fredag, juli 30, 2010

kul da igår

Var en riktigt kul dag igår :) Trav o trevligt sällskap !!

Idag har jag inte gjort mycket än så länge, skönt att ha sådana dagar oxå.. I em ska Malin o jag till betet o innan blir det lite fika o provköra Lillan :)

torsdag, juli 29, 2010

Ibland

kan man undra,, hur folk tänker.. hur folk resonerar.. men men... blir väl aldrig klok på det,, ofta önskar jag att jag var tillbaka på Samoa... längtar dit! Hade kunnat gett upp allt här, för att komma dit en gång till!! Och det menar jag. Och om jag hade kommit dit så hade jag stannat där!!

15:35 30 juli
Konstigt hur mycket man kan längta till ett ställe..

mina mål

Har lyckats med att börja ta mig an några av de "mål" jag satt upp tidigare;

Igår var jag ute o gick i ca 40min med hundarna innan jobbet och red Paxen efter jobbet, blev knappt något tv tittande heller!! :)

Idag har jag varit ute med hundarna ca 40min innan jobbet!

Känns bra det här, nu ska jag bara se till att fortsätta på rätt bana..! Men det vet jag att jag kan!

tisdag, juli 27, 2010

jo då!

Var riktigt kul att jobba idag :) Tiden gick väldigt fort. Lagom mycket folk, lagom mycket att göra osv. När jag kom hem hade älsklingen börjat laga mat :) och hade städat hela lägenheten :) <3

Ska iväg till betet ikväll o fylla på vatten o rida hade jag tänkt! Måste komma igång nu!

måndag, juli 26, 2010

livet o leva

känns som om jag de senaste veckorna bara har levt i en bubbla för att komma framåt, bara gått på rutin så att säga. Det känns som en dröm, som om jag egentligen inte varit närvarande. Och det har jag väll kanske inte heller varit.

Men jag vill inte leva så, jag vill leva för dagen, ögonblicket. Så att jag känner att jag lever. Just nu känner jag mig som en zombie. Blä!

Men men det är bara ta tag i det och börja leva ;) Det tänkte jag göra genom att;

x Börja Rida mer; Satt upp ett mål att vara med på en träning i Augusti!
x Ut o gå längre turer med hundarna; gå upp tidigare o ta en långrunda på morgonen innan jobbet.
x Mindre TV!
x Börja måla igen; Akvarell!

Ja, de är några saker jag hade tänkt ta tag i :P Får väl se hur det går. Känns skönt att ha lite mål iaf!

fredag, juli 23, 2010

regning dag

idag har det regnat, regnat o regnat lite till.. Tycker det är skönt med lite regn som omväxling :) Men dock inte så jätte spännande att jobba när det regnar, blir inte riktigt samma grej, men men kom en hel del folk ändå! Var lite kass stämning på jobbet, kändes som alla gick omkring o var småsura, även jag, det smittar så att säga, men men så är det ibland, nya tag imorgon!

Fick äntligen träffa älsklingen idag efter jobbet, vi har inte sett varandra sen i tisdags. Men desto roligare är det ju när man ses ;) Han hade köpt en massa mat o annat gott och ska laga värsta lyxmiddagen ikväll <3

Har bokat in mig på westernträning i augusti nu, så jag får en sporre att börja rida o träna lite mer med Pax :) Ska bli superkul! Är WRG tävling på söndag som jag har planerat att åka på, är det någon som vill följa med så är det bara att höra av sig :)

Imorgon ska alla på jobbet hem till Jörgen på grillning o fest, blir lite "Gute-dricka" mm.. Ser verkligen fram emot det! Håller tummarna o allt annat man kan göra för att det ska bli bra väder imorgon! Ja, o ber till Tor, eftersom jag är Viking så passar det ju sig :)

torsdag, juli 22, 2010

snabbt

ja ja mensan! Då var snart denna dagen över och snabbt har den gått! Jobbat mellan 10-18, efter det åkte jag hem till Malin o Andreas, blev bjuden på grillat, jätte gott :) Sen åkte vi ut till betet o fyllde på vatten och vidare till där Winna står för betäckning. Hon har varit lite bråkig så Malin o Andreas har fått åka ut o hjälpa till några gånger, men gick bara bra :)

onsdag, juli 21, 2010

ju du..

