att vara riktigt pigg till att må illa till att bli pigg igen. Vet inte riktigt vad det är med min kropp, har mått illa till o från i flera dagar, har ibland kännts som om jag fått hjärnskakning.. Får väl se om det bättrar sig annars blir det väl doktorn.

Fick en jätte trevlig överaskning denna vecka :) Malin o Max var på ön så idag efter jobbet bestämde vi träff på Yvonnes. Åt lite pizza pratade o hade trevligt. Alltid lika kul att träffa Malin o Max :)

När vi satt o åt Pizza fick jag ännu en trevlig överaskning! Någon som hette Lina ringde o undrade om jag ville ta hennes plats på en clinic som ska vara från 20-23 augusti för en som heter Madde som ska vara jätte bra :) Självklart tyckte jag o tackade ja! Så det ser jag verkligen fram emot nu! Pax o jag behöver verkligen träna för en tränare..!