Ibland känns livet fördjälvligt.. men tur att man har kompisar som piggar upp en :) Annie var så glad när vi stängde, hon sjöng o härjade :P Fick en genast på bättre humör!

Kenny är iväg hos Henken ikväll o stannar där te imorgon. Så får sängen helt skälv inatt, tror att det kan vara rätt skönt nu när det är så varmt ;) Tror det blir samma visa imorgon kväll då han ska o hälsa på någon gammal kompis i Slite (tror jag det var..). Eftersom jag jobbar så sent om dagarna innebär det att älsklingen o jag inte kommer att ses förren fredag kväll, rätt lustigt. Men men så blir det ibland :P

Har tänkt mycket på hösten.. hur det ska bli osv, hur jag ska ha råd med allt.. Är inte roligt att behöva tänka på sånt.. Men tyvärr ett måste.. Hatar att inte veta hur det blir, jag är en planerande människa..

tisdag, juli 20, 2010

redan gammal

känner mig redan gammal.. igår kväll/natt fick jag så ont i lederna att jag inte kunde somna.. :( Är hemskt.. Gör så ont att man bara vill vrida alla leder åt fel håll, eller bara hugga av de delar som gör ont.. Obeskrivlig smärta helt enkelt :( Suck..

Snart ska älsklingen o jag iväg o måla hus, var någon kompis till Kenny som behövde hjälp med det o att måla, är ju rätt kul :P så varför inte?! he he!

måndag, juli 19, 2010

Blekinge

då var man tillbaka på ön då :) Borta bra men hemma bäst! Men saknar alla redan! Är ju så att man hinner inte ens med hälften av det man vill på den korta tiden man är över på fastlandet.

Anlände på fredagen, första anhalten var hemma hos Svenne, för att undersöka felet på bilen. Visade sig att det är batteriet som är dåligt, så det måste bytas. Sen var vänster framdäck ojämnt slitet, så det var tvungen att bytas plus att det var glapp i något, styrleden kan det ha varit. . Men men än så länge rullar min pärla o det ska den fortsätta att göra oxå, litar på min älskade bil <3.

Efter det åkte vi hem till mamma, Berne o Eric. Blev grillat, lite alkohol o myspys. Hann även med ett bad :P Vilket var skönt efter en lång svettig resa i en varm bil, var otroligt varmt o skönt i vattnet, lyckades även få i Alva o Bonzai, även om det var lite motsträvigt..

På lördagen blev det lite sovmorgon, när jag vaknat så passade mamma o jag på att åka in till Maxi o handla när pojkarna låg o sov. Väl hemkommen väckte jag Kenny o sen åkte vi hem till pappa o Eva o fikade med alla som var där; Farmor, Farfar, Anton, Pappa, Eva o Fredrik.

Väl hemma hos mamma o Berne igen blev det en dusch o förberedelser inför att släkt o vänner skulle komma o fira födelsedagar o examen. Mamma hade gjort två supergoda smörgåstårtor o en tårta som efterrätt. Var en väldigt trevlig kväll o var väldigt trevligt o träffa alla som man inte träffat på så länge! En väldigt Lyckad kväll :) Tack mamma o Berne som fixade ihop allt!

Söndagen blev lugn, innan Kenny o jag åkte blev vi bjudna på grillat av mamma o Berne. Sen bar det av hem till Svenne igen för att fixa mitt däck. Blev även en runda hem till Svennes föräldrar o träffade nästan hela gänget där. Mycket trevligt.

Efter det bar det iväg mot Oskars o båten. ch nu är vi hemma igen :P

torsdag, juli 15, 2010

suck!

Tror värmen tar kål på hjärncellerna.. Har inget annat att skylla på. Jag har ansvaret för hästarnas vatten idag o tänkte; jo men då åker jag ut ikväll o ser hur varmt det är om jag ska rida eller inte och fyller då på vatten. Tänkte då inte på att vattnet behöver fyllas på, på morgonen oxå. Trotts att jag vet att vi alltid fyller på vatten på morgonen o på kvällen, men oftast gör vi så att vi delar på dagen.. Igår var vi inte o fyllde på vattnet på morgonen heller, så tänkte på något konstigt vis att då är det ju lugnt om jag gör så idag oxå. Men som sagt, vet inte riktigt hur jag tänkte där... suck! Ibland får man slå sig själv i huvudet. Som tur var så har snälla Anna, som vi lånar betet av fyllt på vatten när hon såg att det var tomt. Så stort tack till Anna o en fet smäll till mig.!

Ja, ja.. alla kan göra misstag o som tur är så lär man sig något av dem.! Den här gången lärde jag mig att tänka efter! Sirie du har en egen hjärna!

Men men.. ska iaf ut ikväll till betet! Så får se vad tempen står på då om det blir någon ridning eller inte.. Vattnet ska fyllas på iaf :P Sen SKA jag fylla på vattnet imorgon (oroa dig inte Malin, det KOMMER jag att KOMMA ihåg om jag så ska behöva skriva det i pannan!) innan jag o Kenny tar båten till fastlandet..

ROS TILL ANNA
RIS TILL MIG

måndag, juli 12, 2010

Pax o min första tur själva!

Tillbaka på jobbet :) Efter lite ledighet.. Gick riktigt bra trotts att det var extremt varmt idag!

Vid 20 tiden åkte jag till betet för att rida o fylla på vatten till hästarna. Första gången jag skulle rida ut på Pax själv. Började med att det tog ca 30 min att ta sig ut ifrån gården (kändes det som iaf..) Efter det kom vi en bit, men sen var det stopp igen, så hoppade av o "longerade" henne på det stället där hon vägrade att gå, hoppade sedan upp igen o red förbi det.. Sen gick det bra en bra bit tills vi kom upp till några hus där de spelade pingis ute, då vägrade hon gå igen o började bara att backa, så var bara te att hoppa av igen o leda henne förbi o sen upp igen, efter det gick det bra hela vägen hem.. Men en runda som skulle tatt ca 10-15 tog ca 50-60 min. Så är det när både ryttare o häst är envisa. Hoppade ju inte direkt av i första taget.. Men men.. Helt nöjd med första turen själva :) Var helt genomsvett efter den turen, konstigt nog var Pax bara lite svettig vid sadelgjorden o lite vid bogen, visar nog på att matte har sämre kondis än hästen. Svampade av henne o hällde en hink vatten över henne så hela hon blev blöt och det tyckte hon var skönt :) Min lilla pärla, förstår att det var skönt med ett bad i denna värmen :)

Efter det fyllde jag på vatten till alla hästarna o väl hemma tog jag en kall dusch o en kall öl. Nu blir det Dexter!!

söndag, juli 11, 2010

37.1 grader varmt

som sagt, planerade att rida idag på morgonen.. Men det ville sig inte, Pax hade lyckats med att få ett sår på hasen, såg inte allvarligt ut men hon vilade mycket på benet, så valde att gå en liten runda med henne istället.. Sprayade på lite blåspray för att hålla flugorna borta. Hoppas på att det ser lika fint ut imorgon.

Termometern har visat på 37.1 grader idag, riktigt varmt, sitter i fotöljen vid fönstret, här fläcktar det gott :) Har tyvärr inte vågat mig ut någon längre stund idag eftersom jag inte vill få migrän igen.. Gäller att passa sig lite från starkt ljus o värme. . Men men imorgon ska jag nog vara 100% igen :)

Duktiga jag har gjort tårta idag :) En regnbågstårta :) Blev kanske inte så mycket regnbåge då det var lite fel färger men men.. Man ser nog vad jag menar ;) Malin o Andreas har varit här o fikat, riktigt trevligt måste jag säga :) Blev med 3 hundar till ett tag oxå, de skulle åka o bada o då tyckte jag att jag kunde få njuta av hundarnas sällskap en stund hellre än att de skulle få åka varm bil :) Så nu ligger Chansa o Bonanza i soffan, Kingen på golvet under vardagsrumsbordet, Bonzai i sin säng o Alva i hallen.. Mysigt! Saknar faktiskt alla hundar ibland, känns konstigt nog ofta tomt med "bara" två stycken.. Skönt att man kan få låna busfröna en stund :)

Båt biljett till fastlandet är bokad oxå, från Fredag till Söndag.. Ska bli underbart roligt att komma hem o träffa släkt o vänner, dock ser jag inte fram emot att åka båt så snart igen, eller att åka bil i denna värme. . Men men.. det goda tar ut det "onda" så att säga! Sen blir det ju första gången Kenny träffar mina föräldrar :P he he! Ska bli skoj!

lördag, juli 10, 2010

migrän i 2 dagar..

migrän o migrän :( Suck!

Igår badades det i Malins pool med Henke, Andreas o Malin :) Efter det åkte vi in till stan för att socialträna Bonzai, Bonanza o Malte, Kingen o Chansa var med oxå. Gick jätte bra, de brydde inte sig om alla människor, äralltid lika intressant att gå runt o titta på folk på almedalsveckan :P Var tänkt att vi skulle äta glass på slassmagazinet, men var alldelles för mycket folk, så vi åkte till mcdonalds istället :) Malin o Andreas bjöd, tusen tack :) Kännde att jag började få migrän så var bara hem o lägga sig direkt efter det, blev avsläppt hemma, stoppade i mig två mirgäntabletter o somnade.

Vaknade sen vid 3, 5, 8, vid 10 tiden gick jag upp. Kännde mig inte helt ok, men tänkte att det nog skulle gå över, så började städa det sista o plocka ur bilen, men tillsist så gick det inte :( Fick höra av mig till alla o ställa in födelsedagsfesten :( Suck.. Jag som sett fram emot den så mycket.. men men blir fler gånger.. Planerar på att bjuda på tårta imorgon istället, eftersom jag köpt alla sakerna till tårta kanjag ju lika gärna göra en. Så de som vill är välkommna imorgon efter ca1 på tårta o kaffe :) Men men var bara till att proppa i sig två citodon till o lägga sig igen, så har försökt sova så mycket som möjligt idag, dock inte lätt i denna värme, fick höra att tempen låg på ca 34-36 grader varmt .. Nu känner jag mig helt ok, hoppas bara på att jag är av med migränen imorgon. Har nu haft migrän i nästan 2 dagar, orkar inte med 3..

Har planerat för att rida imorgon på morgonen, innan det blir för varmt :) Tjocka Pax behöver motioneras! Imorgon kommer älsklingen hem oxå :) Saknat!

torsdag, juli 08, 2010

min dag :)

8 juli.. Har varit helt underbar!

Bärjade dagen med att åka till Malin, för vi skulle in till stan o till betet för att fylla på vatten. Jag köpte lite som behövdes till på lördag o på betet myste jag lite med Paxen <3. Efter det åt vi en bit mat o tog oss ett dopp i poolen :) Efter det åkte jag hem o plockade o fixade lite, sen bar det av hem till Malin igen för att senare åka på bio. Vi tittade på Twilight - eclipse, hur grymt bra film som helst! <3 18 november 2011 - Kommer första delen av "Breaking Dawn" på bio!

onsdag, juli 07, 2010

ej kry men helt ok

åkte till jobbet pigg o kry men åkte hem från jobbet inte lika pigg o kry :( Var tvungen att åka hem tidigare eftersom jag fick så grymt ont i magen :( blä! Känns lite bättre nu, men inte helt ok inte. Håller tummarna för att det blir bättre till helgen, eller rättare sagt, det SKA bli bättre till helgen!

Älsklingen åkte till Power Meet (eller hur det stavas) idag.. Så helt ensammen hemma tills på söndag. Men på lördag blir det fest o massor av folk! Så kommer inte direkt att känna mig ensam :) Han hade lämnat en fin blå ros o en jätte söt lapp som jag hittade när jag kom hem <3 han är för söt, älsklingen bälsklingen!

Efter att jag hade vilat en stund hemma så åkte Malin o jag till betet för att fylla på vatten, sen blev jag bjuden på mat som Malins mamma hade gjort. Grymt gott!

Så allt som allt har det varit en helt ok dag :)

tisdag, juli 06, 2010

en annorlunda dag

varit ledig men ändå jobbat idag :P Vad gör man inte för en extra slant? :) Annie o jag jobbade med en grupp som var blinda eller hade nedsatt syn. Det var jätte mysiga människor och modiga tycker jag! Många körde herre på stang fast de inte kunde se något alls! Är helt imponerad av dessa människor.

På hemvägen plockade jag upp tre stycken liftare, de åkte dock bara med en liten bit då de skulle in till stan (almedalsveckan) och jag svängde av mot Eskilhem (eller hur det stavas).

Har känt mig helt groggy o seg idag, som om kroppen inte hänger med riktigt, läskigt. När jag kom hem från jobbet la jag mig i soffan o tittade på tv, somnade nästan på en gång o vaknade av att det prasslade i köket. Trodde det var Bonzai som hittade på bus så "rusade" upp ur soffan för att se vad han höll på med. Visade det sig att det var Kenny som kommit hem o klockan var över 4:a.. Sovit bort hela eftermiddagen.. Känner mig fortfarande groggy. .

måndag, juli 05, 2010

Alva i bråk igen!

jobbat idag, var riktigt varmt o kvavt, kom bara ca 45 personer så vi stängde lite tidigare. Vilket innebar att jag kom hem lite tidigare, vilket var skönt :)

Alva o Maja började bråka efter stängning på byn, tror det var över en liten repstump, ingen gav sig av dem men Eric o jag lyckades avbryta det hela iaf. Alva blödde vid mungipan, men var bara ytligt så ingen fara, var troligtvis Majas halsband som hon fastnat i. Så Alva var både smutsig o blodig så hon fick allt ta ett bad när vi kom hem, nu är hon ren o fin igen :)

Ikväll ska jag till betet med Malin, får se om jag hinner rida, annars blir det nog bara att borsta lite o fylla på vatten.

söndag, juli 04, 2010

dåligt med sömn

drömt mycket mardrömmar på sistone, om att jag blir tagen av polisen när jag kört för fort/kört full, drömt om räkningar som dyker upp o bara öser in m.m.. Suck! Får ingen riktig sömn :(

Varmt o skönt har det varit idag iaf! Var över o badade med Henke o Malin i Malins pool, grymt skönt o roligt. Passade på att mysa lite med valparna, vad de växer! Sen åkte vi till betet o jag gick en runda med Pax medan Malin longerade Cita, sen fyllde vi på vatten o åkte hem. Snälla Malin bjöd på glass när vi åkte hem, riktigt gott!

Nu har jag städat lite i lägenheten, man får passa på när man har en dag ledig så här. Behövdes verkligen! Har suttit o letat recept på roliga tårtor, hittade två stycken jag ska göra till mitt "barnkalas".. Får bli först till kvarn, så det gäller att ni tar er hit i tid om ni vill smaka ;)

lördag, juli 03, 2010

depp o trött

vet inte varför men blev lite deppig.. troligtvis eftersom jag är trött.. började tänka på livet o dess mening. Och pengar, har ju lite vet räkningar för Pax nu, plus att jag o Kenny ska åka till fastlandet nu i Juli för att fira min examen, födelsedag, Eric´s 18års dag o mammas 45 års dag.. Så det innebär en båtresa att betala.. Pengar rullar ut.. Jag vet att det där med pengar alltid löser sig men, ibland tvivlar man. Gäller väl att försöka rycka upp sig.

Hade precis somnat när Kenny kom in drullandes och att somna om är inte det lättaste när man är övertrött och har en snarkande sambo bredvid sig.. Så nu ligger jag i soffan o tittar på tv.. . Bonzai ligger o skäller i sömnen bredvig mig, han är för söt han <3

Imorgon ska det jobbas :) Sista Festivaldagen på byn :P Har varit underbart roligt dessa dagar!

torsdag, juli 01, 2010

Livet rullar på..

Tralla la! Livet flyter vidare :) Kommit igång o börjat jobba på allvar på Vikingabyn nu, Vikingafestivalen är i full gång. Gick super idag, lite stressigt, men det gör bara att tiden går snabbare. Riktigt trevliga besökare vi hade idag iaf :)

Igår var jag på betet o tömmkörde Pax själv. Gick super så tror nog att jag vågar mig på att rida ut själv snart :)

Är helt slut efter att jag kommit hem från jobbet om dagarna, slutar vid 17 eller 18 så är hemma mellan 18 o 19. Tur att jag har älsklingen Kenny som lagar mat åt mig :) Hade aldrig orkat laga mat själv.

Fyller år om en vecka (den 8:e) och ska ha födelsedagsfest den 10:e, tema barnkalas :) Så det är bara till att komma, säg helst till innan så jag vet hur många det blir, annars är det risk för att det blir för lite tårta ;)